Οργανωμένες παραλίες στην Αττική: Βουτιά με σκιά

Ποια είναι η φθηνότερη, ποια κάνει τα πιο κεφάτα beach party και ποια έχει τα καλύτερα παιχνίδια για τα πιτσιρίκια σας; Φτιάξαμε τον χάρτη των οργανωμένων παραλιών.
Οργανωμένες παραλίες στην Αττική: Βουτιά με σκιά
της Ηρώς Κουνάδη

Γιατί να θέλει κανείς οργάνωση στην παραλία του; Για πολλούς και διάφορους λόγους: Επειδή, ας πούμε, μετά την πρώτη ώρα στον ήλιο χρειάζεται σκιά, ή έχει μαζί του πιτσιρίκια που χρειάζονται σκιά. Επειδή θεωρεί (και δικαίως) ότι οι παραλίες της Αττικής, ως μη εξωτικές, είναι πρωτίστως ευκαιρία για βόλτα/ καφέ/ μπυρίτσα/ πάρτι και δευτερευόντως για βουτιά. Και επειδή στο κάτω κάτω δεν είμαστε όλοι ερημίτες –και για κάποιους οι πολυσύχναστες παραλίες αποτελούν μια πρώτης τάξεως αφορμή για φλερτ κάτω από τον ήλιο. Για όποιον από αυτούς τους λόγους και αν αναζητάτε μια οργανωμένη παραλία, εμείς συγκεντρώνουμε μερικές από τις καλύτερες της Αττικής, μαζί με το κόστος τους και τα… εξτραδάκια που έχουν να προσφέρουν.

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος 
Είσοδος: Δευτέρα έως Παρασκευή 5€ (και η ξαπλώστρα δωρεάν), Σαββατοκύριακα και αργίες 6€ (συν από 2€ έως 4€ για την ξαπλώστρα, αναλόγως ποιο beach bar θα επιλέξετε)
Πληροφορίες: 210 9855169


Απολαμβάνει το πλεονέκτημα να είναι η κοντινότερη στο κέντρο παραλία, και να φιλοξενεί το δημοφιλέστερο ίσως beach bar της αττικής ακτογραμμής. Ο λόγος για το Bolivar, που διοργανώνει εξαιρετικά beach party τα βράδια και μας σερβίρει δροσερά καφεδάκια τα πρωινά. Δεν είναι όμως μόνο του: Τρία ακόμα beach bars απλώνουν τραπεζάκια και ξαπλώστρες εκεί που σκάει το κύμα –το Loca, το Akanθus με τις ξαπλώστρες και τους καναπέδες του κάτω από τα αρμυρίκια και το Nalu, με το ξύλινο ντεκ του και τα χαριτωμένα δίχτυα σε ρόλο τέντας. 

Λουτρά Αλίμου 
Είσοδος: δωρεάν
Ξαπλώστρες: Από Δευτέρα έως Παρασκευή 2,50€, Σαββατοκύριακα 3,50€
Παιχνίδια: 6€


Οι οικογένειες με πιτσιρίκια θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το θαλασσινό βασίλειο που απλώνεται στα ρηχά των Λουτρών του Αλίμου: Φουσκωτά, μπανάνα και κουλούρες υπόσχονται να κρατήσουν απασχολημένα με τις ώρες μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. 

Αστέρας Γλυφάδας 
Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8941620.
Είσοδος: Δευτέρα έως Παρασκευή 4€, Σαββατοκύριακα 6€
Πισίνα: 7€ όλες τις μέρες

Το βασίλειο του Balux έχει κάτι για όλους: Τα πιτσιρίκια θα εκτιμήσουν δεόντως τον παιδότοπο στο Baluxaki, που απλώνεται μέσα κι έξω από το νερό. Στις ξαπλώστρες του House Project έχετε αφενός την παραλία στα πόδια σας και αφετέρου πρόσβαση στις βιβλιοθήκες, τα παιχνίδια και το wi-fi του café –που, ειρήσθω εν παρόδω, εκτός από δροσερά καφεδάκια σερβίρει και εξαιρετικά κοκτέιλ. Τέλος, η πισίνα του Balux Café με το ξύλινο ντεκ της είναι μια ολόκληρη όαση δροσιάς από μόνη της –αν έχετε διάθεση και budget για μια έξτρα δόση πολυτέλειας, προσφέρει και εξειδικευμένες υπηρεσίες μασάζ.

South Coast, Α’ Πλαζ Βούλας 
Πληροφορίες: 210 8958800
Είσοδος: Δευτέρα έως Παρασκευή 4€ (συν 2,50€ για την ξαπλώστρα), Σαββατοκύριακα 5€ (συν 4€ για την ξαπλώστρα)


Μία σούπερ οργανωμένη παραλία, χωρισμένη στα δύο για να εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες των οικογενειών όσο και τα party animals που θέλουν να χορέψουν στο S Beach και το Beachouse, τα δύο εντυπωσιακά beach bars του. Ακόμα εντυπωσιακότερο, βέβαια, είναι το θαλάσσιο πάρκο που έχει στηθεί στην αριστερή πλευρά της παραλίας, και υπόσχεται να ενθουσιάσει τα πιτσιρίκια σας με τις τσουλήθρες, το τραμπολίνο, τα kayak, τα sea scooters, τον καταπέλτη και τις εγκαταστάσεις για αναρρίχηση. Τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται εδώ μαθήματα crossfit και zumba, ενώ αν θέλετε να… ανακτήσετε τις χαμένες θερμίδες το μεζεδοπωλείο Ρακάδικον – Οι Μαντινάδες σερβίρει ελληνικές νοστιμιές εκεί που σκάει το κύμα.

