Φθηνή Ευρώπη: 5 οικονομικοί προορισμοί… για πάντα

Η Κωνσταντινούπολη, το Βελιγράδι, η Ρώμη και δύο ακόμα προορισμοί με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια όλο τον χρόνο, για να οργανώσετε τα καλύτερα ταξίδια σας.
Φθηνή Ευρώπη: 5 οικονομικοί προορισμοί… για πάντα
της Ηρώς Κουνάδη

Αν έχετε υπάρξει ταξιδιωτικός συντάκτης, ή απλώς έχει τύχει να χαζέψετε online για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια 5-10 απογεύματα που δεν είχατε τίποτα καλύτερο να κάνετε, θα το έχετε προσέξει. Οι υπόλοιποι, κρατήστε την ανάσα σας, έρχεται ένα μεγάλο μυστικό στην επόμενη γραμμή: Υπάρχουν ευρωπαϊκοί προορισμοί τα εισιτήρια για τους οποίους (και πίσω) είναι σταθερά φτηνότερα απ’ ό,τι η βενζίνη Αθήνα-Θεσσαλονίκη με επιστροφή. Πάντα. Όλο τον χρόνο. Άνοιξη, καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα, πάντα.

Γιατί, ρωτάτε; Για διάφορους λόγους: Επειδή έχουν μεγάλη ζήτηση, επειδή είναι κοντά, επειδή πετούν εκεί δυο-τρεις αεροπορικές εταιρείες δημιουργώντας μεταξύ τους ανταγωνισμό. Ή για όλους αυτούς τους λόγους ταυτόχρονα. Επειδή, τώρα, σαν λογικοί άνθρωποι που είστε, ενδιαφέρεστε προφανώς περισσότερο για το ποιοι είναι οι προορισμοί αυτοί και λιγότερο για την θεωρητική συζήτηση που έχουμε στήσει εδώ πέρα, περνάμε τάχιστα στην επίμαχη λίστα. Κι ευχόμαστε καλά, φθηνά ταξίδια.

(*) Όλες οι τιμές είναι με επιστροφή και περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίων, επίναυλους καυσίμων και λοιπές χρεώσεις, αλλά όχι βαλίτσα παραδοτέα στο check-in, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. Δεν δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν.

Βελιγράδι
Πετούν εκεί: Η Aegean και η Air Serbia
Τιμές: Γύρω στα 100€ σταθερά όλο τον χρόνο (130€ την περίοδο των Χριστουγέννων, 80€ τις «νεκρές» περιόδους, π.χ. Οκτώβριο-Νοέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο)

Δύο ωρίτσες πτήσης απέχει η σέρβικη «λευκή πόλη» από την Αθήνα. Ιδανικό για long weekends (όπως λέγαμε στο χωριό τα τετραήμερα) το Βελιγράδι προσφέρεται τόσο για sightseeing, όσο και για ρομαντικές βόλτες στις όχθες των δύο ποταμών του, για shopping στον υπέροχο πεζόδρομο της Knez Mihailova, για γαστρονομικές ανακαλύψεις και για ξενύχτια σε hip μπαράκια και παραδοσιακές pub –δε λένε τυχαία την Skadarlija «Μονμάρτη των Βαλκανίων».
Διαβάστε περισσότερα για το Βελιγράδι εδώ και δείτε τις προτάσεις μας για διαμονή και φαγητό εδώ.

Βουκουρέστι
Πετούν εκεί: Η Aegean και η Tarom
Τιμές: Περί τα 100€ σχεδόν όλο τον χρόνο (με εξαίρεση τις περιόδους του Πάσχα και των Χριστουγέννων, που η αυξημένη ζήτηση ανεβάζει τις τιμές περίπου στα 200€, τα οποία βέβαια και πάλι είναι φθηνά για αεροπορικά εορταστικής περιόδου)

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας συγκαταλέγεται ακόμα σε αυτά που λέμε «ταξίδια-ανακάλυψη», από εκείνα που σου δίνουν την χαρά ότι τα έκανες πρώτος, πριν τα ανακαλύψουν τα πλήθη της τουριστικής βιομηχανίας. Πανέμορφες πλατείες, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα προστατευόμενα από την UNESCO, βασιλικά παλάτια δίπλα στα αυστηρά –το λιγότερο– κτίρια της κομμουνιστικής περιόδου δίνουν στην πόλη τον πολυδιάστατο, ολοζώντανο χαρακτήρα της.
Δείτε τις προτάσεις μας για διαμονή και φαγητό στο Βουκουρέστι, εδώ.

