Έξυπνες επιλογές για χριστουγεννιάτικα ταξίδια

Πέντε ιδέες για να ταξιδέψετε και να περάσετε σούπερ αυτές τις γιορτές, χωρίς να ξοδέψετε υπερβολικά πολλά χρήματα.
Έξυπνες επιλογές για χριστουγεννιάτικα ταξίδια
Τα οικονομικότερα χωριά

Αποφύγετε γνωστούς για τον κοσμοπολιτισμό και το χριστουγεννιάτικο hype ελληνικούς προορισμούς όπως η Αράχωβα, το Καρπενήσι ή η Ορεινή Κορινθία και Αρκαδία, για να μην… ταραχτείτε από τις τιμές που θα αντικρίσετε για ένα δίκλινο. Αντίθετα, αν κινηθείτε στα χωριά του Πηλίου, ακόμα και τώρα που είναι τελευταία στιγμή, οι ξενώνες του Πηλίου είναι υπέροχοι και οικονομικοί: θα βρείτε επιλογές από 50€ το δίκλινο σε ορεινά χωριά όπως η Ζαγορά, η Μακρινίτσα ή ο Άγιος Λαυρέντιος. Στα Ζαγοροχώρια, επίσης, εντοπίσαμε δίκλινα για το τετραήμερο των Χριστουγέννων, που ξεκινούν από λογικές για την περίοδο τιμές, ήτοι από 65-70€. Χαμηλές τιμές υπάρχουν ακόμα και σε χωριουδάκια που είναι πανέμορφα και πιο απομονωμένα: Από 40€ για παράδειγμα ξεκινούν τα καταλύματα στον Παλαιό Παντελεήμονα στον Όλυμπο, στα παρόχθια χωριά της Κερκίνης και στις Πρέσπες.

Τα ακριβότερα χωριά… αλλά στο οικονομικότερό τους

Μπορεί να μην βρείτε ούτε λουξ σουίτες, ούτε ξενώνες στην καρδιά των διάσημων χωριών, αλλά υπάρχουν πάντα οι κοντινές εναλλακτικές τους. Στο σχετικό αφιέρωμα του in2life θα βρείτε οικονομικές επιλογές διαμονής στους οικισμούς του Παρνασσού, στα ευρυτανικά χωριά γύρω από το Καρπενήσι και στο Καϊμακτσαλάν, στη Βόρεια Ελλάδα. Οι τιμές που εντοπίσαμε ξεκινούν από τα 65€ ανά διανυκτέρευση, για την περίοδο των γιορτών.

Τα Βαλκάνια

Εδώ είχαμε εντοπίσει για χάρη σας πριν από λίγες ημέρες τα φθηνότερα αεροπορικά για να κάνετε γιορτές στην Ευρώπη. Μπορεί να μην προλάβετε τις προσφορές των αεροπορικών εταιριών για όλους τους προορισμούς, αλλά με μια νέα έρευνα, σας ενημερώνουμε ότι οι βαλκανικές πόλεις παραμένουν άκρως οικονομικές: Η Ryanair μας πετά για Πρωτοχρονιά στη Σόφια από 86€ με επιστροφή, στο Βουκουρέστι από 116€ μετ’ επιστροφής, ενώ η Aegean μας πάει για αλλαγή χρόνου στο Βελιγράδι από 166€ μετ’ επιστροφής. Οι τιμές της διαμονής δε παραμένουν κατά πολύ χαμηλότερες στις βαλκανικές πρωτεύουσες σε σύγκριση με την κεντρική Ευρώπη και πόλεις-σταρ των γιορτών όπως η Πράγα, η Βιέννη ή η Βουδαπέστη.

Τα οργανωμένα πακέτα για εξωτερικό

Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να πάρετε γεύση από Κεντρική Ευρώπη και mainstream Χριστούγεννα στο εξωτερικό, εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει τα πιο συμφέροντα πακέτα ταξιδιωτικών γραφείων για γιορτές στο εξωτερικό. Από τα πιο δελεαστικά που εντοπίσαμε είναι αυτό του Pyramis Travel για Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα και Βελιγράδι (οδικώς και επιστροφή αεροπορικώς) σε τιμή περί τα 500€ το άτομο περιλαμβανομένων οδικών, αεροπορικών, διαμονής, ξεναγήσεων και φόρων). 

Κάπου… ζεστά και εναλλακτικά

Δεν θέλετε κρύο, δεν θέλετε χειμώνα, δεν θέλετε κλασικές επιλογές, αλλά εξωτισμό και διαφορετικές εικόνες. Τότε οι πιο ζεστοί προορισμοί γύρω μας, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι έχουμε Χριστούγεννα και θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι γύρισε το καλοκαίρι, είναι οι ιδανικοί για εσάς. Πού μπορείτε όμως να πάτε… φτηνά και ζεστά χωρίς να πληρώσετε μια μικρή περιουσία; Δείτε εδώ μερικές εξαιρετικές επιλογές που έχουμε συγκεντρώσει, όπως τα Κανάρια, το Μαρόκο, το Κάιρο ή η Ιορδανία, όπου ο υδράργυρος εξακολουθεί να κινείται σε… γλυκά επίπεδα και οι τιμές το ίδιο. Αν δεν προλάβετε οικονομικά αεροπορικά για τις γιορτές, μπορείτε πάντα να επιλέξετε τη λύση των ταξιδιωτικών πακέτων – στο Manessis βρήκαμε για παράδειγμα γιορτινό πακέτο για 6 ημέρες στο Ντουμπάι περί τα 1.000€, όλων των εξόδων περιλαμβανομένων και στο Pyramis οκταήμερο ταξίδι στο Μαρόκο περί τα 1.100€ όλων των εξόδων περιλαμβανομένων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v