Διακοπές τον Σεπτέμβρη: Εκεί που οι άλλοι σταματούν

Χαμογελάμε σαρδόνια σε εκείνους που εύχονται «καλό χειμώνα», πακετάρουμε βαλίτσες και φεύγουμε για τρία νησιά και δύο βουνά που εγγυώνται καλύτερες τιμές, καλύτερες βουτιές (ναι, και τα βουνά) και καλύτερες διακοπές από τον Αύγουστο.
Διακοπές τον Σεπτέμβρη: Εκεί που οι άλλοι σταματούν
της Ηρώς Κουνάδη

«Διακοπές τον Σεπτέμβριο; Και αν βρέξει;». Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με το ηλιακό μας ημερολόγιο, το καλοκαίρι τελειώνει επίσημα στις 21 Σεπτεμβρίου –και ξεκινά επίσημα στις 21 Ιουνίου, όσο και αν ευχόμαστε «καλό καλοκαίρι» από τα Μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου δεν βρέχει σχεδόν ποτέ. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει όποιον σε συναντά τον Αύγουστο στην Αθήνα, έχοντας μόλις επιστρέψει ηλιοκαμένος από τις διακοπές του/της, να σου απευθύνει εναγωνίως την ίδια ερώτηση, με βλέμμα οίκτου για τον καημένο (εσένα) που αναγκάστηκε να υπομείνει το καλοκαίρι στην «τσιμεντούπολη» (που δεν μπορεί να διανοηθεί ότι σου αρέσει) τους είδε όλους να φεύγουν και να γυρνούν μαυρισμένοι, και τώρα αναγκάζεται να κάνει διακοπές με το ρίσκο της βροχής.

Λοιπόν, αγαπημένε λάτρη των στριμωγμένων παραλιών και των δυσθεώρητων τιμών του Δεκαπενταύγουστου, δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά πραγματικά δεν με πειράζει καθόλου αν βρέξει στις διακοπές μου. Δεν πάω διακοπές ως άλλος Σκανδιναβός τουρίστας, για να συναντήσω για 15 μέρες τον ήλιο –έχω λιαστεί αρκετά σε παραλίες, λοφάκια και πεζόδρομους που ήταν όλοι δικοί μου όλον αυτόν τον καιρό που εσύ συναγωνιζόσουν με τους υπόλοιπους αυγουστολάτρεις για μια θέση κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο.

Κι αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, τώρα μπορούμε να περάσουμε απερίσπαστοι στα πέντε από τα καλύτερα μέρη για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβρη.

Έλα να πάμε στο νησί…

Τήνος


Ένα από τα ομορφότερα –και περισσότερο παρεξηγημένα– Κυκλαδονήσια, η Τήνος είναι αυτήν την περίοδο στα καλύτερά της: Τα φρενιασμένα πλήθη που κατασκηνώνουν έξω από τη Μεγαλόχαρη έχουν φύγει, η πεζοπορία στην φαντασμαγορική ενδοχώρα της είναι πιο απολαυστική χωρίς τον καύσωνα, κι όσο για παραλίες; Ό,τι άνεμος και αν φυσάει, οι ντόπιοι θα σας συστήσουν τουλάχιστον μία που «δεν την πιάνει». Να αναφέρουμε και την εξαίσια τοπική κουζίνα, ή σας πείσαμε ήδη;

Πού βουτάμε; Αναλόγως με την κατεύθυνση του αέρα, στις απάνεμες παραλίες που θα εντοπίσουμε μετά τη σχετική «έρευνα αγοράς» που προαναφέραμε. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε την χρυσαφένια, ερημική αμμουδιά του Αγίου Πέτρου, με τα κρυστάλλινα νερά, την εξωτική Απηγανιά, τον όρμο Γιαννάκη αν είστε fan του βότσαλου, τον Άγιο Φωκά αν θέλετε και την ξαπλώστρα σας. Περισσότερες… κατευθύνσεις θα βρείτε σε αυτό το εξαιρετικό ταξιδιωτικό site για την Τήνο, και σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life.

