Τα «μυστικά» της Ικαρίας

Το νησί του ζεν και των πανηγυριών κρύβει αρκετά μυστικά. Είστε έτοιμοι να τα ανακαλύψετε;
Τα «μυστικά» της Ικαρίας

Τι να πούμε για την Ικαρία που δεν έχουμε ήδη πει; Για το χαλαρό της κλίμα; Για τις υπέροχες παραλίες της; Για το φαγητό της; Για τον Χριστό Ραχών;

Το νησί της απόλυτης ραστώνης φιλοξενεί τις διακοπές όπως πρέπει – ή θα έπρεπε να είναι: πλήρως απενοχοποιημένες, διασκεδαστικές και ξεκούραστες.

Ιδού λοιπόν μερικά «μυστικά» για την Ικαρία, για να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη μακροζωία που έκανε διάσημο το νησί.

Για τις νύχτες με πανσέληνο

 



Το παραθαλάσσιο χωριό Μαγγανίτης είναι ό,τι πρέπει για full moon party στο φοβερό μαγαζάκι που λέγεται Στο Γιαλό Κάνει.. Φουρτούνα και σερβίρει από ούζο και μεζέ μέχρι κοκτέιλ και ποικιλίες. Ρομαντικό και αυθεντικό ταυτόχρονα. Όμως και πανσέληνο να μην έχει, ο «Γιαλός» ενδείκνυται για παραθαλάσσιο ποτάκι ή/και τσιμπολόγημα.

Surfin’ Mesakti

 



Βάλτε Beach Boys στο ασύρματο ηχείο και δοκιμάστε την τύχη σας με τα κύματα υπό τις οδηγίες των έμπειρων εκπαιδευτών του Ikaria Surf School. Θα τους βρείτε στην Μεσακτή, και εκτός από surf θα σας μάθουν Brazilian Jiu Jitsu, SUP, μπορεί και Callisthenics. Δείτε περισσότερα εδώ. Και αφού χορτάσετε κύματα, η καντίνα του Φράγκου στην παραλία θα σας δροσίσει με ωραία κοκτέιλ συνοδεία χαλαρής μουσικής υπόκρουσης.

Τα πανηγύρια τα σωστά

Σημειώστε τα καλύτερα «μυστικά» και μη: στην Αρεθούσα (17/7), στο Καραβόσταμο (26/7), στον Φείδο (27 Ιουλίου), στον Στάβλο (6/8), στα Μανδριά (8/8), στις Καρές (12/8), στους Βρακάδες (20/8) και στο Μαυράτο (29/8). Τον Δεκαπενταύγουστο τώρα, θα ακολουθήσετε την εξής πορεια: Λαγκαδά, Κοσσοίκια, Γυαλισκάρι και Κουνιάδους.

Το κρασάκι του Φλες

Στις 13 Αυγούστου η Γιορτή του Κρασιού στο χωριο Φλες (το πρώτο χωριό που θα βρείτε κάνοντας αριστερά από το λιμάνι του Εύδηλου) είναι κάτι σαν πανηγύρι σε γαλατικό χωριό με άφθονο κρασί, ωραίο φαγητό από τις κυρίες του χωριού και ικαριώτικους χορούς μέχρι το πρωί. Προσεγγίζεται και με τα πόδια από το λιμάνι.

Μια κρυμμένη παραλία

 



Ωραίες οι Σεϋχέλες, η Μεσακτή και η παραλία του Να, όμως για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό μια επίσκεψη στην παραλία του Μιλιωπού θα τους αποζημιώσει. Μεγάλες πέτρες και άμμος στο ακρογιάλι και μέσα, δασάκι με το ομώνυμο ποτάμι πιο ψηλά για την απαραίτητη δροσιά. Ένας μίνι Παράδεισος, ο οποίος αποτελεί και ωραιότατη επιλογή για τους φαν του ελεύθερου.

Η ομορφότερη βεράντα του Αιγαίου

 



Θα τη βρείτε στον Αρμενιστή, στο Rebelo Bar και θα σας θυμίσει κάτι από Τζαμάικα. Τα ποτά του είναι καθαρά και οικονομικά, τα κοκτέιλ επίσης ενώ η μουσική εναλλάσεται μεταξύ funk και reggae χωρίς να αρνείται όμως και τη ροκ. Συχνά πυκνά θα πετύχετε και κάποιο λάιβ το οποίο θα προσδώσει έξτρα γοητεία στο όλο σκηνικό.

Μωρή Ακαμάτρα…

Λιγότερο «σουπερστάρ» από τον Χριστό, αλλά ό,τι πρέπει για καφεδάκι, βόλτα και ποτάκι. Η εναλλακτική Ακαμάτρα με την υπεραιωνόβια βελανιδιά, χτισμένη στην κατάφυτη κοιλάδα της Μεσαριάς φιλοξενεί ένα ξύλινο, ιδιαίτερο μαγαζάκι, ιδανικό για ροκ νύχτες: το Club Berdema είναι ένα ωραιότατο αφτεράδικο και χαρακτηρίζεται ως το «καλύτερο μπαρ του Αιγαίου Πελάγους» από τους γνώστες με τη μουσική του να σταματά κάπου στις 09.00 το πρωί.

Ξέρεις από αστακομακαρονάδα;

 



Αν όχι, θα σας μάθει η Άννα στον Να. Ό,τι πρέπει για μετά τις βουτιές στην όμορφη παραλία με τον αρχαιολογικό χώρο ακριβώς από πάνω τις, η ταβέρνα της Άννας σερβίρει φρέσκα θαλασσινά και μεζεδάκια που συνοδεύουν ιδανικά το ουζάκι. Αν και μεταξύ μας, μια αστακομακαρονάδα δύο ατόμων εκεί (~70€) αρκεί.

Το «άγνωστο» Καρκινάγρι

 



Είναι ένα από τα πιο απόμακρα και ιδιαίτερα χωριά του νησιού, στο Νοτιοδυτικό του άκρο, κοντά στον Κάβο Πάπα. Ο δρόμος για εδώ είναι πλέον βατός και… άσφαλτος, το τοπίο διαφορετικό από οτιδήποτε στο νησί, ενώ στο λιμανάκι του θα πιάσετε τραπεζάκι για ολόφρεσκο ψάρι, ντόπιο κρασί και νοστιμότατους μεζέδες με θέα θάλασσα. Και αν σας πάρει το… βράδι, τότε το Σουρωτήρι είναι ένα ακόμα «άφτερ» μυστικό στη νυχτερινή ζωή του νησιού.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v