Μονοήμερες για δύο: 4 εκδρομές για ρομαντζάδα

Ρομαντικές βόλτες στο Ναύπλιο, πεζοπορία σε ένα φαράγγι… μια ώρα από την Αθήνα και φθηνό spa στο Λουτράκι. Τέσσερις προτάσεις για ρομαντικές, οικονομικές μονοήμερες.
Μονοήμερες για δύο: 4 εκδρομές για ρομαντζάδα
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε να… γιορτάσετε τον έρωτα σας «έξω από ‘δω», ή να προτείνετε ένα πρώτο/δεύτερο ραντεβού συναρπαστικότερο από τα μπαρ του κέντρου, αλλά το budget σας δεν επιτρέπει ρομαντικά Σαββατοκύριακα σε ξενώνες –όσο φτηνοί και αν είναι. Τι κάνετε; Απλό: Σχεδιάζετε την τέλεια εκδρομή σε απόσταση μιας-δυο ωρών από την Αθήνα, και το βράδυ είστε πίσω ικανοποιημένοι, ανανεωμένοι και (ευχόμαστε) ερωτευμένοι. Ιδού τέσσερα σενάρια εκδρομών για να βάλετε το σχέδιο σε εφαρμογή.

Πικνίκ στην Πάρνηθα

Είναι η πρώτη μονοήμερη εκδρομή που μας έρχεται στο μυαλό, και είναι πάντα υπέροχη, χειμώνα-καλοκαίρι. Υπέροχα πεζοπορικά μονοπάτια που διασχίζουν καταπράσινες πλαγιές (ναι, κάποιες σώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές), μία καταγάλανη λίμνη με ένα μίνι ζωολογικό κήπο στην όχθη της, η φθαρμένη λαμπρότητα των βασιλικών κτημάτων στο Τατόι και τα… κοψίδια (εντάξει, λυγίσαμε) στο Κατσιμίδι την καθιστούν τον νούμερο ένα προορισμό για τα weekends μας.

Γεμίστε τα καλαθάκια σας –για να μην υποκύψετε στις μυρωδιές από τις σχάρες και τις σούβλες της– και ακολουθήστε τις καλύτερες διαδρομές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ και εδώ, για να ανακαλύψετε το δικό σας αγαπημένο σημείο στη σκιά των πεύκων της.

Spa στο Λουτράκι

Μία από τις καλύτερες –και πιο value for money– διευθύνσεις για να κακομάθετε το έτερό σας ήμισυ είναι το δημοτικό αλλά σούπερ ντιζαϊνάτο Loutraki Thermal Spa. Σε απόσταση μιας μόνο ωρίτσας από την Αθήνα, προσφέρει υπηρεσίες pampering σε πολύ καλές τιμές, όπως η Μπαλάντα των Αισθήσεων, ένα πρόγραμμα περιποίησης που περιλαμβάνει υδρομασάζ, ατμόλουτρο, απολέπιση και ενυδατικό μασάζ διάρκειας 90 λεπτών, και δεν κοστίζει περισσότερα από 38€ το άτομο. Εναλλακτικά, για τον συνδυασμό υδρομασάζ και σάουνας (χωρίς το μασάζ) δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε παραπάνω από 18€ το άτομο. Δείτε εδώ όλα τα προγράμματα και τις τιμές τους.

Ρομαντικές βόλτες στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου

Δύο μόνο ώρες μακριά από την Αθήνα, η παλιά πόλη του Ναυπλίου είναι ίσως ο πιο ρομαντικός προορισμός στα πέριξ της Αττικής. Εδώ θα χαθείτε σε έναν λαβύρινθο από πλακόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε χρωματιστά νεοκλασικά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια, θα σκαρφαλώσετε στο Παλαμήδι (που είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας) και θα πάρετε το βαρκάκι για το Μπούρτζι, το μικροσκοπικό ενετικό φρούριο στο νησάκι απέναντι από την προκυμαία.

Αν πεινάσετε, θα κάνετε στάση στο «Καναράκης 1986» για να απολαύσετε ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με δημιουργικές πινελιές συνοδεία εκλεκτών κρασιών σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, χωρίς να βγείτε εκτός προϋπολογισμού: οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο (στα 30€ αν ανοίξετε και ένα μπουκάλι κρασί).
Διαβάστε περισσότερα – Ναύπλιο: Η πιο όμορφη Ιστορία

Πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Ας πούμε ότι θέλετε να εντυπωσιάσετε τον νέο σας έρωτα με τις γνώσεις σας για τις «κρυφές γωνιές» της Αθήνας και της ευρύτερης Αττικής. Ή ότι βαρεθήκατε την Πάρνηθα –και τη μισή Αθήνα που συναντάτε εκεί πάνω κάθε Κυριακή. Πού θα πάτε; Στον υπέροχο, και εν πολλοίς άγνωστο, Εθνικό Δρυμό Σουνίου, πενήντα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Highlight του δρυμού είναι το… Χάος (ναι, έτσι λέγεται) ένα εντυπωσιακό βάραθρο περιστοιχισμένο από κάθετα βράχια, το βάθος του οποίου αγγίζει τα 55 μέτρα. Η θεωρία λέει ότι πιθανότατα δημιουργήθηκε από την πτώση της οροφής σπηλαίου που υπήρχε στην περιοχή.

Δεν είναι, βέβαια, μόνο αυτό: Στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου μπορείτε να οδηγήσετε ή/και να περπατήσετε ένα τμήμα της διαδρομής που αγγίζει τα 15 χιλιόμετρα, αλλά και να στρωθείτε –καιρού επιτρέποντος– για πικνίκ στον πευκώνα, όπου θα βρείτε χώρο αναψυχής με πηγές και τραπεζάκια του πικνίκ στη σκιά των δέντρων. Για να φτάσετε εδώ, θα ακολουθήσετε από το Λαύριο της πινακίδες προς Άγιο Κωνσταντίνο, και εν συνεχεία εκείνες που δείχνουν τον δρόμο προς Χάος και Αγία Τριάδα. Διαβάστε περισσότερα για τις διαδρομές και τις στάσεις που αξίζει να κάνετε μέσα στον Δρυμό, εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v