Φθηνές ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2014

Κυκλάδες, Πελοπόννησος, Μακεδονία: Εντοπίζουμε τις πιο όμορφες, low budget επιλογές διαμονής και κλείνουμε από νωρίς θαλασσινά τριήμερα για το Άγιο Πνεύμα.
Φθηνές ιδέες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2014
Το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο της χρονιάς έρχεται πάντα υπό την αιγίδα του Αγίου Πνεύματος, το οποίο παραδοσιακά μας προτρέπει να επιχειρήσουμε την πρώτη βουτιά της σεζόν. Κι εμείς ψάχνουμε πού θα την τολμήσουμε, και βρίσκουμε τέσσερις υπέροχους προορισμούς που βρέχονται από κρυστάλλινες θάλασσες, και ακόμη περισσότερες οικονομικές επιλογές διαμονής σε αυτούς. Αρκεί να κάνουμε κράτηση τώρα που είναι ακόμη νωρίς, όσο προλαβαίνουμε τις καλές τιμές.

Άνδρος
Τιρκουάζ νερά, φαράγγια, δάση, ασβεστωμένα σπιτάκια και επιβλητικά αρχοντικά: Αυτό είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στην αριστοκρατική Άνδρο, που ενδείκνυται για μίνι αποδράσεις από την Αττική, καθώς απέχει μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα.

Διαμονή: Οι οικονομικότερες επιλογές βρίσκονται στο Μπατσί, που σας δίνει βολικότατη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού. Από την άλλη, και η Χώρα δεν στερείται value for money καταλυμάτων, που προσφέρονται για εξερευνήσεις των χωριών και των καπετανόσπιτων. Για τις τρεις διανυκτερεύσεις του Αγίου Πνεύματος, εντοπίσαμε τις εξής επιλογές:
-Amorani Studios141€ για τρία βράδια (ήτοι 47€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Τα άνετα studio βρίσκονται λίγα μέτρα από την πλατεία του χωριού Μπατσί και λίγα παραπάνω από την παραλία, διαθέτουν ιδιωτική βεράντα με θέα στον καταπράσινο κήπο, ενώ είναι εξοπλισμένα και με μικρή κουζίνα και ψυγείο. 
-Hotel Elpida90€ για τρία βράδια (ήτοι 30€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Επίσης στο Μπατσί, και μόλις 60 μέτρα από την παραλία, τα περιποιημένα, νησιώτικα δωμάτια της Ελπίδας διαθέτουν επιπλωμένα μπαλκόνια με θέα στο Αιγαίο, καθώς και μικρή κουζίνα με παροχές μαγειρέματος, σκεύη, βραστήρα και ψυγείο. Προσφέρουν επίσης δωρεάν Wi-Fi. 
-Irini’s Villas162€ για τρία βράδια (ήτοι 54€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Σε έναν καταπράσινο λόφο λίγα μέτρα από το Νημποριό κοντά στη Χώρα, το Irini’s Villas προσφέρει όμορφα επιπλωμένα στούντιο και διαμερίσματα με θέα στο Αιγαίο, καθώς και μια ειδυλλιακή αυλή με ξαπλώστρες και χώρους lounge. Τα κομψά κυκλαδίτικα δωμάτια διαθέτουν μικρή κουζίνα με ψυγείο και σκεύη, καφετιέρα και δωρεάν Wi-Fi. 
-Villa Alexandros105€ για τρία βράδια (ήτοι 35€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Λίγα βήματα από την παραλία και σε κοντινή απόσταση από το Μπατσί, τα στούντιο του Αλέξανδρου είναι λιτά κι απέριττα, αλλά φιλόξενα και βολικά αν θέλετε να παρακολουθήσετε ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα από το μπαλκόνι σας. 
Τι να κάνετε: Θα βολτάρετε στην ενδοχώρα, εξερευνώντας τα χωριά Μένητες, με τα τρεχούμενα νερά και τα πλατάνια, Αποίκια, με τις πηγές και τους υδροβιότοπους και τους καταρράκτες και Στενιές, με τα επιβλητικά καπετανόσπιτα. Στο πιο «τουριστικό» Μπατσί, θα εντοπίσετε τις πιο γραφικές γωνιές του στα πνιγμένα από μπουκαμβίλιες σοκάκια και στα μπαλκόνια των ψαράδικων στην παραλία. Στην όμορφη Χώρα του νησιού, θα αράξετε στα στιλάτα café και θα επισκεφθείτε τα Μουσεία της, όπως το Αρχαιολογικό, το Σύγχρονης Τέχνης, το Ναυτικό και το Παραδοσιακών τεχνών.
Οι πρώτες βουτιές: Θα τις τολμήσετε στον Ζόρκο, την πιο τιρκουάζ παραλία και μία από τις αγαπημένες των ντόπιων, στην ελαφρώς δύσβατη αλλά διαυγή Άχλα με το ψιλό βοτσαλάκι ή στις πιο «mainstream» Χρυσή Ακτή και Νημποριό, κοντά στη Χώρα.

