Θεματικά weekends: Αποδράσεις με καλή αφορμή

Γεύσεις Ελλάδας στην Κέρκυρα, οινογνωσίες στη Νεμέα, ημέρες μουσικής στην Κάρυστο. Έξι αφορμές για εξορμήσεις μας προκαλούν να τους αφιερώσουμε τα Σαββατοκύριακά μας.
Θεματικά weekends: Αποδράσεις με καλή αφορμή
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δε λέμε, ωραίο πράγμα το «φεύγω για Σαββατοκυριακό στο τάδε μέρος, απλά για να φύγω και να ξεκουραστώ», όμως ακόμα πιο… ωραίο είναι το «φεύγω για Σαββατοκύριακο στο τάδε μέρος για να γνωρίσω, να γευτώ, να ακούσω, να μαζέψω εμπειρίες». Σίγουρα δεν χρειαζόμαστε αφορμές για να αποδράσουμε έστω και για λίγες ημέρες από το κλείνον άστυ, όμως όταν αυτές υπάρχουν τότε μπαίνουμε στον πειρασμό να φτιάξουμε βαλίτσες και να την… κάνουμε.

Και, ευτυχώς, έχουμε μπόλικες αφορμές.

Γευσιγνωσία στην Κέρκυρα

Τι θα λέγατε για μια γαστρονομική εμπειρία στην βασίλισσα του Ιονίου; Το «Trip2taste Festival» διοργανώνεται από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Marbella Corfu και μας καλεί να ανακαλύψουμε γεύσεις και αρώματα Ελλάδας μέσα σε ένα τριήμερο. Τι γεύσεις και τι αρώματα; Έξι διαφορετικά μενού τα οποία συνδυάζονται με εκλεκτά κρασιά, μπύρες, ούζο και τσίπουρο, μαθήματα μαγειρικής από την Έφη Γιαλούση, γευσιγνωσίες δια χειρός της κ. Μαρίνας Μπουτάρη για τους τέσσερεις πρεσβευτές του ελληνικού αμπελώνα, γευσιγνωσία αυγοτάραχου και βραβευμένων ελαιόλαδων και ελιών. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, επομένως δηλώστε το συντομότερο δυνατό συμμετοχή στο τηλέφωνο 26610 71183.

Διαβάστε περισσότερα για την Κέρκυρα εδώ.

Η Κάρυστος γεμίζει μουσικές

Στις 21 Ιουνίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, το κτήμα Μοντοφώλι στην Παλαιά Χώρα Καρύστου μας καλεί να ανακαλύψουμε όχι μόνο τις ομορφιές της περιοχής αλλά και ιδιαίτερες μουσικές μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η Συμφωνία από την όπερα «Η Ολυμπιάδα» του Antonio Vivaldi, η Σουίτα «Χόλμπεργκ» του Edvard Grieg, και το περίφημο Κονσέρτο για κιθάρα, μπαντονεόν και έγχορδα του Astor Piazzolla είναι μερικά μόνο από τα έργα που θα απολαύσετε αν επιλέξετε να αποδράσετε προς Κάρυστο μεριά και να συμμετέχετε στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Κτήματος. Κλείστε συμμετοχή από εδώ και διαβάστε περισσότερα για την όμορφη Κάρυστο εδώ.

Μανιταρογνωσία και εξορμήσεις στο Πήλιο

Ο ξενώνας Αμανίτα στην Τσαγκαράδα είναι μακράν μία από τις αγαπημένες μας προτάσεις διαμονής στο Πήλιο. Όχι μόνο για τα υπέροχα δωμάτια με τους πέτρινους τοίχους και τα ξύλινα ταβάνια, και το εκπληκτικό παραδοσιακό πρωινό που μας σερβίρει κάθε πρωί, αλλά και για τις δραστηριότητες που διοργανώνει σχεδόν κάθε εποχή του χρόνου. Πιστός στην ετήσια παράδοση, ο ξενώνας διοργανώνει και φέτος Σαββατοκύριακα μανιταρογνωσίας για τον Ιούνιο, τα οποία περιλαμβάνουν πεζοπορικές εξερευνήσεις στα δασικά μονοπάτια, ανάμεσα σε καστανιές και οξιές, και σπέσιαλ γαστρονομικές βραδιές, με τα… λάφυρα του κυνηγιού με την απαραίτητη συνοδεία από ντόπιο κρασί ή τσίπουρο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους ενοίκους του ξενοδοχειου.

