Πάσχα τελευταία στιγμή: 5 σούπερ εκδρομές

Το αποφασίσατε… αργά; Βρήκαμε 16 πανέμορφους ξενώνες με καλές τιμές και διαθέσιμα δωμάτια για το πασχαλινό τετραήμερο του 2015.
Πάσχα τελευταία στιγμή: 5 σούπερ εκδρομές
της Ηρώς Κουνάδη

Κι εκεί που είσαι αποφασισμένος να κάνεις Πάσχα στην πόλη, πηγαίνοντας κόντρα στο κλισέ, ξαφνικά κάτι γίνεται και αλλάζεις γνώμη. Να είναι που σε έπιασε η άνοιξη, που αποφάσισες ότι «μια ζωή την έχουμε», που πληρώθηκες τα χρωστούμενα τριών μηνών από πρώην εργοδότη, που βρήκες τον έρωτα της ζωής σου και πρότεινε εκδρομή; Όποιος και αν είναι ο λόγος, έχουμε μερικές ωραιότατες, και όσο πιο οικονομικές γίνεται, προτάσεις για να κλείσετε το τετραήμερο της τελευταίας στιγμής.

(*) Οι τιμές και οι διαθεσιμότητες ισχύουν για το τετραήμερο του Πάσχα, δηλαδή από Μεγάλη Παρασκευή μέχρι Δευτέρα του Πάσχα. Η αναγραφόμενη τιμή αφορά μία διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο.

Στην Αίγινα

Ιδανική για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, μόλις μία ώρα και κάτι από το λιμάνι του Πειραιά, και με πλοία να πηγαινοέρχονται από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα, η Αίγινα έχει κάτι για όλους. Και ουζοκατανύξεις μετά μεζέδων στην προκυμαία της πόλης και στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, και sightseeing στον υπέροχο Ναό της Αφαίας και σε άλλους, μικρότερους αρχαιολογικούς χώρους, και ωραίες διαδρομές ανάμεσα σε πολύχρωμα νεοκλασικά στα σοκάκια του λιμανιού.
Διαβάστε περισσότερα - Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο

Πού βρήκαμε διαθέσιμα δωμάτια για το Πάσχα: Στο βγαλμένο από κουκλόσπιτο Villa Rodanthos στην Πέρδικα (40€ το δίκλινο), στο φροντισμένο Rachel Hotel στην Αγία Μαρίνα (35€ το δίκλινο με πρωινό) και στα λιτά αλλά περιποιημένα Venetia Studios στην Πέρδικα (45€ το δίκλινο).

Στο Γαλαξίδι

Δύο μόνο ωρίτσες οδήγησης από την Αθήνα, και βρίσκεστε σε ένα απολύτως νησιώτικο τοπίο, χωρίς να χρειαστεί να μπλέξετε με καράβια, δρομολόγια, εισιτήρια και λοιπά αγχωτικά. Στο Γαλαξίδι θα βολτάρετε ανάμεσα σε χρωματιστά καπετανόσπιτα και πάνω σε λιθόστρωτα σοκάκια, θα απολαύσετε μεζεδάκια και ουζοποικιλίες πλάι στη θάλασσα, και θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε την πρώτη βουτιά του χρόνου στις μικρές παραλιούλες κάτω από τον πευκόφυτο λόφο. Αν, πάλι, νοσταλγήσετε βουνό, θα ανηφορίσετε προς τα γραφικά χωριουδάκια που φωλιάζουν στις πλαγιές του Παρνασσού, μισή ώρα μακριά.
Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Πού βρήκαμε διαθέσιμα δωμάτια για το Πάσχα: Στο πανέμορφο, νοσταλγικό ξενοδοχείο Γαλαξίδι (60€ το δίκλινο με πρωινό), στον ξενώνα Παράδεισος, 8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, επάνω στην παραλία των Αγίων Πάντων (50€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα) και στο Kelari Studios, στο Σερνικάκι, 12 χιλιόμετρα έξω από την πόλη (45€ το δίκλινο με πρωινό).