Πού βολτάρουμε; Στα πανέμορφα χωριά της ενδοχώρας, που είναι κατά κοινή ομολογία το δυνατό σημείο του νησιού, σταματώντας κάθε τόσο για να θαυμάσετε έναν ακόμα περίτεχνο περιστερώνα. Ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα μας, φιγουράρουν η Κάρδιανη, με τα πανύψηλα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, ο πανέμορφος Πύργος, που φιλοξενεί το σπίτι και μουσείο του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, ο Αρνάδος με τις μεσαιωνικές στοές του, και ο απόκοσμος Βώλακας, με τους σεληνιακούς σχηματισμούς των βράχων του.

Όσο για sightseeing; Όρεξη (και χρόνο) να έχετε: ο Ναός του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. στα Κιόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές στον Ναό, και το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε σπουδαία έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καλλιτεχνών που κατάγονταν από την Τήνο, όπως οι Γύζης, Χαλεπάς, Βιτάλης, Φιλιππότης και Σώχος και βέβαια το Μουσείο Τσόκλη, που γιορτάζει φέτος τα πρώτα του γενέθλια, είναι μερικά από τα «οπωσδήποτε» ενός weekend στην Τήνο.

Πώς θα πάμε; Σε τέσσερις ώρες και 45€ το άτομο μετ’ επιστροφής με πλοίο της Κυκλάδες Fast Ferries ή της Αγούδημος Lines, από την Ραφήνα. Σε τεσσερισήμισι ώρες και 63€ το άτομο μετ’ επιστροφής με πλοίο της Blue Star από τον Πειραιά. Αν βιάζεστε (και διαθέτετε λίγο μεγαλύτερο budget) θα φτάσετε σε δύο παρά κάτι ώρες και 103€ το άτομο με το Sea Jet από τη Ραφήνα.

Πού τρώμε; Εξαίσια τοπική κουζίνα και σπιτικά μαγειρευτά στο Κουτούκι της Ελένης (20-25€ το άτομο) και το Μεταξύ Μας (περίπου 20€) στη Χώρα. «Πειραγμένες» ελληνικές συνταγές με άρωμα από Μεσόγειο στο Ήταν ένα Μικρό Καράβι (στα 20-25€), επίσης στη Χώρα. Φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά στο Ψαροκόκαλο (περίπου 20€ το άτομο) στον Πάνορμο. Ζουμερή σχάρα αλλά και μαγειρευτά στο Βώλαξ (περί τα 15€ το άτομο) στο ομώνυμο χωριό. Ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, με υπέροχη θέα στη θάλασσα, στο Κονάκι (περί τα 15€ το άτομο) στον Άγιο Ιωάννη Πόρτο.

Εδώ θα μείνουμε: Στο εντυπωσιακό Golden Beach Hotel ακριβώς δίπλα στην πανέμορφη παραλία του Αγίου Φωκά, το δίκλινο δωμάτιο του οποίου θα σας κοστίσει 65€ αν κάνετε κράτηση μέσω του Booking. Στο καταπράσινο κάμπινγκ (τηλ.: 22830 22344) στη Χώρα, που διαθέτει και χαριτωμένα bungalows. Οι τιμές αυτήν την περίοδο δεν ξεπερνούν τα 6 ευρώ το άτομο, και 3 ευρώ για τη σκηνή. Αν προτιμήσετε τη λύση των bungalows, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στα απλά, τα οποία κοστίζουν 30€ και τα κομπλέ, πλήρως εξοπλισμένα με air condition, ψυγειάκι και δικό τους μπάνιο, τα οποία κυμαίνονται στα 40-50€ το δίκλινο. Υπάρχουν, τέλος, και έτοιμες στημένες σκηνές με στρώματα, οι οποίες κοστίζουν 19€ ανά δύο άτομα.