Θέρος Wave Bar, Α’ Πλαζ Βούλας 
Πληροφορίες: 210 8955556
Είσοδος ελεύθερη (χρήση ξαπλώστρας με ελάχιστη κατανάλωση 7,50€ το άτομο)


Η νέα άφιξη στα beach bars της Παραλιακής λέγεται εύγλωττα Θέρος, διαθέτει πλούσια σκιά από καλαμιές και παίζει ολημερίς κι ολονυχτίς ωραίες lounge και house μουσικές. Διαθέτει, επίσης, χώρο για επαγγελματικό μασάζ και κατάστημα με beachwear και αξεσουάρ παραλίας. 

Ακτή Βουλιαγμένης 
Πληροφορίες: 210 8960769
Είσοδος: 4€ όλες τις μέρες

Μια από τις πιο value for money οργανωμένες παραλίες της Αττικής περιλαμβάνει, στο οικονομικότατο εισιτήριό της, τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες σας, το wi-fi αλλά και νερό από τους ψύκτες που έχουν εγκατασταθεί στην παραλία. Έχει αμμουδιά από εκείνες που στα νησιά θα βάφτιζαν «Παχιά Άμμο» και ωραία, καθαρά νερά. Υπάρχουν, επίσης, καντίνες για τα απαραίτητα σε σνακ και καφεδάκια, και σχολή καταδύσεων για να ξυπνήσετε τον Κουστώ που κοιμάται μέσα σας. 

Astir Beach
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8901619
Είσοδος: Δευτέρα έως Παρασκευή 15€ (και 8€ για τα παιδιά 5-12 ετών), Σαββατοκύριακα 25€ (και 13€ για τα παιδιά 5-12 ετών)


Στον αντίποδα της γειτόνισσάς του, ο περίφημος Αστέρας Βουλιαγμένης απαιτεί να θυσιάσετε ένα σημαντικό μέρος του budget για το Σαββατοκύριακό σας. Σας το ανταποδίδει με τις πιο αναπαυτικές ξαπλώστρες της αττικής ακτογραμμής, λαχταριστά παγωτά από τη Δωδώνη και ζουμερά burgers από το Friday’s, μαθήματα ή οφθαλμόλουτρα θαλάσσιου σκι από το Astir Ski Club, θερινό σινεμά πλάι στο κύμα, ντιζαϊνάτες μπουτίκ κι ένα spa-κομψοτέχνημα που λέγεται Orloff.

Yabanaki, Βάρκιζα 
Πληροφορίες: 210 8972414
Είσοδος: Δευτέρα έως Παρασκευή 5€ (και δωρεάν η ξαπλώστρα) Σαββατοκύριακα 6€ (και άλλα 5€ για την ξαπλώστρα)


Διαχρονική αξία στην άκρη της Παραλιακής, διαθέτει απαλή χρυσαφένια αμμουδιά, ρηχά νερά για να μην ανησυχείτε για τα πιτσιρίκια και μεγάλη ποικιλία σε παιχνίδια νερού –θαλάσσιο σκι, tubes και wakeboard είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις. Μας αρέσουν πολύ τα κρεβάτια από μπαμπού και τα πουφ που απλώνει στην άμμο το bar Moana, το οποίο παίζει και ωραίες reggae μουσικές. Αν πεινάσετε, θα δοκιμάσετε ελληνική κουζίνα και λαχταριστά μεζεδάκια στο εστιατόριο Yalos (και τις ξαπλώστρες του), ωραία σουβλάκια στον Τρελό Γάιδαρο και μεξικάνικες νοστιμιές στο El Sol. 

Mojito Bay 
Παραλία Λομπάρδας, 33ο χλμ. Αθηνών- Σουνίου, τηλ.: 22910 78950
Είσοδος ελεύθερη, ξαπλώστρα 5€


Στην αμμουδερή παραλία που οι παλαιότεροι λέγαμε “Bikini”, εκεί που καταλήγει ο κλειστός κολπίσκος της Λομπάρδας, απλώνει τις αναπαυτικές ξαπλώστρες του το Mojito Bay, που διοργανώνει και πολύ δυνατά beach parties τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, και τις Κυριακές από το μεσημέρι –όπου το concept είναι latin. Δροσερά κοκτέιλ, ελαφριά σνακ και φρουτοσαλάτες σερβίρονται στις ξαπλώστρες, ενώ αν πεινάτε περισσότερο θα πιάσετε τραπεζάκι στο ομώνυμο εστιατόριο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v