Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Απόδραση με... την ευλογία Του

Οργώνουμε την ηπειρωτική Ελλάδα βρίσκοντας τις ομορφότερες παραλίες και τα οικονομικότερα καταλύματα για το πρώτο μας καλοκαιρινό τριήμερο. Πελοπόννησο, Εύβοια ή Βόρεια Ελλάδα; Εσάς πού θα σας βρει του Άγιο Πνεύμα;
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Απόδραση με... την ευλογία Του
της Έλενας Μπούλια

Παρά την μικρή μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, το κόστος για να ταξιδέψει κανείς σε κάποιο νησί και μάλιστα για ένα μόνο τριήμερο παραμένει σχετικά απαγορευτικό –θα τα επισκεφθούμε, άλλωστε, με το παραπάνω το καλοκαίρι για πολύ περισσότερες ημέρες! Για το πρώτο, λοιπόν, τριήμερο του καλοκαιριού επιλέγουμε ηπειρωτική Ελλάδα. Απλώνουμε τον χάρτη και σημαδεύουμε τις πέντε περιοχές που συνδυάζουν πεντακάθαρες παραλίες, αξιοθέατα, δυνατότητες βραδινής διασκέδασης καθώς και αξιοπρεπή καταλύματα σε πολύ χαμηλές τιμές. Και κάπως έτσι ξεκινούν οι πρώτες θερινές διακοπές μας…

Πελοπόννησος: Στα παράλια της Λακωνίας

Γύθειο, Μονεμβασιά (φωτο) ή Λιμένι; Η αδικημένη, συγκριτικά με την Μεσσηνία, Λακωνία έχει εξίσου ωραίες παραλίες και γραφικά λιμανάκια που αξίζει να επισκεφθούμε και να απολαύσουμε. Οι παραπάνω παραθαλάσσιες περιοχές απέχουν περί τα 300 με 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και διαθέτουν προτάσεις διαμονής και διασκέδασης για όλα τα γούστα. Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή προτείνουμε:

*Hotel Aktaion στη Μονεμβασιά: Από το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της γέφυρας προς το κάστρο της Μονεμβασιάς, θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στην εκπληκτική καστροπολιτεία. Για δροσερές βουτιές και ταβερνάκια στο κύμα επισκεφθείτε την παραλία Πορί, στα 3 χιλιόμετρα περίπου και με κατεύθυνση προς Αθήνα, καθώς και την παραλία Αμπελάκια, στα 6 χιλιόμετρα νότια προς Ξιφιά.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η τιμή για ένα δίκλινο, για 3 διανυκτερεύσεις, είναι στα 135 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μονεμβασιά θα βρείτε εδώ.

*Ακτή Καμάρες στο Γύθειο: Καινούργιο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου –για την ακρίβεια 14 χιλιόμετρα μακριά από το γραφικό λιμάνι. Εκεί θα βρείτε δίχωρα διαμερίσματα και σουίτες πάνω στην ομώνυμη παραλία, η οποία μάλιστα διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες αποκλειστικά για τους ενοίκους του ξενοδοχείου. Χαλαρώστε εκεί την ημέρα και διασκεδάστε τα βράδια στο πιο… ζωηρό Γύθειο.
Η προσφορά του ξενοδοχείου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για τρεις διανυκτερεύσεις, για ένα δίκλινο με θέα θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, είναι 180 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα για το Γύθειο εδώ.

*Δωμάτια Κουρμάς στο Λιμένι: Από τις πιο value for money επιλογές διαμονής στο επίνειο της Αρεόπολης, το μικρό ξενοδοχείο Κουρμάς διαθέτει έξι μόνο δωμάτια με θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο και στο γραφικό, πετρόκτιστο τοπίο. Εκεί θα απολαύσετε σπιτικό πρωινό από ντόπια υλικά, ενώ για τα μπάνια σας έχετε περισσότερες επιλογές, πέρα από το Λιμένι: Την παραλία Νέο Οίτυλο με άμμο και βότσαλο, 5 χιλιόμετρα από την Αρεόπολη, και την παραλία δίπλα στα διάσημα Σπήλαια του Διρού.
Η διαμονή σας εκεί κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για τρεις διανυκτερεύσεις, θα κοστίσει 180 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό.

Εύβοια: Βόρειες vs Νότιες παραλίες

Όλοι έχουν να λένε για τις ομορφιές της βόρειας Εύβοιας. Τις κατάφυτες πλαγιές, το όμορφα χωριά και τις καταπληκτικές, πεντακάθαρες παραλίες. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν την πιο ήσυχη, νότια πλευρά του νησιού (φωτο), στην οποία μπορείτε να βρεθείτε είτε οδικώς μέσω Χαλκίδας, είτε με ferry boat από τον Ωρωπό στην Ερέτρια ή από τη Ραφήνα στο Μαρμάρι. Από τα δύο αυτά άκρα της Εύβοιας επιλέξαμε τρία οικονομικά αλλά πολύ αξιόλογα καταλύματα για το ερχόμενο τριήμερο.

