Επίδαυρος: Παραστάσεις μετά... Σαββατοκύριακου

Επίδαυρος δεν είναι μόνο το θέατρο. Η δημοφιλέστατη περιοχή της Αργολίδας έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στους επισκέπτες της. Το in2life συγκέντρωσε τις καλύτερες επιλογές διασκέδασης, διαμονής, περιήγησης και παραλιών της περιοχής που εκτείνεται γύρω από τα δύο θέατρα της Επιδαύρου, για να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του... έτερου τερπνού-και να αποφύγετε τη μεταμεσονύχτια οδήγηση.
Επίδαυρος: Παραστάσεις μετά... Σαββατοκύριακου

της Ηρώς Κουνάδη

Η παράσταση στο θέατρο της Επιδαύρου έχει τελειώσει, τα φώτα σιγά σιγά σβήνουν, το πάρκινγκ αδειάζει. Από αυτό το χρονικό σημείο και πέρα, οι επιλογές είναι δύο: είτε παίρνετε τον (δίωρο) δρόμο της επιστροφής στο κλεινόν άστυ, είτε εκμεταλλεύεστε το Σαββατοκύριακο που απομένει για να ανακαλύψετε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Πελοποννήσου.

Για όσους αποφασίσουν (σωστά) να παραμείνουν, το in2life έκανε μια μικρή έρευνα στη γύρω περιοχή και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές σε ό,τι αφορά το φαγητό, τη διασκέδαση, τη διαμονή και, φυσικά, τις παραλίες, για να συνδυάσετε το τερπνό μετά του ωφελίμου.

After theatre dinner

Ξεκινάμε από τα βασικά. Για τους… μυημένους στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, παράσταση χωρίς δείπνο στο ”Λεωνίδα” δε νοείται. Κάτω από την κληματαριά του κυρίου Λεωνίδα Λιακόπουλου, στο Λυγουριό, θα απολαύσετε σπιτικές γεύσεις (δικές μας αγαπημένες σπεσιαλιτέ η τυρόπιτα και το γιουβέτσι με μοσχάρι) και τοπικό ροζέ κρασί, σε λογικότατες τιμές –περίπου 15 ευρώ το άτομο, μαζί με το κρασί.

Επ’ ευκαιρία, μπορείτε να συγχαρείτε και τους πρωταγωνιστές της παράστασης που μόλις παρακολουθήσατε, που κάθονται στο διπλανό τραπέζι ή να θαυμάσετε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες από παλαιότερες παραστάσεις στους τοίχους και να προσπαθήσετε να αναγνωρίσετε όσο περισσότερους καλλιτέχνες και celebrities μπορείτε.

Αν δεν είστε σίγουροι ότι την ημέρα της παράστασης θα έχετε την τύχη με το μέρος σας, καλό θα ήταν να κλείσετε εκ των προτέρων τραπέζι, στο τηλέφωνο 27530 22115. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ταβέρνα και το επόμενο μεσημέρι, όταν οι ρυθμοί θα είναι περισσότερο χαλαροί και η παρουσία των καλλιτεχνών περισσότερο… incognito.

Nightlife

Αν και δεν θα τη χαρακτηρίζαμε ακριβώς τον ”παράδεισο των clubbers”, η περιοχή που εκτείνεται γύρω από το θέατρο της Επιδαύρου και περιλαμβάνει το Λυγουριό, την Παλαιά και τη Νέα Επίδαυρο προσφέρει αρκετές επιλογές για όσους θέλουν να ξενυχτήσουν λίγο παραπάνω. Μερικές από τις καλύτερες είναι το bar ”Dream Theater” στο Λυγουριό, το ”Black & White café bar” και η υπαίθρια ντίσκο ”Καπάκι” στην Παλαιά Επίδαυρο.

Για όσους αναζητούν κάτι πιο… εξειδικευμένο για τη νυχτερινή τους διασκέδαση, το Ναύπλιο, με τα πολυάριθμα μπαράκια και τα μεγάλα καλοκαιρινά club, απέχει μόλις 27 χιλιόμετρα από το θέατρο.

Διαμονή

Λόγω της ολοένα αυξανόμενης δημοτικότητας που απολαμβάνει το Φεστιβάλ Επιδαύρου, οι επιλογές διαμονής επαρκούν για να καλύψουν τόσο τη μεγάλη ζήτηση, όσο και τις διαφορετικές προτιμήσεις των επισκεπτών.

