Απίστευτα ιδιωτικά νησιά για να κάνουμε όνειρα

Προβληματίζεστε για το πού θα ξοδέψετε τα εκατομμύριά σας, αν ποτέ κερδίσετε το Τζόκερ; Σας βρήκαμε την απάντηση.
Απίστευτα ιδιωτικά νησιά για να κάνουμε όνειρα
της Ηρώς Κουνάδη

Μικροί τροπικοί παράδεισοι με σμαραγδένια νερά και ολόλευκες αμμουδιές, όλοι δικοί σας. Κυρίες και κύριοι, τα ιδιωτικά νησιά των ονείρων μας, πωλούνται προς μερικά εκατομμύρια ευρώ, από την Καραϊβική ως τον… Σαρωνικό.

Cayo Iguana, Νικαράγουα


Είκοσι στρέμματα όλο κι όλο, αυτό το νησάκι στην Καραϊβική είναι καλυμμένο σχεδόν εξολοκλήρου με φοίνικες και μπανανιές, και βρέχεται από διάφανα νερά η θερμοκρασία των οποίων δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου. Μπορείτε να το αγοράσετε, αρκεί να έχετε 700 χιλιάδες δολάρια (κάτι λιγότερο από 600 χιλιάδες ευρώ) από εδώ.

Isla Centinela, Ισπανία


Κάτι παραπάνω από οκτώ στρέμματα, το νησάκι αυτό βρίσκεται μέσα στη λίμνη του Burguillo, μια ώρα μακριά από τη Μαδρίτη, και πωλείται μαζί με το κάστρο του –που είναι χτισμένο το 1920– προς 4 εκατομμύρια ευρώ. 

Moho Cay, Μπελίζ


«Τα ιδιωτικά νησιά της Μπελίζ είναι τα τελευταία χρόνια περιζήτητα από διάσημους αγοραστές και επενδυτές, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που αγόρασε πρόσφατα το Blackadore Caye» διαβάζουμε στο site που έχει αναλάβει την πώληση αυτού του νησιού στην Καραϊβική. Τριάντα δύο στρέμματα, 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Ευκαιρία. 

Taiaro Atoll, Γαλλική Πολυνησία


Ναι, έχει το πιο ιδιαίτερο σχήμα νησιού που είδατε ποτέ. Έχει, επίσης, έκταση 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μια λιμνοθάλασσα στο κέντρο του, λευκή άμμο στις παραλίες του και τιμή πώλησης 6,9 εκατομμύρια ευρώ. Βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, 562 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ταϊτής. 

Eratap, Βανουάτου


Στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, αυτό το νησάκι των 56 στρεμμάτων έχει 800 μέτρα παραλία με ολόλευκη άμμο. Με μέση θερμοκρασία 28 βαθμούς Κελσίου όλο τον χρόνο, υποτροπικό κλίμα, και 955 χιλιάδες δολάρια (γύρω στις 816 χιλιάδες ευρώ) τιμή πώλησης, εδώ μιλάμε για κελεπούρι. 

World Island Project, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Τα έχετε δει σίγουρα σε φωτογραφίες αυτά τα τεχνητά νησάκια που σχηματίζουν τον Παγκόσμιο Χάρτη στον Περσικό Κόλπο, απέναντι από τις ακτές του Palm Jumeirah στο Ντουμπάι. Αν αναρωτιόσασταν πάντα πόσο κάνουν, σας βρήκαμε την απάντηση: 16 εκατομμύρια δολάρια το ένα. Συνολικά, τα νησιά είναι 300, και η έκτασή τους κυμαίνεται από 24 μέχρι 80 στρέμματα. Η απόσταση από το ένα νησί στο άλλο κυμαίνεται από 50 έως 100 μέτρα νερό. Αν ενδιαφέρεστε, κλικ και αγοράζετε από εδώ

Άγιος Θωμάς, Ελλάδα


Θέλετε το δικό σας, ιδιωτικό νησί, αλλά η Καραϊβική σας πέφτει μακριά; Γιατί να μην αγοράσετε ένα στη γειτονιά σας; Ο Άγιος Θωμάς στον Σαρωνικό κόλπο, λίγο έξω από τις ακτές της Κορίνθου, τιμάται μόλις 14,3 εκατομμύρια ευρώ. Η έκτασή του είναι 1.200 στρέμματα –αν ψάχνετε κάτι μεγαλύτερο, εδώ θα βρείτε δώδεκα ακόμα ιδιωτικά νησιά που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

El Nido, Φιλιππίνες


Δεν σας περισσεύουν μερικά εκατομμύρια ευρώ; Μη στεναχωριέστε και μην απελπίζεστε. Στη θάλασσα Σούλου του Ειρηνικού Ωκεανού, αυτό το νησάκι με την κατάλευκη άμμο, τα σμαραγδένια νερά και το δικό του τροπικό δάσος… νοικιάζεται στο Airbnb, πράγμα που σημαίνει πως αν ποτέ βρεθείτε στις Φιλιππίνες, μπορείτε να μείνετε εδώ μαζί με την παρέα σας (μέχρι 12 άτομα) με 262€ μόνο ανά διανυκτέρευση. Και ναι, θα έχετε όλο το νησί δικό σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v