Τα φθηνότερα αεροπορικά για ταξίδια εκτός Ευρώπης

Στην Κούβα και στο Μαρακές, στη Νέα Υόρκη και στην Μπανγκόκ. Διαλέξτε προορισμό, τα καλύτερα μακρινά ταξίδια ξεκινούν από 96€.
Τα φθηνότερα αεροπορικά για ταξίδια εκτός Ευρώπης
της Ηρώς Κουνάδη

Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: Οι προορισμοί εκτός ευρωπαϊκών συνόρων είναι και πολύ οικονομικότεροι και πολύ πιο… Ενδιαφέροντες; Διαφορετικοί; Διαφωτιστικοί; Όπως προτιμά ο καθένας να το λέει με μια λέξη το «ταξίδι που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και την κοσμοθεωρία». Και αυτά είναι τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια που βρήκαμε για να το πάθετε αυτό.

(*) Οι τιμές είναι μετ’ επιστροφής και περιλαμβάνουν φόρους, επίναυλους και –στις περισσότερες περιπτώσεις– βαλίτσες παραδοτέες στο check-in. Οι τιμές της Ryanair περιλαμβάνουν χειραποσκευή έως 10 κιλά.

Στο εξωτικό Μαρακές του Μαρόκου μας πετά η Ryanair από τα τέλη Οκτωβρίου του 2018 με 96€ όλα κι όλα, πήγαινε-έλα.

Στα τέλη Οκτωβρίου η Ryanair ξεκινά επίσης πτήσεις για την υπέροχη Άκαμπα της Ιορδανίας, από την οποία η μυστηριακή Πέτρα απέχει… ένα λεωφορείο δρόμο. Το εισιτήριο κοστίζει 112€ μετ’ επιστροφής στις αρχές Νοεμβρίου.

Ότι η Emirates ξεκίνησε απευθείας πτήσεις Αθήνα-Νέα Υόρκη τα μάθατε; Η τιμή του εισιτηρίου δεν ξεπερνά τα 450€ στα μέσα Μαΐου –και περιλαμβάνει δύο βαλίτσες των 23 κιλών ανά επιβάτη, για να χωρέσετε όλα σας τα ψώνια.

Δύο βαλίτσες των 23 κιλών περιλαμβάνουν επίσης όλες οι τιμές της Egyptair, η οποία μας πηγαίνει εκεί που χτυπά η καρδιά της Ανατολής, στο Κάιρο, με 250€ στα τέλη Μαΐου.

Σιγκαπούρη έχετε πάει; Η Scoot (που παίρνει βραβείο για το πιο χαριτωμένο site αεροπορικής στην Ιστορία) μας πηγαίνει στην άκρη της Ασίας με 440€ πήγαινε-έλα (η συγκεκριμένη τιμή είναι διαθέσιμη για διάφορες ημερομηνίες του Απριλίου και του Μαΐου). Στην τιμή περιλαμβάνεται μόνο αποσκευή έως 7 κιλά, την οποία θα πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο –αλλιώς, συν 86€ για βαλίτσα έως 20 κιλά που θα δώσετε στο check-in.

Στην Τεχεράνη δεν θα πάτε πετώντας «απάνω σε χαλιά, σε περσικά χαλιά» αλλά με τα φτερά της Aegean, και 320€ μετ’ επιστροφής και αποσκευής ως 8 κιλά.

Από 750€ ξεκινούν, στα μέσα Απριλίου, οι απευθείας πτήσεις της Air China για το Πεκίνο. Στην τιμή περιλαμβάνεται βαλίτσα μέχρι 23 κιλά, παραδοτέα στο check-in.

Μήπως ονειρεύεστε μια Κούβα; Η Air Canada μας πετά ως την Αβάνα με 527€ πήγαινε-έλα, μία δωρεάν βαλίτσα ως 23 κιλά, και δύο στάσεις (μία στο Μόναχο, μία στο Τορόντο) αλλά η τιμή αξίζει τον κόπο. Τη συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για τα μέσα Απριλίου.

Στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης μας πηγαίνει η ρώσικη Aeroflot, με μια στάση στη Μόσχα και 553€ μετ’ επιστροφής και παραδοτέας βαλίτσας έως 23 κιλά. Η τιμή είναι διαθέσιμη για τα μέσα Μαΐου. Λίγο φθηνότερη, στα 523€ αλλά χωρίς βαλίτσα (μόνο με αποσκευή στο χέρι ως 7 κιλά) βγαίνει η Scoot, που κάνει στάση στη Σιγκαπούρη.

"And before I leave, let me show you Tel Aviv" που λέγαμε και το '15 στη Eurovision. Στο Τελ Αβίβ μας πετά απευθείας η Aegean, με 98€ τον τον Μάιο, με αποσκευή μέχρι 8 κιλά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v