Λευκάδα

Ξέρουμε ότι το πρώτο που σκεφτήκατε είναι το Πόρτο Κατσίκι –το οποίο θα το βρείτε απαλλαγμένο από τον αυγουστιάτικο χαμό, για να ξεκινήσουμε τα καλά νέα από εδώ. Κατά τα άλλα, όμως, η Λευκάδα έχει μια υπέροχη, καταπράσινη ενδοχώρα, πολλά σταματημένα στο χρόνο ορεινά χωριουδάκια που αξίζει να ανακαλύψετε, και πολλές κρυφές, απάτητες παραλίες που χωρίς τον καύσωνα θα είναι πιο εύκολο να φτάσετε –όποιος ανέβηκε τα τριακόσια λαξευμένα στον βράχο σκαλιά των Εγκρεμνών με 40 βαθμούς και χωρίς καθόλου σκιά ξέρει πολύ καλά τι εννοούμε, και μπορεί να αρχίσει να πανηγυρίζει.

Πού βουτάμε; Κατ’ αρχάς, σίγουρα στις υπέροχες παραλίες της, με τα εξωπραγματικά τιρκουάζ νερά: το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί είναι πρώτα στη δική μας λίστα και ακολουθούν τα Πευκούλια, ο Μύλος, το Αγιοφύλλι και το δημοφιλές Κάθισμα. Οι windsurfers όλης της Ευρώπης ορκίζονται στο όνομα της Βασιλικής, ενώ οι οικογένειες συγκεντρώνονται στις απάνεμες παραλίες της ανατολικής πλευράς, Λυγιά, Νικιάνα και Περιγιάλι. Δροσιστικότερη, όμως, βουτιά από εκείνη στα παγωμένα νερά του καταρράκτη στο Φαράγγι Δημοσάρη δεν θα βρείτε.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για τις βόλτες σας στις παραλίες και τα χωριά της Λευκάδας, και εδώ μερικά από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της ενδοχώρας.



Πώς θα πάμε; Οδικώς, σε πέντε περίπου ώρες και 385 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Πού τρώμε; Σπιτικά μαγειρευτά στο μπαλκονάκι του Λευκάτα, στο Αθάνι με θέα στο φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα και τιμές στα 15-17€ το άτομο, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στον Ξούρα στη Λυγιά (20-25€ το άτομο), τοπική κουζίνα και σπιτικές σπεσιαλιτέ στο Πορτόνι στον Άγιο Νικήτα και το Πιπέρι στο Νυδρί (στα 15€ αμφότερα) και μεζεδάκια με άρωμα παράδοσης και λίγες αλλά ταιριαστές gourmet πινελιές στη Φρύνη στο Μώλο, στην πόλη της Λευκάδας (περί τα 20€ το άτομο).

Εδώ θα μείνουμε: Στον ατμοσφαιρικό ξενώνα Dukato, στον Επίσκοπο, σε τιμές που ξεκινούν από 40€ το δίκλινο. Στο κουκλίστικο Kastro Maistro, στην πόλη της Λευκάδας, σε τιμές που ξεκινούν από 45€ το διαμέρισμα, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τέσσερα άτομα. Στο πανέμορφο Alkyon Apartments & Villas Hotel στη Λυγιά, σε τιμές που ξεκινούν από 55€ για το superior διαμέρισμα, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τέσσερα άτομα (κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ).

Άνδρος

Η… Κυκλάδα της διπλανής πόρτας απέχει μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, αλλά αυτός δεν είναι ο βασικός λόγος που περιλαμβάνεται στους αγαπημένους μας προορισμούς. Οι εκπληκτικές παραλίες της, η νοστιμότατη τοπική κουζίνα, τα γραφικά σοκάκια της Χώρας, η όμορφη ενδοχώρα, οι πράσινες γωνιές της –τόσο αναπάντεχες στο κυκλαδίτικο σκηνικό– και η μόνιμη αίσθηση ότι είσαι ένας από τους λίγους κι εκλεκτούς που την ανακάλυψαν, που δημιουργείται χάρη στην έλλειψη πολυκοσμίας (τον περισσότερο χρόνο, πολλώ δε μάλλον τον Σεπτέμβρη) είναι μερικά από τα προτερήματά της.

