Στην Πάρο και στη Νάξο όταν πας…

Προγραμματίζετε απόδραση στα γειτονικά κυκλαδονήσια; Κρατήστε σημειώσεις για τα καλύτερά τους.
Στην Πάρο και στη Νάξο όταν πας…

Πάρος και Νάξος. Αντικρυστές, κυκλαδίτικες, πανέμορφες και σταθερά ψηλά στις καλοκαιρινές μας προτιμήσεις.

Αν και φέτος ο θαλάσσιος δρόμος σας βγάζει εκεί, κρατήστε σημειώσεις με τα παρακάτω, γιατί έχουμε σύντομα και περιεκτικά τις βασικότερες συμβουλές για τις καλύτερες βουτιές, βόλτες και φαγητό στα δυο νησιά.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Στην Πάρο…

Αφού αφήσετε βαλίτσες στο ξενοδοχείο, μαγιό και φύγαμε για βουτιά στις «διάσημες» Κολυμπήθρες. Στον Φάραγγα, τρεις κολπίσκοι με χρυσαφένια αμμουδιά κάνουν παιχνίδι, με τον τρίτο να είναι και ο λιγότερο οργανωμένος, ενώ για τους φαν του socializing και των σπορ, η Χρυσή Ακτή είναι Παράδεισος επί γης. Για party all the time θα πάτε στην Σάντα Μαρία, ενώ για ήρεμες στιγμές θα βάλετε πλώρη για τη Λάγγερη.
Faraggas
Αν θέλετε να δείτε την «άλλη» πλευρά του νησιού και να το ζήσετε πιο απομονωμένα, αναζητήστε βουτιές και ραχάτι με φυσική σκιά στο όμορφο θαλάσσιο «καταφύγιο» του Άη Γιάννη του Δέτη, τα σκιερά Θαλασσόδεντρα. Εξίσου ήσυχα και με φυσική σκιά από αλμυρίκια, η παραλία στου Λωλαντώνη. Τέλος, δίπλα από την παραλία του Μώλου, υπάρχει η παραλία του Καλόγερου, όπου μπορείτε να κόψετε άργιλο, να τον τρίψετε, να κάνετε λάσπη με λίγο νερό και φυσικό scrub για μεταξένιο δέρμα και μαλλιά.

Για χαλαρή τσάρκα και περπάτημα, τα σοκάκια της Παροικιάς και της Νάουσας όπως και γραφικό Πίσω Λιβάδι είναι ό,τι πρέπει.

Evening at Naousa, Paros

Για ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι θα πιάσετε τραπεζάκι στον Αποστόλη στην Παροικιά, ενώ στο Siparos στην παραλία Ξιφάρα θα απολαύσετε νοστιμότατα παραδοσιακά πιάτα με γκουρμέ «πείραγμα» και το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα να σας κάνει παρέα. Νοστιμότατο φαγητό σερβίρειτο Aegean Deli στην Παροικιά, στην πλατεία Μαντώς Μαυρογέννους, όπως και ο Μαρακάκης στη Νάουσα.



Για χαλαρό ποτάκι θα πάτε στο Resalto στο Δρυό με αμιγώς ροκ μουσική και στο Golden Garden για πιο alternative σκηνικά. Στο «φρέσκο» Sommaripa Consolato θα πιείτε κοκτέιλ με «πιάτο» το λιμάνι της Νάουσας, ενώ ωραίες μουσικές πάνω στο κύμα στο Αίολα, όπου επικρατεί το έλα να δεις από κόσμο.



Στη Νάξο…

Αν θέλετε να βουτήξετε στις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, τότε… βουρ για Άγιο Προκόπιο και Πλάκα. Πιο ήρεμες ο Πάνορμος, η Χαβαη (με σποτ για γυμνιστές) και ο Αμίτης στη βορειοδυτική ακτή του νησιού. Αν σας αρέσουν τα water sports, τότε είστε για Μικρή Βίγλα, ενώ αν διακοπές για εσάς σημαίνουν ψαροντούφεκο και βάρα όλη μέρα τότε βουτήξτε στον Αζάλα, βόρεια του όρμου της Μουτσούνας.

Alyko, Hawaii Beach

Για τους ρομαντικούς, θα κάνετε μια βόλτα στο σήμα κατατεθέν του νησιού την Πορτάρα και θα φτιάξετε την τέλεια κορνίζα με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Ξεχωριστό είναι και το χωριό Απείρανθος, πανέμορφο με… μαρμάρινη ιστορία, ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του που διατηρείται ανέπαφη από τα ενετικά χρόνια. Εξίσου όμορφο και το χωριό Γαλανάδο, μικρούλι με θέα στην πεδιάδα του Λιβαδιού και τη Χώρα.

Naxos, Spring 2017.

Πεινάσατε; Στη Νάξο θα φάτε καλά. Πολύ καλά. Τοπικές γεύσεις με δημιουργικό twist στην Αξιώτισσα στο Καστράκι, στον Λευτέρη στην Απείρανθο με ωραίο κήπο (γεμιστό μπιφτέκι με γραβιέρα Νάξου από άλλον πλανήτη), στον Μανώλη στον Μάραγκα για ψάρι δίπλα στο κύμα και στη Mythodea στην χώρα για ψάρι σε πιο «κυριλέ» περιβάλλον, με πανέμορφη θέα στο ηλιοβασίλεμα. 



Ιδανικός συνδυασμός για μπανάκι – φαγάκι μέσα από μια μίνι εκδρομή είναι ο εξής: βουτιές στην Ψιλλή Άμμο και Πάνερμο στο νοτιότερο τμήμα του νησιού και στην επιστροφή πιάνετε τραπεζάκι στο Όστρια στη Μουτσούνα, για δημιουργική κουζίνα με βάση το ψάρι.

Τέλος, για ωραιότατα κοκτέιλ θα πάτε στο Swing στη Χώρα (δοκιμάστε το Λουκούμι, με τζιν και μαστίχα που σερβίρεται σε παραδοσιακό μπρίκι μαζί με λουκουμάκι “Αμόργιον”), ενώ στο Island στην Αγία Άννα θα παρτάρετε όπως αρμόζει σε ένα από τα ιστορικότερα club του νησιού. Εξίσου ωραίο και το Ocean Club στη χώρα, αλλά αν σας ενοχλεί η πολυκοσμία επισκεφθείτε το νωρίς για ένα χαλαρό κοκτέιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v