Δείτε εδώ τα best of του Πηλίου.

Έλα να πάμε στο Μουσείο

Μην ξενερώνετε, δεν εννοούμε τα βαρετά μουσεία στον γύρο των οποίων μας υποχρέωναν οι σχολικές εκδρομές, αλλά μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που ανήκουν στην κατηγορία «πάω στο Μουσείο και επισκέπτομαι και την πόλη». Τέτοιες περιπτώσεις είναι το Μουσείο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας, το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, το Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης –που τυγχάνει και το μοναδικό μουσείο φωτογραφίας στην Ελλάδα–, το Μουσείο Κομπολογιού στο Ναύπλιο και το Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και το εντυπωσιακό Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας δίπλα στον ομώνυμο υδροβιότοπο. Διαλέγετε και… επισκέπτεστε, προγραμματίζοντας ανάλογα το διήμερο της απόδρασής σας στους παραπάνω προορισμούς.

Τρέχοντας στον Πάρνωνα

Προικισμένος από την φύση με τα πιο ακριβά της δώρα, πνιγμένος σε δάση ελάτης, καστανιάς και καρυδιάς, στολισμένος με χαμηλού προφίλ χωριουδάκια, ο ταλαιπωρημένος από πυρκαγιές και κυνηγούς Πάρνωνας αποτελεί καταφύγιο για τους λάτρεις των «ήρεμων» ορεινών αποδράσεων. Και αν ισχύει αυτό που λένε ότι «τρέχοντας στο βουνό, ανακαλύπτεις το βουνό», τότε ο δεύτερος ημιμαραθώνιος Πάρνωνα το Σάββατο 21 Ιουνίου είναι η ιδανική αφορμή για να το(ν) ανακαλύψετε. Αν τα 22 χιλιόμετρα σας τρομάζουν, τότε υπάρχει και η πιο light εναλλακτική των 6 χιλιομέτρων για τους αρχάριους, καθώς επίσης και η περιπατητική βόλτα στη διαδρομή των αγώνων. Μετά το τέλος των διαδρομών, θα ακολουθήσει γλέντι στην Κεντρική πλατεία των Καρυών. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή και τη συμμετοχή σας εδώ.

Περισσότερα για τα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα θα βρείτε εδώ.

Νεμέα όπως οινογνωσία
Από τις αγαπημένες μας εξορμήσεις και μια must για τους λάτρεις του κρασιού, είναι αυτή με προορισμό τη Νεμέα και το Κτήμα Παλυβού. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να ξεναγηθείτε στους αμπελώνες και το οινοποιείο και να δοκιμάσετε διαφορετικές ποικιλίες κρασιού. Εδώ επίσης θα συμμετάσχετε σε σεμινάρια γευσιγνωσίας, θα γνωρίσετε παλαιωμένα κρασιά και θα απολαύσετε ένα γεύμα στο οινοποιείο, πάντα συνοδεία εξαιρετικού κρασιού. Φεύγοντας, εξυπακούεται θα αγοράσετε κρασί με ειδική έκπτωση, και αν σας μείνει χρόνος θα εξερευνήσετε την αρχαία Νεμέα και την Ζήρεια.

Σημειώστε ότι το κτήμα αποτελεί μέρος των περίφημων Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου, που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σε κτήματα και οινοποιεία και προσφέρουν, στο σύνολό τους, μια εξαιρετική αφορμή για weekend μύησης σε έναν κόσμο γεμάτο μεθυστικά αρώματα και γεύσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v