All time classic επιλογή για τους τακτικούς επισκέπτες του Φεστιβάλ αποτελούν τα τρία εξαιρετικά οργανωμένα κάμπινγκ της περιοχής, Μπέκας (τηλ.: 27530 41524, 2753041333), Νικόλας Ι (τηλ.: 27530 41445) και Νικόλα ΙΙ (τηλ.: 27530 41297).

Αν η ιδέα της κατασκήνωσης δε σας ενθουσιάζει, μερικές από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής είναι τα ξενοδοχεία ”Αριστοτέλης” (τηλ.: 27530 41105), ”Angelica Villas” (τηλ.: 27530 41818, 27530 41038) και ”Yalasi Hotel Appartments” (τηλ.: 27530 96543, 27530 96560) στο Γιαλάσι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Τις πολυτελέστερες προτάσεις διαμονής θα βρείτε στο κοσμοπολίτικο Ναύπλιο, όπου τα ”Nafplia Palace” (τηλ.: 27520 70800), ”Amphitryon” (τηλ.: 27520 70700) και ”Amymone” (τηλ.: 27520 99477) κλέβουν την παράσταση.

Αντίστοιχης πολυτέλειας, όπως και απαράμιλλης αισθητικής, είναι το 4 αστέρων ”Candia House” (τηλ.: 27520 94060/3), με εννέα υπερπολυτελείς σουίτες στην καλύτερη, ίσως, παραλία της περιοχής, την Κάντια.

Βουτιές και ηλιοθεραπεία

Στην Παλαιά Επίδαυρο, θα κολυμπήσετε στις παραλίες Νησί, Γιαλάσι και Καλαμάκι, με τα καταπράσινα νερά, την αμμουδερή παραλία και τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Στη βόρεια πλευρά της παραλίας του Γιαλασίου, αν απομακρυνθείτε λίγο από την στεριά, είτε κολυμπώντας είτε με βάρκα, μπορείτε να δείτε τα βυθισμένα ερείπια ενός κομματιού της αρχαίας πόλης.

Λίγα χιλιόμετρα από την Επίδαυρο, βρίσκουμε μία από τις δημοφιλέστερες, και κατά τη γνώμη μας καλύτερες, παραλίες της Αργολίδας, την Κάντια. Ο συντομότερος δρόμος για να φτάσετε εδώ, είναι στρίβοντας αριστερά στο αρχαίο θέατρο και ακολουθώντας το δρόμο που περνά μέσα από το χωριό Αδάμι.

Περιήγηση και αξιοθέατα

Στις απογευματινές σας βόλτες, μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε:

* Τη γιορτή του αγροτουρισμού, στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου, όπου κάθε καλοκαίρι από το 1998 στήνονται ξύλινα περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Πελοπόννησο. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ντόπιο κρασί, παραδοσιακά γλυκά και μέλι, τυροκομικά προϊόντα και ζυμαρικά, να αγοράσετε χειροποίητα κοσμήματα και μοναδικά αντικείμενα τέχνης και να ενημερωθείτε για τα προγράμματα του αγροτουρισμού.

* Τον αρχαιολογικό χώρο που φιλοξενεί το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Μουσείο Αρχαίας Επιδαύρου, που λειτουργεί καθημερινά εδώ από τις 8.00 έως τις 19.00. Μη βιαστείτε να πείτε ότι έχετε επισκεφθεί το θέατρο τόσες φορές που γνωρίζετε άριστα το χώρο. Η απουσία του πλήθους και το φως της ημέρας δίνουν στο χώρο μία εντελώς διαφορετική διάσταση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27530 22666.

* Τα ερείπια του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, του Κάστρου της Νέας Επιδαύρου και της Ακρόπολης της Βασσάς.

* Το Νησί, τη χερσόνησο που διχοτομεί την παραλία της Επιδαύρου, όπου μπορείτε να θαυμάσετε απομεινάρια της Ακρόπολης και των Ρωμαϊκών τειχών, ερείπια παλατιού και σπιτιών, στύλους Δωρικού ναού, Μυκηναϊκούς τάφους και το μεγαλοπρεπές στολίδι της πόλης, το ”μικρό αρχαίο θέατρο”.

* Το φαράγγι του Βόθυλα, έναν καταπράσινο παράδεισο για τους περιπατητές και όχι μόνο, πολύ κοντά στη Νέα Επίδαυρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v