Δυτική Πελοπόννησος
Μαγευτικές παραλίες που φέρνουν πολλή από την γοητεία του Ιονίου… κάτω από το αυλάκι, αλλά και ορεινή φύση που θυμίζει βουνίσια απόδραση. Η Δυτική Πελοπόννησος κρύβει πολλές εκπλήξεις, που αξίζει να ανακαλύψετε στην ίσως πιο κατάλληλη εποχή για τις ομορφιές της.

Διαμονή:
-Kyparissia Beach Hotel150€ για τρία βράδια (ήτοι 50€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Λιτά, περιποιημένα δωμάτια, δύο βήματα από την αμμουδιά της Κυπαρισσίας, με μπαλκονάκια που βλέπουν Ιόνιο προσφέρει το Kyparissia. Διατίθεται επίσης δωρεάν wi-fi. 
-Apollo Resort Art Hotel165€ για τρία βράδια (ήτοι 55€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Το Apollo βρίσκεται τόσο κοντά όσο πρέπει στο κέντρο της πόλης, ενώ βλέπει παράλληλα κατευθείαν στη θάλασσα. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με πολλές νότες τέχνης, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και από τα κυριότερα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής. 
-Hotel Oasis165,60€ για τρία βράδια (ήτοι 55,2€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Στον μικρό παραθαλάσσιο οικισμό του Καλού Νερού, μια ανάσα από την Κυπαρισσία, με τα δικά του κρυστάλλινα νερά να βρέχουν τις παραλίες του, το Oasis προσφέρει μεγάλα στούντιο με μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, τον κήπο ή την πισίνα, και ανέσεις όπως DVD player, καθιστικό, ιδιωτική είσοδο, μικρή κουζίνα με ψυγείο, σκεύη και τραπεζαρία. 
Τι να κάνετε: Επιλέξτε ως βάση σας την Κυπαρισσία, την βολικότερη τοποθεσία για να εξερευνήσετε όχι μόνο την παλιά πόλη με το κάστρο της ή το γραφικό λιμανάκι της, αλλά και τις τριγύρω φυσικές ομορφιές: Από εδώ ξεκινά η διαδρομή για τους μαγευτικούς καταρράκτες της Νέδας, περνώντας από μικρά όμορφα χωριουδάκια όπως η Κεφαλόβρυση, ενώ οι αρχαιολάτρεις δεν θα χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Περιστεριά και τους θολωτούς μυκηναϊκούς τάφους στην διαδρομή από την Κυπαρισσία προς την Πύλο. Για εξορμήσεις προς τα βόρεια παράλια και την Ζαχάρω διαβάστε περισσότερα εδώ, για την Νέδα εδώ και για την Πύλο εδώ
Οι πρώτες βουτιές: Δύσκολα θα αντισταθείτε να βγείτε στον δρόμο προς την Πύλο για να βουτήξετε στην αρκετά ζεστή Βοϊδοκοιλιά με τα τιρκουάζ νερά και τους λευκούς αμμόλοφους, αλλά για τα πρώτα «πλατσουρίσματα» της χρονιάς ενδείκνυνται και η Ελαία, δέκα χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, που διαθέτει χρυσαφένια άμμο και ένα πευκόδασος στα πόδια της, ή το Πετροχώρι, κοντά στη Βοϊδοκοιλιά, με εξίσου εντυπωσιακούς αμμόλοφους και λουλούδια… στην αμμουδιά της.

Καβάλα
Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε παραπονεμένους τους βορειοελλαδίτες, γι’ αυτό και ετοιμάζουμε βαλίτσες για την κοσμοπολίτικη Καβάλα, που συνδυάζει τον αέρα μιας σύγχρονης πόλης με την θαλασσινή αύρα των όμορφων παραλιών της.