Πού βουτάμε; Στα –τόσο τιρκουάζ που θυμίζουν Ιόνιο– νερά του Ζόρκου (φωτό), στην εξωτική Άχλα, με τα διαυγή νερά και το πολύχρωμο, ψιλό βοτσαλάκι, στον ερημικό Άη Γιάννη στις Κρεμμύδες, και σε μια από τις πλέον πολυφωτογραφημένες παραλίες των Κυκλάδων, της Γριάς το Πήδημα, με τον απόκοσμο βράχο που ξεπηδά από το νερό. Περισσότερες παραλίες, μαζί με οδηγίες πρόσβασης, εδώ.

Και πού βολτάρουμε; Στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας, ανάμεσα σε επιβλητικά καπετανόσπιτα και ανθισμένες αυλίτσες. Στα κουκλίστικα χωριά Μένητες, με τα περιβόλια και τα πλατάνια τους, Κόρθι, με τα πανέμορφα αρχοντικά, και Στενιές, με τα εντυπωσιακά καπετανόσπιτα. Στην Πυθάρα, έναν καταπράσινο βιότοπο με λίμνες και καταρράκτες. Στα ειδυλλιακά μονοπάτια της ενδοχώρας, που ελίσσονται μέσα από φαράγγια, πλάι σε νερόμυλους και πάνω από τοξωτά γεφύρια. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδρομές θα σας δώσει το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Trekking Andros (τηλ.: 6937236362).

Πώς θα πάμε; Με πλοίο της Agoudimos Lines, σε δύο ώρες και 28€ μετ’ επιστροφής, από το λιμάνι της Ραφήνας.

Πού τρώμε; Σπιτικά μαγειρευτά –must το γιουβετσάκι και οι κολοκυθοκροκέτες– αλλά και εξαιρετική σχάρα (μην χάσετε την καπνιστή μπριζόλα) με θέα στη θάλασσα στα Δελφίνια (περί τα 20€ το άτομο) στο Μπατσί, ατενίζοντας την θάλασσα. Τοπική κουζίνα (δοκιμάστε φρουτάλια, τοπική ομελέτα με χειροποίητο λουκάνικο και τυρί) στο Μπαλκόνι του Αιγαίου (15-20€) στο Άνω Απρόβατο. Φρεσκότατο ψαράκι και άλλους αλμυρούς μεζέδες θα δοκιμάσετε στο Barbarola και τα Γιάλια στις Στενιές και στη Νόνα, στη Χώρα –υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για καθένα από αυτά. Σπιτικές πίττες και παραδοσιακά μαγειρευτά με ολίγο από δημιουργικό twist (όπως κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια και πουρέ πατάτας) στα Σκαλάκια (20-25€) στη Χώρα.

Εδώ θα μείνουμε: Στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Amorani Studios με τα μεγάλα μπαλκόνια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στη θάλασσα (στα 44€ το δίκλινο), και του Villa Alexandros, στα 35€, αμφότερα στο Μπατσί. Αν προτιμάτε για βάση σας την Χώρα, εξαιρετική επιλογή αποτελεί το αυθεντικά κυκλαδίτικο Ανεμόμυλοι Studios, οι τιμές του οποίου αυτή την περίοδο δεν ξεπερνούν τα 60€ για το δίκλινο δωμάτιο με θέα στη θάλασσα.

…Ή μήπως να πάρω τα βουνά;

Πήλιο


Ο ιδανικότερος, ίσως, συνδυασμός βουνού και θάλασσας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, το Πήλιο έχει κάτι για όλους: και πανέμορφα, πετρόχτιστα χωριά, και παραμυθένια δάση, και συγκλονιστική κουζίνα, και ειδυλλιακές παραλίες, και άμμο, και βότσαλο, και ήσυχα λιμανάκια και γιγάντια κύματα, και νυχτερινή ζωή και συγκλονιστικά φυσικά τοπία. Το δύσκολο είναι να αποφασίσετε τι απ’ όλα αυτά θέλετε (περισσότερο) για να διαλέξετε την βάση σας, ανάμεσα στα κουκλίστικα ορεινά χωριά του και τους γαλήνιους παραθαλάσσιους οικισμούς του. Αν δεν μπορείτε να καταλήξετε με τίποτα, ιδανικές κοντά-σε-όλα βάσεις αποτελούν η Τσαγκαράδα, η Ζαγορά και το Μούρεσι.

