5 ανοιξιάτικα city breaks στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη, Χανιά, Βόλος, Καλαμάτα, Καβάλα. Ετοιμάζουμε βαλίτσες για οικονομικά σαββατοκύριακα made in Greece σε 5 πανέμορφες πόλεις πλάι στη θάλασσα.
5 ανοιξιάτικα city breaks στην Ελλάδα
Μέχρι να μπει για τα καλά το καλοκαίρι και να μας ανοίξει η όρεξη για παραλίες, βουτιές και νησιά, εκμεταλλευόμαστε τις ανοιξιάτικες λιακάδες και επιχειρούμε οικονομικά city breaks στις ομορφότερες ελληνικές πόλεις, που απολαμβάνουν θέα στη θάλασσα, διαθέτουν γραφικές γωνιές, αλλά και αστικές ομορφιές για να μη μας λείψει τίποτα. Φύγαμε;

Θεσσαλονίκη
Η άνοιξη της πάει πολύ. Και μας προδιαθέτει για ποδηλατάδες στην κοσμοπολίτικη νέα παραλία. Για καφεδάκι δίπλα στον Θερμαϊκό και για ουζάκι στην Άνω Πόλη. Και κυρίως για αυτή την αιωνίως φοιτητική, παρεΐστικη ατμόσφαιρα πάνω από τραπέζια γεμάτα πεντανόστιμους μεζέδες.

Τι να κάνετε: Θα ανηφορίσετε προς τα Κάστρα για να απολαύσετε τη θέα περνώντας μέσα από γραφικά σοκάκια της Άνω Πόλης με ευωδιαστές λουλουδιασμένες αυλές. Θα σεργιανίσετε τις πιάτσες της πόλης όπου «χτυπά» η καρδιά της διασκέδασης, όπως η Ολύμπου, το Μπιτ Παζάρ, τα αναγεννημένα Λαδάδικα, οι στοές της Βαλαωρίτου, η Ζεύξιδος και η Προξένου Κορομηλά. Θα κάνετε το απαραίτητο sightseeing από τον Λευκό Πύργο, που διαθέτει διαδραστική έκθεση, μέχρι τα Μουσεία Τέχνης ή τα βυζαντινά μνημεία – τα οποία μπορείτε να δείτε σε μία βόλτα με την Πολιτισμική Γραμμή 50
Διαμονή και εισιτήρια: Αν δεν επιλέξετε το αυτοκίνητο, οι αεροπορικές συνδέσεις είναι κάτι παραπάνω από βολικές και οικονομικές πλέον μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με τις πτήσεις της Aegean να ξεκινούν από τα 71,64€ και της Ryanair από 40€ μετ’ επιστροφής.
Όσο για τη διαμονή, αυτόν τον Μάιο θα βρείτε σε καλές τιμές σε κεντρικά ξενοδοχεία, όπως στο Telioni Hotel που προσφέρει μοντέρνα δωμάτια κοντά στον Άγιο Δημήτριο (από 42€ για το δίκλινο), στο Metropolitan στη Βασιλίσσης Όλγας (από 44€), στο νεοκλασικό του Kinissi Palace μια ανάσα από την Αριστοτέλους (από 44€) ή στο νεοκλασικό του Tourist Hotel με τα ψηλοτάβανα δωμάτια με τις όμορφες αρχοντικές πινελιές (από 55€).
Περισσότερα για τη ΘεσσαλονίκηΕδώ 

Καβάλα
Κοσμοπολίτικη και αρχοντική, η Καβάλα αγναντεύει αμφιθεατρικά τη θάλασσα και, ιδανική για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο, απλώνει τις ομορφιές της από την παλιά της πόλη ως την παραλία.

Τι να δείτε: Θα εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη από τις Καμάρες ως το Κάστρο, περνώντας από αρχοντικά δρομάκια, κάνοντας στάση στο νοσταλγικό Ιμαρέτ και απολαμβάνοντας τη θέα από τις πολεμίστρες του κάστρου. Θα βολτάρετε στην παραλία κάτω από τα φοινικόδεντρα, θα απολαύσετε τσίπουρο στη γειτονιά του Αγίου Νικόλα και νόστιμους μεζέδες δίπλα στη θάλασσα. Για περισσότερο sightseeing, θα επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.
Διαμονή: Θα μείνετε στα όμορφα δωμάτια του Oceanis στο εμπορικό κέντρο της πόλης (από 52€ για το δίκλινο τον Μάιο), στα άνετα δίκλινα του τριών αστέρων Esperia στην κεντρική λεωφόρο της Καβάλας (από 48€), στα περιποιημένα δωμάτια του Europa 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης (από 40€) ή στα κομψά, μοντέρνα δωμάτια του Airotel Galaxy με θέα στην πόλη και τη θάλασσα (από 59€).
Περισσότερα για την ΚαβάλαΕδώ 

Καλαμάτα
Ρομαντική, όμορφη και αρχοντική, πλέον και λιγότερο από 2,5 ώρες από την Αθήνα χάρη στη νέα οδική σύνδεση, η Καλαμάτα διαθέτει γοητεία όχι μόνο στην πόλη αλλά και ολόγυρά της, καθιστώντας την ιδανική βάση για εξερευνήσεις στην ανοιξιάτικη Πελοπόννησο.