*Casa Laios στην Χιλιαδού: Τοποθετημένο στην μακράν ωραιότερη παραλία της περιοχής, με τα βαθυγάλαζα νερά για θέα από τα μπαλκόνια του, το Casa Laios υπόσχεται χαλαρές διακοπές σε ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Αν τα νερά της θάλασσας σας φανούν αρκετά δροσερά, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις βουτιές σας στην πισίνα του ξενοδοχείου.
Για τη διαμονή σας εκεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το κόστος του δίκλινου δωματίου συμπεριλαμβανομένου πρωινού είναι στα 70 ευρώ ανά βραδιά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη νότια Εύβοια εδώ.

*Livaditis Beach στη Λίμνη: Στο ομορφότερο ίσως χωριό της Βόρειας Εύβοιας μας υποδέχεται το ξενοδοχείο Λειβαδίτης, απέχοντας λίγα μόνο μέτρα από την υπέροχη παραλία. Πέρα από χαλάρωση με θέα θάλασσα, το ξενοδοχείο σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε αμέτρητα θαλάσσια σπορ, ενώ προσφέρει και μία οργανωμένη παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες.
Το κόστος για ένα δίκλινο δωμάτιο, χωρίς πρωινό αλλά με ψυγείο, είναι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 40 ευρώ ανά βραδιά.

*Kentrikon Hotel Spa στην Αιδηψό: Η περιοχή δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Φημισμένη για τα ιαματικά λουτρά της, αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε τι πιο ταιριαστό από το να μείνετε σε ένα περιποιημένο spa hotel και μάλιστα στο κέντρο της Αιδηψού. Επιλέξτε ένα από τα 50 δωμάτια με θέα στο κέντρο της περιοχής ή στην πισίνα, χαλαρώστε κάνοντας υδρομασάζ και άλλες θεραπείες περιποίησης και βολτάρετε στα γύρω χωριά.
Το κόστος διαμονής εκεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για τρία βράδια, είναι στα 135 ευρώ για ένα δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την βόρεια Εύβοια εδώ.

Στερεά Ελλάδα: Στη Ναύπακτο και στα χωριά του Κορινθιακού

Μία εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα παράλια της Στερεάς Ελλάδας μας δίνεται με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και γι’αυτό επιλέγουμε ως ορμητήριο τη Ναύπακτο ή τα παραθάλασσια χωριά κοντά της. Πέρα από το γραφικό της λιμάνι, η Ναύπακτος φημίζεται τόσο για τις αμμουδερές της παραλίες όσο και για την έντονη βραδινή της ζωή. Πιο ήσυχα, τα κοντινά της ψαροχώρια, είναι ιδανικά για οικογενειακές διακοπές και εκδρομές με το αυτοκίνητο στα ορεινά της Ναυπακτίας.

*Ξενοδοχείο Ήλιον στη Ναύπακτο: Αμφιθεατρικά κτισμένο στο ενετικό κάστρο της Ναυπάκτου, το ξενοδοχείο προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη και τον Κορινθιακό κόλπο. Για τις βουτιές σας στην περιοχή επιλέξτε την παραλία Ψανή, η οποία απέχει μόνο 150 μέτρα από το ξενοδοχείο. Το δε πρωινό, το οποίο σερβίρεται στην μεγάλη βεράντα, αποτελείται από σπιτικές νοστιμιές και φρέσκους χυμούς.
Για το τριήμερο, το κόστος του δίκλινου δωματίου συμπεριλαμβανομένου πρωινού είναι 180 ευρώ –και για τα τρία βράδια.

*Αρχοντικό της Πέπως στη Ναύπακτο: Πιο τσιμπημένο σε τιμές, αλλά σίγουρα ό,τι πιο γραφικό μπορεί να επιλέξει κανείς για την διαμονή του. Το Αρχοντικό της Πέπως δεν διαθέτει θέα θάλασσα, αλλά φημίζεται για τα υπέροχα δωμάτιά του, τα οποία απέχουν λίγα μόνο βήματα από το λιμάνι της περιοχής στο οποίο συγκεντρώνονται όλες οι καφετέριες και τα περισσότερα εστιατόρια.
Το κόστος για τρεις νύχτες κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι στα 360 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού μπουφέ.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη Ναύπακτο εδώ.

*Avra Studios στο Μοναστηράκι: Στο ομορφότερο από τα χωριά του Κορινθιακού, το Μοναστηράκι, θα βρείτε τα Avra Studios, τα οποία απέχουν λίγα μόνο μέτρα από την κοντινότερη παραλία της περιοχής, ενώ διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Όλα διαθέτουν υπέροχη θέα στην θάλασσα, ενώ απέχουν ελάχιστα από το κέντρο του χωριού, όπου μπορεί κανείς να βρει ταβερνάκια και bars για το βράδυ.
Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το κόστος του δίκλινου δωματίου, για τρεις διανυκτερεύσεις, ανέρχεται στα 138 ευρώ, ενώ 174 ευρώ κοστίζει το studio. Στις τιμές αυτές δεν περιλαμβάνεται πρωινό.

