Πόσο κάνουν οι καμπίνες στα πλοία της γραμμής;

Με 20-30€ παραπάνω στο εισιτήριο που θα πλήρωνες έτσι κι αλλιώς, έχεις την ησυχία σου, κι ένα κρεβάτι πάνω από τα κύματα. Αξίζει ή όχι, εσύ αποφασίζεις.
Πόσο κάνουν οι καμπίνες στα πλοία της γραμμής;
της Ηρώς Κουνάδη

Κακά τα ψέματα, κανείς δε νοσταλγεί τα φοιτητικά του χρόνια, τότε που κοιμόταν πάνω στην πετσέτα του, φτύνοντας τις στάχτες από το τσιγάρο του διπλανού που του έφερνε το καραβίσιο αεράκι στα μούτρα, και αποκτώντας γαλαζωπές μελανιές από τον κόσμο που σκόνταφτε πάνω του και τις πόρτες που άνοιγαν με μαθηματική ακρίβεια στον αστράγαλό του.

Η καμπίνα είναι ωραία από πολλές απόψεις: Έχεις την άνεσή σου, μπορείς να βγάλεις όλο το ταξίδι με τα εσώρουχα, κοιμάσαι χωρίς στάχτες και χωρίς κόσμο να πέφτει πάνω σου, μπορείς να κάνεις σεξ –γιατί ποιος δεν έχει στόχο ζωής να κάνει μια φορά σεξ μέσα σε καράβι;

Από την άλλη, όπως σχεδόν όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή, η καμπίνα κοστίζει. Πόσο κοστίζει; Αρκετά για να σκεφτείς «μωρ’ και δεν τα κάνω καλαμαράκια στο νησί;», όχι τόσα όμως ώστε να μη σε βάζει στον πειρασμό έστω να την εξετάσεις ως ενδεχόμενο. Ιδού μια μικρή ενδεικτική λίστα με τις φετινές τιμές των καμπινών στα πλοία.

(*) Οι τιμές είναι one way και αφορούν δίκλινες καμπίνες –αλλιώς ό,τι λέγαμε παραπάνω για τα εσώρουχα και το σεξ δεν θα είχε νόημα. Οι τιμές που αφορούν κρεβάτια σε τετράκλινες καμπίνες (κοινές, μαζί με άλλους επιβάτες) είναι χαμηλότερες, αλλά όχι τόσο ώστε να αξίζουν την διαφορά.

Η διαφορά εσωτερικής και εξωτερικής καμπίνας είναι ότι η δεύτερη βλέπει θάλασσα από το παράθυρό της, η πρώτη όχι.

Για Κρήτη: 58€ το άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα, 64€ σε εξωτερική για Χανιά με την ΑΝΕΚ. Δηλαδή, 20€ παραπάνω απ’ όσα θα δίνατε για ένα απλό εισιτήριο καταστρώματος (που κάνει 38€). Οι τιμές για Ηράκλειο είναι κατά τι πιο τσιμπημένες: 75€ σε εσωτερική, 88€ σε εξωτερική καμπίνα (το κατάστρωμα κι εδώ 38€).

Για Κουφονήσια: 66,50€ το άτομο σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα με την Blue Star. Εσωτερική δεν διατίθεται. Το απλό εισιτήριο καταστρώματος κάνει 36€ (οπότε για την καμπίνα θα δώσετε 30€ παραπάνω κατ’ άτομο).

Για Αστυπάλαια: 70,50€ το άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα, 72,50€ σε εξωτερική, επίσης με την Blue Star. Το απλό εισιτήριο, χωρίς καμπίνα, κάνει 42€.

Για Ρόδο ή Κάρπαθο: 85,50€ το άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα, 96,50€ σε εξωτερική, με την Blue Star. Αν πηγαίνατε χωρίς καμπίνα, θα δίνατε 63,50€.

Για Μυτιλήνη: 73€ το άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα, 76€ σε εξωτερική με την Hellenic Seaways. Τα εισιτήρια καταστρώματος ξεκινούν από 19€ και φτάνουν έως 45,50€ αναλόγως πόσο έγκαιρα θα τα κλείσετε.

Για Ικαρία: 74,50€ το άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα, 98€ σε εξωτερική, με την Hellenic Seaways. Το εισιτήριο καταστρώματος κάνει 38€.

Για Σάμο: 85€ το άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα, 103,50€ σε εξωτερική με την Hellenic Seaways. Τα εισιτήρια καταστρώματος ξεκινούν από 19€ και φτάνουν έως 49€ αναλόγως πόσο έγκαιρα θα τα κλείσετε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v