Πού βουτάμε; Παντού! Οι παραλίες είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Πηλίου, οπότε… όρεξη (και χρόνο) να έχετε να ανακαλύψετε τη δική σας αγαπημένη: ο υπέροχος Μυλοπόταμος (φωτό, κάτω) με τα πρασινογάλαζα νερά και τα επιβλητικά βράχια του, ο οικογενειακός Άγιος Ιωάννης, το Χορευτό με τα βαθυγάλαζα νερά και τα κύματά του, η Ανάληψη και η Παρίσαινα που λατρεύουν οι fans του ελεύθερου κάμπινγκ, η Νταμούχαρη με τα πράσινα νερά και την απόκοσμη ησυχία της είναι μερικές μόνο προτάσεις για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση. Δείτε εδώ περισσότερα best of για τις βόλτες σας στις παραλίες και την ενδοχώρα του μαγικού βουνού.
 


Πού βολτάρουμε;
Στα ατμοσφαιρικά καλντερίμια και το παραμυθένιο δάσος της Τσαγκαράδας, στην ησυχία των Μηλιών, στο μυστικό χωριό του Λαύκου, στη σκιά των παραδοσιακών αρχοντικών της Βυζίτσας και του Αγίου Λαυρεντίου, στα πέτρινα σοκάκια και τα μουσεία της Μακρινίτσας, και σε δεκάδες άλλα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά χωριουδάκια και τοπία, που ποτέ δεν φτάνουν οι μέρες της άδειας για να τα εξερευνήσεις όλα. Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για τις βόλτες και τις βουτιές σας σε όλο το Πήλιο.

Πώς θα πάμε: Οδικώς, σε τέσσερις παρά κάτι ώρες και 366 χιλιόμετρα από την Αθήνα, ή σε τρεις παρά κάτι ώρες και 255 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Πού τρώμε; Εξαιρετική τοπική κουζίνα και σπιτικά μαγειρευτά θα δοκιμάσετε στο Δρυάδων Γεύσεις στον Άγιο Λαυρέντιο, και στο Μεϊντάνι και τα Οινομαγειρέματα στη Ζαγορά. Φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες και σπιτικά μαγειρευτά –must το κρασάτο χοιρινό, και από ορεκτικά η φέτα με καυτερή πιπεριά και τα κολοκυθάκια– θα δοκιμάσετε στην Αγγέλικα, ακριβώς πάνω από την παραλία του Μυλοπόταμου. Ζουμερή σχάρα στο Αγνάντι στην Τσαγκαράδα και το Ταβερνάκι στο Μούρεσι, παραδοσιακές πηλιορείτικες γεύσεις στο Κρίτσα στην Πορταριά και δημιουργική κουζίνα –πάντα με έμπνευση και υλικά από την πηλιορείτικη γη– στο εστιατόριο του Ανωβολιός Traditional Resort στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Εδώ θα μείνουμε: Στα κουκλίστικα σπιτάκια του Ελαιώνα Βεργόπουλου, σε τιμές που ξεκινούν από 60€ για το studio δύο ατόμων και σε απόσταση… κουτρουβάλας από την υπέροχη παραλία Παπά Νερό. Στη ρομαντική Τσαγκαράδα, μια από τις καλύτερες low budget επιλογές είναι ο Ξενώνας Νίκη, οι τιμές του οποίου δεν ξεπερνούν τα 45€ για το δίκλινο δωμάτιο. Αν επιλέξετε για βάση σας την Ζαγορά, μία από τις καλύτερες low budget επιλογές είναι ο Ξενώνας Anasa (οι τιμές του οποίου δεν ξεπερνούν τα 33€ για το δίκλινο με θέα στη θάλασσα) ενώ αν προτιμάτε λίγη έξτρα πολυτέλεια, ωραιότατη επιλογή είναι ο Ξενώνας Καπανιάρης, με την πανοραμική θέα των ατμοσφαιρικών δωματίων του να μην ανεβάζει εξωφρενικά τις τιμές, που κυμαίνονται στα 60€ το δίκλινο (κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ)

