Φωτογραφική βόλτα στην Ύδρα

Τα ολόλευκα καλντερίμια, οι πλακόστρωτες πλατείες, το ηλιοβασίλεμα, τα γαϊδουράκια, οι γεύσεις, τα χρώματα και, φυσικά, οι δεκάδες αρχοντικές γάτες της Ύδρας δεν άφησαν ασυγκίνητο τον φακό του in2life. Γι’ αυτό και τα συγκέντρωσε σε ένα υδραίικο φωτο-αφιέρωμα.
Φωτογραφική βόλτα στην Ύδρα
Κείμενο-φωτογραφίες: Γιώργος Κόκουβας

Αρχοντόσπιτα που κρέμονται πάνω από ολόλευκα σοκάκια. Ταβερνάκια με μυστικές αυλές, που μυρίζουν ούζο και καλοπέραση. Γαϊδουράκια, ζωσμένα με τα βάρη του τουρισμού, και δίπλα δεκάδες χαριτωμένες γάτες, που λιάζονται ράθυμες, σαν να τους περιπαίζουν για το φορτίο τους, την ώρα που εκείνες χαίρονται το νησί όπως πρέπει: Σαν αρχόντισσες.



Η Ύδρα είναι αδικημένη από τους θεούς της θάλασσας. Οι παραλίες της δεν προδιαθέτουν για μαραθώνιους βουτιάς. Ίσως γιατί κι οι ίδιοι οι θεοί μέθυσαν από το ούζο στα καλντερίμια του νησιού, και ξεχάστηκαν σε κάποιο λόφο, όπου η θέα τούς ήταν υπεραρκετή.



Άλλωστε, με γεμάτο στομάχι, δεν κάνεις μπάνιο. Και στην Ύδρα, με τόσα όμορφα ταβερνάκια και πεντανόστιμους ψαρομεζέδες, δύσκολα το στομάχι μένει άδειο.



Γι’ αυτό και εμείς, επιλέγουμε την Ύδρα για μικρές αποδράσεις, για απολαυστικά διήμερα χαλάρωσης, χωρίς να μας απασχολεί πολύ το κομμάτι της ηλιοθεραπείας σε κάποια παραλία.



Εδώ, άλλωστε, χαιρόμαστε τον ήλιο σε τοπία σαν κι αυτό.



Ανεβαίνουμε ιστορικά σκαλάκια, τριγυρίζουμε στα καλντερίμια για να χωνέψουμε, σκαρφαλώνουμε μέχρι την Κοντυλένια για καφεδάκι και στον Προφήτη Ηλία για αγνάντεμα.



«Ανακρίνουμε» τους φιλόξενους ντόπιους για την Ιστορία, τις μάχες, την επαναστατική παράδοση και την καλλιτεχνική ανησυχία που επικρατεί στο νησί.



Και μόλις το περίφημο ρολόι του λιμανιού θυμίσει στον ήλιο ότι είναι ώρα να δύσει, αφήνουμε στην μέση την παρτίδα τάβλι στην περαντζάδα της Χώρας και ανηφορίζουμε και πάλι προς τα απόκρημνα βράχια του νησιού.



Εκεί που θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, παρέα με μια βάρκα που κουνιέται νωχελικά στο νερό. Ή πλάι σε ένα θαλάσσιο ταξί, που επιστρέφει από τις γύρω ακτές και φωτίζεται από τις τελευταίες ανταύγειες της ημέρας.





Και φυσικά παρέα με τα τετράποδα της Ύδρας, τις «αρχόντισσές» της που δεν χάνουν ευκαιρία να μας θυμίσουν ότι το νησί είναι δικό τους – αλλά δεν το κάνουν και θέμα: Απλώς τεντώνουν τα πόδια τους, ξαπλώνουν στο πεζούλι και αγναντεύουν μαζί με τους τουρίστες το πανόραμα, με το ένα μάτι μισάνοιχτο…





Συνεχίστε την φωτογραφική μας περιήγηση στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού στο PhotoGallery του δημοσιεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v