Πούλιθρα: Ακατέργαστο διαμαντάκι στην Αρκαδία

Χωμένα στην αγκαλιά των παρυφών του καταπράσινου Πάρνωνα, λίγα μόνο μέτρα από την καταγάλανη θάλασσα, τα Πούλιθρα αποτελούν το θερινό πρόσωπο της Αρκαδίας και προσφέρονται για ήσυχα σαββατοκύριακα στην φύση.
Πούλιθρα: Ακατέργαστο διαμαντάκι στην Αρκαδία
της Έλενας Μπούλια

Ιδανικός προορισμός για χαλαρό τριήμερο στην θάλασσα, τα Πούλιθρα, λίγο έξω από το Λεωνίδιο, είναι ένα από τα λίγα παραθαλάσσια χωριά της Ελλάδας που έχουν μείνει σχεδόν ανέγγιχτα από την κακή τουριστική εκμετάλλευση. Επισκεφθείτε τα αν ψάχνετε φθηνές διακοπές, καλό φαγητό και όμορφη φύση για περιπάτους, χωρίς περαιτέρω μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τους χάρτες του In2life στα Πούλιθρα θα βρεθείτε σε λιγότερο από 3μιση ώρες -αν ξεκινήσετε από την Αθήνα- με κατεύθυνση προς Λεωνίδιο, στο τέλος του παραλιακού δρόμου που ξεκινά από Άργος. Αφού περάσετε το Λεωνίδιο, θα συναντήσετε το γραφικό λιμανάκι της Πλάκας, το οποίο αποτελεί μία καλή επιλογή βραδινής εξόδους χάρη στα ταβερνάκια και τα -δύο ή τρία- μπαράκια του. Δέκα λεπτά αργότερα φτάνετε στα Πούλιθρα.

Αρκαδική φύση, πράσινο από τις παρυφές του Πάρνωνα και καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά συνδυάζονται αρμονικά και συναντιούνται στην όμορφη παραλία του χωριού με τα πεντακάθαρα νερά και το λεπτό βοτσαλάκι. Ασβεστωμένα σπιτάκια με ανθοστόλιστες αυλές, επιβλητικά αρχοντικά κυνουριακής αρχιτεκτονικής και ένα όμορφο λιμανάκι συνθέτουν το γραφικό σκηνικό, ενώ όλα σχεδόν τα ξενοδοχειακά καταλύματα έχουν θέα στην θάλασσα. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία αξίζει το εκκλησάκι του Άη Γιώργη, στην άκρη του χωριού, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με βαρκάκι και από τον περίβολο να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα στην θάλασσα και στο χωριό.

Διαμονή:
Smyros Resort: Το νεόδμητο Smyros αποτελεί τη μοναδική ίσως πολυτελή πρόταση διαμονής στην περιοχή. Τα πετρόκτιστα δωμάτια με τα παραδοσιακά έπιπλα αποπνέουν αρχοντιά, ενώ διαθέτουν ταυτόχρονα όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Το κόστος ενός δίκλινου δωματίου με πρωινό είναι 90 ευρώ.

Haus Katerina: Περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και θέα στην θάλασσα και το βουνό. Το κόστος αυτήν την εποχή για ένα δίκλινο ανέρχεται στα 60 ευρώ.

Hotel Patelis: Επιπλωμένα διαμερίσματα, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και υπέροχη θέα, 100 μέτρα από την θάλασσα. Το κόστος για ένα δίκλινο δωμάτιο αυτή την εποχή ανέρχεται στα 70 ευρώ –τρόφιμα για πρωινό διατίθενται στο δωμάτιο.

Tramontana: Πλήρως εξοπλισμένα, περιποιημένα δωμάτια, 200 μέτρα από την παραλία. Το κόστος για ένα δίκλινο αυτή την εποχή είναι 40 ευρώ.

Φαγητό - Διασκέδαση:
Ο Μερακλής είναι μία εξαιρετική ταβέρνα για φρέσκο ψάρι και όχι μόνο, με πολύ καλές τιμές. Οι λάτρεις του ψαριού θα ξετρελαθούν και με τον Θρασύβουλο, στην Πλάκα (δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Πούλιθρα). Τέλος, εξαιρετικό φαγητό προσφέρει και το εστιατόριο του ξενοδοχείου Smyros, με hit την αστακομακαρονάδα.

Για την βραδινή σας διασκέδαση προτείνουμε το «Αλώνι» και την «Αποθήκη» που ξεκινούν την βραδιά χαλαρά και δυναμώνουν την ένταση ανάλογα με τα κέφια. Εναλλακτικά περισσότερες επιλογές διασκέδασης θα βρείτε στην Πλάκα και το Λεωνίδιο.

*Ευχαριστούμε το poulithragr.blogspot.com για τις όμορφες φωτογραφίες του χωριού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v