Παραμυθένια μέρη για όσους βαρέθηκαν τη ζωή στην πόλη

Την επόμενη φορά που θα πείτε «βαρέθηκα πια, θα πάρω τα βουνά» (τα δάση, τις λίμνες, τα κάστρα) αυτά τα παραμυθένια τοπία θα έχετε κατά νου.
Παραμυθένια μέρη για όσους βαρέθηκαν τη ζωή στην πόλη

Το Hallstatt της Αυστρίας


Στις πλαγιές των Άλπεων, χίλιοι άνθρωποι ζουν στις όχθες μιας κρυστάλλινης λίμνης στα νερά της οποίας κολυμπούν αμέριμνοι κύκνοι.

Το Simiane-La-Rotonde Village στην Προβηγκία της Γαλλίας


Απέραντα λιβάδια λεβάντας στεφανώνονται από ένα κάστρο του 12ου αιώνα.

Το Marsaxlokk της Μάλτας


Ένα ψαροχώρι στο νότο… του νότου της Μεσογείου, με σπιτάκια από αμμόλιθο και χρωματιστές βάρκες να λικνίζονται στα γαλήνια νερά του.

Το Alberobello της Ιταλίας


Τα ολόλευκα σπιτάκια με τους παραμυθένιους τρούλους τους έκαναν την UNESCO να εντάξει ολόκληρο το χωριό στη λίστα με τα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Το Monsanto της Πορτογαλίας


Σκαλισμένο σχεδόν εξολοκλήρου μέσα στα βράχια του, το Monsanto λένε οι Πορτογάλοι πως είναι «το πιο πορτογαλικό χωριό της Πορτογαλίας».

Το Cua Van του Βιετνάμ


Ένα εντελώς… πλωτό ψαροχώρι, στο οποίο ζουν μόνο ψαράδες με τις οικογένειές τους, και στο οποίο (προφανώς) μπορείτε να φτάσετε μόνο με βάρκα.

Το Giethoorn της Ολλανδίας


Γνωστό και ως «ολλανδική Βενετία», αυτό το χωριουδάκι είναι χτισμένο πάνω σε 50 μικρά νησάκια, και οι κάτοικοί του χρησιμοποιούν κυρίως βάρκες για τις μετακινήσεις τους.

Το Bibury της Αγγλίας


Χωριουδάκι σταματημένο στον 11ο αιώνα, οπότε ξεκινά και η Ιστορία του, χωρίς κανένα απολύτως μηχανοκίνητο όχημα να χαλά την ησυχία του.

Το Reine Lofoten της Νορβηγίας


Χτισμένο στις όχθες ενός νορβηγικού φιόρδ, αυτό εδώ το ψαροχώρι έχει 350 κατοίκους, γλυκύτατα κόκκινα σπιτάκια και σουρεαλιστικά τοπία.

Το San Gimignano στην Τοσκάνη της Ιταλίας


Με Ιστορία που ξεκινά από τον 3ο αιώνα π.Χ., και 14 πυργόσπιτα να αγγίζουν τον ουρανό της Τοσκάνης, το San Gimignano είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της έτσι κι αλλιώς παραμυθένιας περιοχής του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v