Τι να δείτε: Θα περπατήσετε στην κουκλίστικη παλιά πόλη με τα χρωματιστά νεοκλασικά. Θα ανεβείτε ως το Κάστρο για να έχετε όλη την πόλη στα πόδια σας. Θα ατενίσετε τη θάλασσα από την παραλιακή περαντζάδα της Ναυαρίνου. Και αν έχετε όρεξη, μπορείτε να εκδράμετε μέχρι την γραφική Καρδαμύλη για μανιάτικη ατμόσφαιρα και ρομαντζάδα, στα χνάρια των πρωταγωνιστών του «Πριν τα Μεσάνυχτα» ή μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη, για αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιπάτους περί τα 40 λεπτά από την Καλαμάτα.
Διαμονή: Αυτόν τον Μάιο θα βρείτε κομψά και ευρύχωρα δωμάτια στο Hotel Fotini κοντά στη θάλασσα στην παραλιακή περαντζάδα της πόλης από 42€ για το δίκλινο. Θα βρείτε μοντέρνα δωμάτια στο Hotel Flisvos με θέα στον μεσσηνιακό κόλπο και τον Ταϋγετο από 55€. Άνετα, περιποιημένα δωμάτια στο Hotel Ostria ακριβώς απέναντι από την αμμουδιά της Καλαμάτας, από 49€. Και στις προσεγμένες σουίτες του Semiramis κοντά στην παραλιά της Βέργας, δύο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, από 49€.
Περισσότερα για την ΚαλαμάταΕδώ 

Βόλος
Άνοιξη σημαίνει τραπεζάκια έξω. Σημαίνει τσίπουρα και ούζα με την παρέα, νόστιμα μεζεδάκια και σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές. Και δεν υπάρχει πιο κατάλληλο σκηνικό για να τιμήσετε όλα τα παραπάνω από την «πρωτεύουσα» των τσιπουράδικων στο μεγάλο θεσσαλικό λιμάνι.

Τι να δείτε: Θα βολτάρετε στην παραλιακή περαντζάδα από το λιμάνι ως τα πάρκα πέρα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Θα ανακαλύψετε γοητευτικά κτίρια, όπως αυτό του νοσταλγικού σιδηροδρομικού σταθμού και του Αρχαιολογικού Μουσείου. Θα «αράξετε» σε ένα από τα εκατοντάδες (χωρίς υπερβολή) τσιπουράδικα της πόλης με τους κερασμένους μερακλίδικους μεζέδες. Και αν έχετε όρεξη για γραφικές εξερευνήσεις, θα ανηφορίσετε προς τα χωριουδάκια του Πηλίου ή θα κατηφορίσετε προς τις παραλίες και τα ψαροχώρια του.
Διαμονή: Θα μείνετε στα άνετα δωμάτια του Hotel Filippos κοντά στην παραλία, από 47€ για το δίκλινο τα σαββατοκύριακα του Μαΐου. Στα περιποιημένα δωμάτια του Ξενώνα Φιλοξενία κοντά στην παραλία των Αλυκών λίγο έξω από το κέντρο της πόλης από 40€. Στα λιτά δωμάτια του Ξενοδοχείου Αναστασία στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας από 40€. Στο Hotel Άδμητος που προσφέρει άνετα δωμάτια στην καρδιά της πόλης, από 43€. 
Περισσότερα για τον ΒόλοΕδώ 

Χανιά
Με τις οικονομικές αεροπορικές συνδέσεις (από 40€ με τη Ryanair και από 71,64€ με την Aegean μετ’ επιστροφής), τα Χανιά έρχονται πιο κοντά στην Αθήνα από ποτέ και μπορούμε άνετα και οικονομικά να τα τιμήσουμε ακόμη και για ένα σαββατοκύριακο, το οποίο θα γεμίσουμε με κρητικές γεύσεις και χανιώτικη ομορφιά – χορταστική ακόμη κι αν το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει βουτιές στις υπέροχες παραλίες του νομού.

Τι να δείτε: Θα περπατήσετε στα δαιδαλώδη (όσο και πανέμορφα) σοκάκια της παλιάς πόλης πλάι στο λιμάνι, εξερευνώντας τα πλακόστρωτα καλντερίμια με τα αρχοντικά, τις μουσουλμανικές και εβραϊκές γειτονιές, τα μικρομάγαζα με τα κρητικά προϊόντα και την αριστοκρατική συνοικία της Χαλέπας. Θα μαζέψετε χρώματα και αρώματα (και παραδοσιακά προϊόντα) στην μεγάλη Δημοτική Αγορά. Θα ανηφορίσετε μέχρι τον λόφο του Προφήτη Ηλία για υπέροχη θέα και ονομαστά γλυκά, θα απολαύσετε κρητική κουζίνα και ρακές στα ταβερνάκια του ενετικού λιμανιού και θα κάνετε το απαραίτητο sightseeing στο Αρχαιολογικό, στο Ναυτικό, στο Τυπογραφικό και στο Λαογραφικό Μουσείο των Χανίων.
Διαμονή: Τον Μάιο η διαμονή ακόμη και στην γραφική παλιά πόλη είναι εξαιρετικά οικονομική. Εντοπίσαμε για παράδειγμα παραδοσιακά, καθαρά και όμορφα δωμάτια στο Enetiko Rooms από 40€ για το δίκλινο, στο Alena Apartments από 30€, στο Earini Rooms από 35€ και στις Σουίτες της Ερατώς από 35€, όλα τους στην καρδιά της πιο όμορφης περιοχής των Χανίων, τα στενά γύρω από το ενετικό λιμάνι.
Περισσότερα για τα ΧανιάΕδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v