Διαβάστε περισσότερα για τα ψαροχώρια του Κορινθιακού εδώ.

Ήπειρος: Με το μπλε του Ιονίου

Κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου συναντά κανείς κατά μήκος της ακτογραμμής από την Πάργα έως την Ηγουμενίτσα. Επικεντρωνόμαστε στα Σύβοτα, τα οποία απέχουν 452 χιλιόμετρα από την Αθήνα, και επιλέγουμε να μείνουμε σε κάποια από τα ωραιότερα και οικονομικότερα ταυτόχρονα καταλύματα με θέα θάλασσα.

*Baia Blu Apartments στα Σύβοτα: Βρίσκονται κοντά στο λιμάνι και στην παραλία, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν άμεση πρόσβαση στο κέντρο της περιοχής. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνα και καθιστικό, ώστε να μπορείτε εκεί να ετοιμάσετε το πρωινό σας καθώς και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.
Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το κόστος για ένα δίκλινο, χωρίς πρωινό, είναι 40 ευρώ ανά βραδιά.

*Alkyon Villas στα Σύβοτα: Απέχει δέκα περίπου λεπτά από το κέντρο των Συβότων και 350 μέτρα από την κοντινοτερη παραλία και διαθέτει όλα αυτά που χρειάζεστε για να ξεκουραστείτε αλλά και να απολαύσετε τα μπάνια σας: Υπέροχο κήπο και μία μεγάλη πισίνα. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα, ώστε να μπορείτε να ετοιμάσετε εκεί το πρωινό και τα γεύματά σας.
Το κόστος ενός δίκλινου για όλο το τριήμερο ανέρχεται στα 225 ευρώ.

*Ξενοδοχείο Ιόνιον στα Σύβοτα: Απέχει 500 μέτρα από την κοντινότερη παραλία και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια. Το περιβάλλον του ξενοδοχείου είναι πολύ χαλαρό και ξεκούραστο, ενώ ταυτόχρονα η θέση του προσφέρεται ιδανικά για να επισκεφθείτε από εκεί τις πανέμορφες κοντινές παραλίες Μέγα Άμμος και Μπέλα Βράκα (φωτο).
Το κόστος ενός δίκλινου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι 45 ευρώ ανά βραδιά –χωρίς το πρωινό.

Βόρεια Ελλάδα: Βουτιές στην Καβάλα

Σε πρόσφατο αφιέρωμα στην Καβάλα κάναμε λόγο για τις εντυπωσιακές της παραλίες, οι οποίες βρέχονται μεν από τα παγωμένα νερά του βόρειου Αιγαίου, δεν έχουν όμως τίποτα να ζηλέψουν από αυτές της Χαλκιδικής. Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, λοιπόν, συναντά κανείς την Καλαμίτσα, τους Αμμόλοφους, την Ηρακλείτσα και την Πέραμο, καθώς και την πολύ πιο οργανωμένη παραλία του Μπάτη. Επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας και κλείστε άμεσα δωμάτιο για το ερχόμενο τριήμερο. Πού;

*Tosca Beach: Στην περιοχή Παλιό, 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Καβάλας και πάνω ακριβώς στην ομώνυμη παραλία βρίσκονται τα δωμάτια του Tosca. Από εκεί μπορεί κανείς εύκολα να βρεθεί στη Λίμνη Κερκίνη, στο Δέλτα του ποταμού Νέστου καθώς και στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.
Το κόστος ενός δίκλινου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι 147 ευρώ, για τρεις διανυκτερεύσεις χωρίς πρωινό.

*Hotel Akti: Πάνω στην παραλία του Παλιού και στα απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Καβάλα βρίσκεται και το Hotel Akti, το οποίο διαθέτει μάλιστα οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ. Εκεί θα βρείτε ένα όμορφο beach bar όπου μπορείτε να απολαύσετε δροσερά κοκτέιλ, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο βρίσκονται τα περισσότερα εστιατόρια της περιοχής.
Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το ξενοδοχείο προσφέρει δίκλινα δωμάτια με θέα θάλασσα με 180 ευρώ, για τρία βράδια –χωρίς πρωινό.

*Lucy Hotel: Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην παραλία Καλαμίτσα που διαθέτει κομψά δωμάτια, όλα με υπέροχη θέα στην θάλασσα. Το ξενοδοχείο απέχει 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Καβάλας, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος.
Το κόστος ενός δίκλινου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι 249 ευρώ, για τρεις διανυκτερεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την Καβάλα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v