Διαμονή:
-Villa Mediterrane144€ για τρία βράδια (ήτοι 48€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Μία από τις καλύτερες και πιο value for money επιλογές στα παράλια της Καβάλας, η Villa Mediterrane βρίσκεται πάνω στην αμμουδιά της Νέας Ηρακλείτσας και προσφέρει άνετα στούντιο με ευρύχωρα μπαλκόνια και φυσικά πρόσβαση στο beach bar της μονάδας. 
-Egnatia Hotel & Spa177€ για τρία βράδια (ήτοι 59€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Αν θέλετε φιλοξενία… πολλών αστέρων και διαμονή μέσα στην πόλη, τότε το Egnatia είναι η καλύτερη λύση, καθώς προσφέρει πολυτελή δωμάτια στην κορυφή του λόφου της Καβάλας, τα οποία διαθέτουν μεγάλο κρεβάτι, επιφάνεια εργασίας, ξύλινα δάπεδα και μοντέρνα διακόσμηση. 
-Hotel Philoxenia114€ για τρία βράδια (ήτοι 38€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Βρίσκεται πάνω στο λόφο του Αγίου Σύλλα και προσφέρει low budget δωμάτια με θέα στο βουνό με το πλούσιο πευκόδασος ή στη θάλασσα με το αστικό τοπίο της Καβάλας να παρεμβάλλεται, μόλις 10 λεπτά μακριά. 
Τι να κάνετε: Θα εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, ανηφορίζοντας μέσα από σοκάκια με αρχοντόσπιτα από τις Καμάρες προς το Κάστρο, θα επισκεφθείτε το γοητευτικό κτίριο Ιμαρέτ για έναν στιλάτο καφέ, θα κατευθυνθείτε στα Σφαγεία, όπου τα ουζερί προσφέρονται για ουζάκι στη λιακάδα και θα κάνετε παραθαλάσσιες βόλτες από τον Ναυτικό Όμιλο μέχρι τις αμμουδιές λίγο έξω από το κέντρο.
Οι πρώτες βουτιές: Θα τις επιχειρήσετε στους μαγευτικούς Αμμόλοφους, τους οποίους τα βράχια χωρίζουν στα τρία, στην όμορφη Τόσκα με το φόντο από τις βραχώδεις πλαγιές και τα πεύκα ή στην Νέα Ηρακλείτσα με το γραφικό της λιμανάκι.

Κύθνος
Λιγότερο από δύο ώρες μακριά μας, η Κύθνος δεν διαθέτει μόνο μία από τις πιο εντυπωσιακές κυκλαδίτικες παραλίες, την Κολώνα, αλλά και μια πανέμορφη Χώρα, γραφικά χωριουδάκια και την πολυπόθητη ησυχία που της χαρίζει το πλεονέκτημα του low profile χαρακτήρα της.

Διαμονή:
-Marietta Studios90€ για τρία βράδια (ήτοι 30€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Λιτά αλλά πάμφθηνα και μόλις λίγα βήματα από το λιμάνι του Μέριχα και την παραλία Μαρτινάκι, τα δωμάτια του Marietta Studios, παρά το μικρό τους μέγεθος, προσφέρουν και μικρό κουζινάκι και μπαλκονάκια. 
-Kythnos Bay120€ για τρία βράδια (ήτοι 40€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο) 
Μικρά αλλά οικονομικά και περιποιημένα, τα δωμάτια του Kythnos Bay δίνουν πρόσβαση στις παραλίες, που απέχουν μόλις 100 μέτρα, ενώ τα μπαλκόνια τους προσφέρουν θέα στο Αιγαίο ή στο βουνό. Διαθέτει επίσης και μία ταράτσα ιδανική για ραχάτι στη λιακάδα. 
-Iriana: 108€ για τρία βράδια (ήτοι 36€ τη βραδιά για το δίκλινο δωμάτιο)
Λίγα βήματα από την παραλία των Λουτρών της Κύθνου, τα παραδοσιακά δωματιάκια της Iriana διαθέτουν ευρύχωρα μπαλκόνια που βλέπουν στη θάλασσα, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στις ψαροταβέρνες της περιοχής. 
Τι να κάνετε: Θα βολτάρετε στα λιθόχτιστα καλντερίμια της πανέμορφης Χώρας και στην ιδιαίτερη Δρυοπίδα, θα διανύσετε καταπράσινες διαδρομές μέσα στο πευκόδασος της Παναγιάς Κανάλας και θα εξερευνήσετε τα δύο κάστρα του νησιού, το Βρυόκαστρο και το Κεφαλόκαστρο.
Οι πρώτες βουτιές: Οι «SOS» γαλάζιες γωνιές της Κύθνου για να πάρετε το… βάπτισμα του καλοκαιριού είναι η Γαϊδουρόμαντρα, η παραλία του Σκύλου, το Σιμούσι και ο Άγιος Νικόλαος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v