Ρώμη
Πετούν εκεί: Οι πάντες –η Aegean, η easyJet, η RyanAir, η Alitalia και η Vueling
Τιμές: Από 40€ (με τη RyanAir τον Νοέμβριο) μέχρι 150€ (με την easyJet τις ημέρες των Χριστουγέννων). Κατά μέσο όρο, γύρω στα 70-80€ τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Όσο και αν θέλουμε να σας μεταφέρουμε το «κλίμα» της, η Αιώνια Πόλη δε στριμώχνεται με τίποτα σε μία παράγραφο. Φουλ της Ιστορίας, γεμάτη ρομάντζο και ατελείωτες ευκαιρίες για βόλτες στις μποέμ πλατείες της και στα κουκλίστικα δρομάκια της, νόστιμη όσο λίγες γαστρονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, και με τόσα αξιοθέατα όσα δεν προλαβαίνετε να γυρίσετε μέσα σε ένα τετραήμερο –ούτε σε μία εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε τις προτάσεις μας για φαγητό και διαμονή) - Ρώμη: Ταξίδι στην Ιστορία

Μιλάνο
Πετούν εκεί: Η easyJet και η Aegean –και η RyanAir, η οποία προσγειώνεται στο Bergamo, περί τα 35 χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο
Τιμές: Στα 60€ σταθερά τους περισσότερους μήνες με την easyJet, στα 110€ περίπου με την Aegean. Χριστούγεννα και Πάσχα οι τιμές διαμορφώνονται αντίστοιχα στα 140€ και 200€ περίπου. Η RyanAir, βέβαια, είναι μια ολόκληρη ιστορία μόνη της: Στα 50€ περίπου τις «χαλαρές» περιόδους του χρόνου (π.χ. Οκτώβριο-Νοέμβριο και Φεβρουάριο-Μάρτιο), στα 120€ Χριστούγεννα και Πάσχα.

Η πρωτεύουσα του ιταλικού Βορρά ξεχειλίζει από στιλ, αλλά έχει και πλούσια Ιστορία και φανταστικές βόλτες να αντιπαραβάλλει στην φήμη που την θέλει ιδανική μόνο για shopping. Εδώ θα εξερευνήσετε τον εντυπωσιακό Duomo, τον καθεδρικό ναό της πόλης, θα δείτε από κοντά τον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο ξωκλήσι της Santa Maria Delle Grazie και χιλιάδες διάσημους αναγεννησιακούς πίνακες στην Πινακοθήκη της Μπρέρα. Μετά θα πάρετε το τρένο για μια μίνι βόλτα στη λίμνη Κόμο με τα υπέροχα ψαροχώρια, λιγότερο από μία ώρα μακριά. Δεν θα αμελήσετε να απολαύσετε aperitivo κάθε απόγευμα, ήτοι δωρεάν γεύμα από πλούσιο μπουφέ πληρώνοντας μόνο το ποτό σας, σε οποιοδήποτε café της πόλης – ιδιαίτερα «ζωντανή» είναι η περιοχή του Navigli, των καναλιών του ποταμού.
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε τις προτάσεις μας για φαγητό και διαμονή) - Μιλάνο: Dolce vita στον ιταλικό Βορρά

Κωνσταντινούπολη
Πετούν εκεί: Η Aegean και η Turkish Airlines –και η Pegasus, η οποία όμως προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της ασιατικής πλευράς (περί τις δύο ώρες από το κέντρο της πόλης)
Τιμές: Στα 95€ τους περισσότερους μήνες του χρόνου, στα 150€ Χριστούγεννα και Πάσχα. Αν επιλέξετε την Pegasus για έξτρα οικονομία, θα υπολογίσετε γύρω στα 90€ τους «χαλαρούς» μήνες και περί τα 140€ τα Χριστούγεννα και το Πάσχα –στις τιμές της Pegasus περιλαμβάνεται και βαλίτσα παραδοτέα στο check in.

Η Πόλη των πόλεων απλώνεται σε δύο ηπείρους, ενώνοντας την Ανατολή με τη Δύση, την Ευρώπη με την Ασία και την Ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας με τη σύγχρονη ζωή μιας μεγαλούπολης με τα όλα της. Ρομαντικές βόλτες στο Βόσπορο και τις όχθες του Κεράτιου, sightseeing στην Αγιά Σοφιά, το Τοπ Καπί και το Ντολμά Μπαχτσέ, ατμοσφαιρικό shopping στο Grand Bazaar και ξενύχτια στα μπαράκια γύρω από την Ιστικλάλ συγκαταλέγονται στα (πολύ βασικά) highlights της. Και, φυσικά, το φαγητό είναι ένα ολόκληρο, τεράστιο κεφάλαιο από μόνο του.
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε τις προτάσεις μας για φαγητό και διαμονή) - Κωνσταντινούπολη: 3 μέρες στην ωραιότερη Πόλη 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v