Πεζοπορία στα χνάρια του Οδοντωτού

Αυτήν την Κυριακή ξυπνήστε νωρίς. Ο Σύλλογος Ορειβασίας Καλαβρύτων διοργανώνει το ετήσιο πεζοπορικό πέρασμα του φαντασμαγορικού Φαραγγιού του Βουραϊκού, και μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά όσα χαζεύουμε από τα παράθυρα του Οδοντωτού.
Πεζοπορία στα χνάρια του Οδοντωτού
Αν έχετε μαγευτεί έστω και μία φορά από την θέα στο καταπράσινο φαράγγι, όπως φαίνεται μέσα από τα βαγονάκια του Οδοντωτού, αναμφίβολα θα ενθουσιαστείτε από τα χρώματα, τις μυρωδιές και τους ήχους της φύσης που απλώνονται μπροστά σας καθώς το περπατάτε. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές «άλλο να τα "βλέπεις" μέσα από τον συρμό του Οδοντωτού και άλλο να τα "γεύεσαι" με τα πόδια». Γι’ αυτό, την Κυριακή 8 Μαΐου φοράμε τα αθλητικά μας και ακολουθούμε τον Σύλλογο Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων στο 31ο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού.

«Όποιος έχει περπατήσει πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές, γνωρίζει τη μυρωδιά της «πισσαρισμένης τραβέρσας». Προσθέστε τώρα το άρωμα των δέντρων, των λουλουδιών, των βρεγμένων φύλλων, του νερού τη δροσιά και τη βοή, τα κελαηδίσματα των πουλιών... Ο παράδεισος είναι εδώ , στο Φαράγγι του Βουραϊκού» λένε οι διοργανωτές για να μας βάλουν στο κλίμα. Η συμμετοχή στην πεζοπορική διαδρομή είναι εντελώς δωρεάν. «Το μόνο που χρειάζεται η φύση είναι αγάπη και σεβασμό» λένε οι διοργανωτές.

Τα τούνελ και οι γέφυρες του Οδοντωτού σπάνε ευχάριστα την πράσινη αρμονία του τοπίου, το οποίο συνθέτουν πλατάνια, οξιές, ελιές, κουτσουπιές και πικροδάφνες. Η υπέροχη φύση των Καλαβρύτων βρίσκεται αυτήν την εποχή στα καλύτερά της και σας περιμένει για μια μαγευτική πεντάωρη διαδρομή.

Πρόγραμμα κατάβασης του Βουραϊκού, Κυριακή 8 Μαΐου 2011
07.30 - 08.00
Συγκέντρωση των πεζοπόρων στην πλατεία του ΟΣΕ Καλαβρύτων
και αναχώρηση κατά ομάδες
08.30 - 13.00 Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού
Ζαχλωρού (Μέγα Σπήλαιο)
Θέση: Τρεκλιά
Προσφορά: Τσίπουρο, ούζο, λουκούμι, τεντούρα
13.00 - 14.00 Θέση: Νιάματα
Προσφορά φαγητού, γλυκών και αναψυκτικών στους πεζοπόρους.
14.00 - 14.30 Θέση: Νιάματα
Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε αυτούς που περπάτησαν όλο το φαράγγι.

Για τη διαμονή σας…
Μια από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής είναι το Chalet Azanias, το οποίο προσφέρει τις πολυτελείς μεζονέτες του σε ειδικές τιμές γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο: 75 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τη μεζονέτα των τεσσάρων ατόμων με σπιτικό πρωινό. Επίσης, ειδικά για αυτό το διήμερο, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε check-out αργά το απόγευμα, έτσι ώστε να ξεκουραστείτε επιστρέφοντας από την πεζοπορία, πριν πάρετε τον δρόμο του γυρισμού. Για πληροφορίες και κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 26920 29100.

Και για φαγητό…
Τοπικές σπεσιαλιτέ και μεζεδάκια θα δοκιμάσετε στην παραδοσιακή ταβέρνα Συμπόσιο, σπιτικά μαγειρευτά στο Καταφύγιο και το Σπιτικό, και εξαίσια σχάρα στον Βαρβιτσιώτη. «Ειδικός» σε αυτόν τον τελευταίο τομέα είναι και ο Θανάσης, στο 17ο χιλιόμετρο Πούντας-Καλαβρύτων.

Δείτε φωτογραφίες από το Chalet Azanias στο Photo Gallery, στην αρχή του κειμένου, και περισσότερες προτάσεις για βόλτες και φαγητό στα Καλάβρυτα σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v