Ιδέες για τα τελευταία μας καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα

Εντοπίζουμε δίκλινα δωμάτια από 30€ και κλείνουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι σε τέσσερα νησάκια της διπλανής πόρτας.
Ιδέες για τα τελευταία μας καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα
της Ηρώς Κουνάδη

Το φθινόπωρο μπορεί ημερολογιακά να έχει ξεκινήσει, στην πράξη όμως οι λάτρεις του καλοκαιριού δεν έχουν κανένα λόγο να κατεβάσουν τα ζακετάκια από το πατάρι. Ο υδράργυρος θα ξαναδείξει 28 και πλέον βαθμούς τις επόμενες εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές ακόμα ευκαιρίες για τις τελευταίες μας βουτιές θα τις έχουμε. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι, μάλιστα, ότι οι τιμές κινούνται πια σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του καλοκαιριού (και του Σεπτεμβρίου ακόμα) δίνοντάς μας μια ακόμα αφορμή να οργανώσουμε μια τελευταία καλοκαιρινή εκδρομή. Ορίστε μερικές από τις οικονομικότερες επιλογές διαμονής που εντοπίσαμε σε κοντινά νησάκια για τα επόμενα Σαββατοκύριακα.

Αίγινα

Μία ώρα και κάτι μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, με τακτική σύνδεση (το τελευταίο δρομολόγιο γύρω στις 20.00-21.00 τις Κυριακές) και εισιτήρια που δεν ξεπερνούν τα 9,50€ one way, η Αίγινα είναι μια από τις πρώτες επιλογές για τα τελευταία μας καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα. Στις πιο value for money επιλογές διαμονής περιλαμβάνονται το Αιγηνίτικο Αρχοντικό (45€ το δίκλινο με πρωινό για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου) και το Hotel Klonos Anna (50€ το δίκλινο με πρωινό), αμφότερα στην πόλη της Αίγινας, και τα Alvi Studios (30€ το δίκλινο) και Villa Rodanthos (35€ το δίκλινο) στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας.
Διαβάστε περισσότερα - Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο

Άνδρος

Δύο ωρίτσες δρόμος από τη Ραφήνα, και βρίσκεστε στις Κυκλάδες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού; Τα εισιτήρια θα σας κοστίσουν 34€ μετ’ επιστροφής, και τα δρομολόγια είναι βολικότατα (τελευταία αναχώρηση την Παρασκευή από Ραφήνα στις 21.15, και τελευταία επιστροφή από το νησί την Κυριακή στις 21.30). Όσο για τη διαμονή σας, έχουμε και λέμε: Το Hotel Elpida στο Μπατσί έχει το δίκλινο στα 25€, ενώ αν προτιμάτε να μείνετε στο Κόρθι τα όμορφα στούντιο της ομώνυμης Villa Korthi δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 31€ το δίκλινο. Κρατήσεις γίνονται και μέσω του Booking, από εδώ.
Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλαδίτικο Σαββατοκύριακο low budget

Αγκίστρι

Οι καλύτερες ίσως παραλίες του Σαρωνικού συναγωνίζονται την απόσταση αναπνοής που το χωρίζει από τον Πειραιά (μιάμιση ώρα με το ferry boat ή 55 λεπτά με το δελφίνι) για το ποιος είναι ο βασικότερος λόγος που αποτελεί ένα από τα καλύτερα αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα. Οι τιμές που όλο το καλοκαίρι τραβούσαν την ανηφόρα τώρα μειώνονται αισθητά: Στο Saronis στη Σκάλα δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 32€ το δίκλινο, ενώ στο Flisvos στο Μεγαλοχώρι οι τιμές πέφτουν στα 30€ το δίκλινο από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Τα κουκλίστικα δωμάτια του Αμπάτης στη Σκάλα που τον Σεπτέμβριο είχαν 40€ τώρα ξεκινούν από τα 32€ το δίκλινο. 
Διαβάστε περισσότερα - Αγκίστρι: Το καλοκαίρι… δίπλα μας

Σπέτσες

Με την φήμη του ακριβού προορισμού να τις βαραίνει, οι Σπέτσες αναπληρώνουν σε φινέτσα και γραφικότητα ό,τι στερούνται σε παραλίες (σε σχέση, ας πούμε, με την Άνδρο και το Αγκίστρι). Καθότι τα εισιτήρια από τον Πειραιά είναι τσουχτερά (35€ one way) προτείνουμε να ακολουθήσετε την οδό των ντόπιων, ήτοι να οδηγήσετε μέχρι την Κόστα (δείτε εδώ αναλυτικά τη διαδρομή) και από εκεί να περάσετε απέναντι με το ferry boat σε 15 λεπτά, πληρώνοντας μόλις 2€ το άτομο. Συνολικά, όλη η διαδρομή θα σας πάρει λιγότερο από τρεις ώρες.

Όσον αφορά τη διαμονή σας, κόντρα στο στερεότυπο που θέλει τις Σπέτσες απλησίαστες, εμείς εντοπίσαμε τις εξής value for money επιλογές: Το Victoria Studios στην Κουνουπίτσα κοντά στο λιμάνι έχει το δίκλινο 35€, ενώ το δίκλινο στο Theo Studios ανάμεσα στην Κουνουπίτσα και την Ντάπια θα σας κοστίσει 45€. Τέλος, τα κουκλίστικα δωμάτια του Villa Christina, πολύ κοντά στο λιμάνι, πέφτουν αυτήν την περίοδο στα 40€ το δίκλινο.
Διαβάστε περισσότερα - Σπέτσες: Αρχοντική αυλαία στο καλοκαίρι


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v