Στη Μονεμβασιά

Είναι κατά κάποιον τρόπο συνδεδεμένη με το Πάσχα στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Ο βασικός λόγος για τον οποίο φιγουράρει στη λίστα μας είναι το ότι είναι πανέμορφη, κι αυτό ισχύει όλο τον χρόνο. Δωμάτια μέσα στο Κάστρο σε λογικές τιμές μπορεί να μην υπάρχουν για τις ημέρες του Πάσχα, όμως τα 500 μέτρα που θα σας χωρίζουν από τον βράχο δεν είναι τίποτα μπροστά στα λουλουδιασμένα καλντερίμια και την ολοήμερη εξερεύνηση αυτής της μαγικής καστροπολιτείας.
Διαβάστε περισσότερα - Μονεμβασιά: Ταξίδι στον χρόνο

Πού βρήκαμε διαθέσιμα δωμάτια για το Πάσχα: Στο όμορφο και ήσυχο Annema, πάνω σε μια μικρή «μυστική» παραλία (50€ το δίκλινο, ή 60€ με θέα στη θάλασσα), στο Kontorinis House, στη Γέφυρα (36€ το στούντιο δύο ατόμων) και στο ξενοδοχείο Πραματάρης, επίσης στη Γέφυρα (54€ το δίκλινο με πρωινό).

Στο Πήλιο

Η τέλεια λύση για το φετινό Πάσχα που πέφτει νωρίς, και μπορεί να είναι βροχερό, το Πήλιο ανταποκρίνεται στο κλισέ που το θέλει «παντός καιρού» όσο κανένας άλλος προορισμός της Ελλάδας. Αν βρέξει, θα πιάσετε τραπεζάκι πλάι στο τζάκι στη Ζαγορά, την Πορταριά, τις Μηλιές ή την Τσαγκαράδα, για να χαζεύετε από το παράθυρο τα μαγεμένα δάση στα μονοπάτια των οποίων θα βολτάρετε μόλις μοσχοβολήσουν βρεγμένο χώμα. Κι αν δεν βρέξει, θα πιάσετε τραπεζάκι στον ήλιο πλάι στη θάλασσα, στο Χορευτό, τον Άι-Γιάννη, την Νταμούχαρη ή την Κάτω Γατζέα, για… πρόβα καλοκαιριού.
Διαβάστε περισσότερα - Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Πού βρήκαμε διαθέσιμα δωμάτια για το Πάσχα: Στο Αρχοντικό Δρακόπουλου στη Ζαγορά (55€ το δίκλινο), στο στιλάτο Boutique Hotel Kentrikon στον Άγιο Ιωάννη (38€ το δίκλινο με πρωινό), στο Dimitra Appartments στη Μηλίνα (45€ το διαμέρισμα τεσσάρων ατόμων) και στο Hotel Agnadi στο Χορευτό (43€ το δίκλινο με πρωινό).

Στα Ζαγοροχώρια

Η χιλιομετρική απόσταση που μας χωρίζει από το μεγαλείο τους μας αποθαρρύνει να τα εντάξουμε στη λίστα με τις καλύτερες εκδρομές του Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό το τετραήμερο που έχουμε αυτή τη φορά στη διάθεσή μας ακούγεται ιδανικό για να βολτάρουμε στα πανέμορφα τοπία τους, να περπατήσουμε στο φαράγγι του Βίκου που αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά του, να επιχειρήσουμε rafting στα παγωμένα αλλά κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη και να εξερευνήσουμε ένα προς ένα τα τοξωτά γεφύρια τους.
Διαβάστε περισσότερα - Τα καλύτερα (στα) Ζαγοροχώρια

Πού βρήκαμε διαθέσιμα δωμάτια για το Πάσχα: Στο υπέροχο Ξενοδοχείο Δρακόλιμνη στο Τσεπέλοβο (50€ το δίκλινο με πρωινό), στον περιποιημένο Ξενώνα Σελήνη στη Βίτσα (40€ το δίκλινο με πρωινό) και στο Ξενοδοχείο Σπυριδούλα στην Κλειδωνιά (46€ το δίκλινο).



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v