Κόνιτσα

Εκτός του ότι είναι μια κουκλίστικη, μικροσκοπική πόλη στην καρδιά της Ηπείρου, η Κόνιτσα αποτελεί ιδανική βάση για τις σεπτεμβριάτικες εξορμήσεις σας στην περιοχή. Κι αυτό γιατί βρίσκεται… στη μέση των πάντων: Τα ανέγγιχτα από τον χρόνο και τις μόδες του Μαστοροχώρια απέχουν από εδώ όσο και τα κοσμοπολίτικα Ζαγόρια, το παραμυθένιο φαράγγι του Βίκου με τον πιο κρυστάλλινο ποταμό της Ευρώπης, τον Βοϊδομάτη απέχει ίση απόσταση με τον βασιλιά των water sports Αώο. Λίγο πιο μακριά βρίσκονται οι φαντασμαγορικές ακτές της Ηπείρου, τα Σύβοτα και η Πάργα, και μερικές στροφές αργότερα προς την αντίθετη κατεύθυνση θα συναντήσετε τα τυλιγμένα στην άχλη του βουνού και του μύθου Τζουμέρκα. Τοξωτά γεφύρια, πρασινογάλαζα ποτάμια, μαγευτικά τοπία και απλά συγκλονιστική κουζίνα θα βρίσκονται στον δρόμο σας, όπου και αν πάτε.



Πού βουτάμε; Σε όποιο από τα ποτάμια έχει αρκετό νερό (ο Αώος είναι εγγύηση όλο τον χρόνο, ο Βοϊδομάτης είναι ο καθαρότερος ποταμός της Ευρώπης, αλλά η στάθμη του αυτή την εποχή είναι σχετικά χαμηλή, ο Άρχαθος προσφέρεται για rafting και βουτιές από την βάρκα σας). Στα προαναφερθέντα παράλια της Ηπείρου, από τα Σύβοτα μέχρι την Πάργα.

Πώς πάμε; Σε έξι περίπου ώρες και 500 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε τρεις το πολύ ώρες και 300 χιλιόμετρα μέσω της Εγνατίας Οδού από τη Θεσσαλονίκη.

Πού τρώμε; Θεσπέσια μαγειρευτά και τοπική κουζίνα στο Καπνισμένο Τσουκάλι, στην Κόνιτσα. Ντόπιο αγριογούρουνο και ποταμίσια πέστροφα στο Μπουραζάνι, στο ομώνυμο χωριό, περί τα δέκα χιλιόμετρα από την Κόνιτσα. Τοπικές σπεσιαλιτέ, μαγειρευτά και σχάρα στο Χάνι, στην Αρίστη. Αν ο δρόμος σας φέρει, τελικά, στα Τζουμέρκα, φανταστικούς τοπικούς μεζέδες και τέλεια μαγειρευτά θα δοκιμάσετε στον Άκανθο, στους Καλαρρύτες, και ασυναγώνιστη σχάρα –hit το κοκορέτσι– στο Πέτρινο στα Πράμαντα, και στο ταβερνάκι στα Τσόπελα όπου τα σπιτικά μπιφτέκια έχουν την τιμητική τους.

Εδώ θα μείνουμε: Στο υπέροχο boutique hotel Αρχοντικό της Χάμκως, στην παλιά πόλη, σε τιμές που ξεκινούν από 60€ το δίκλινο με πρωινό. Στο low budget Το Τζάκι, στην είσοδο της πόλης, σε τιμές που ξεκινούν από 34€ το δίκλινο. Στο πανέμορφο, σχεδόν παραμυθένιο Konitsa Mountain Hotel σε τιμές που ξεκινούν από 50€ το δίκλινο με πρωινό (κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v