20 κυκλαδίτικες εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις

Ναι ναι, είναι και το ηλιοβασίλεμα στην Οία. Είναι, όμως, και άλλα 19 μικρά και μεγαλύτερα αλλά εξίσου σπουδαία πράγματα.
20 κυκλαδίτικες εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις
Να δεις το ηλιοβασίλεμα σκαρφαλωμένος σε ένα πεζούλι στην Οία.

Να βουτήξεις στο απέραντο γαλάζιο από τα βράχια της Αγίας Άννας στην Αμοργό.

Να κάνεις με το καΐκι τον γύρο της Μήλου, για να βουτήξεις σε παραλίες που δεν έχουν δρόμους.

Να ανέβεις με sleeping bag στην Παναγία την Καλαμιώτισσα στην Ανάφη, για να δεις το πρωί τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από το Αιγαίο.

Να μείνεις ένα βράδυ με σκηνή στο (ακατοίκητο) Κάτω Κουφονήσι.

Να βουτήξεις στα υπέροχα νερά που έχει το Καλό Αμπέλι της Σερίφου, αφού έχεις περπατήσει ένα εικοσάλεπτο στο μονοπάτι ως εδώ. Όχι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Να πάρεις το καραβάκι από τη Μύκονο για να πας στη Δήλο.

Να δοκιμάσεις σπιτική φουρτάλια, και ό,τι άλλο βγαίνει από την κουζίνα, στο εντελώς sui generis μπιστρό-ταβερνάκι-κηπάκι του Ζοζέφ στην Άνδρο.

Να καθίσεις στο ένα και μοναδικό (γιγάντιο, ναι) τραπέζι που κάνει όλη τη Φολέγανδρο μια παρέα στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

Να κάνεις το πρώτο σου μάθημα και να αγαπήσεις το windsurf στη Λαγκούνα της Νάξου.

Να βγεις και να χορέψεις παρέα με τη μισή Ευρώπη ώσπου να ανατείλει ο ήλιος πάνω από την Χώρα της Ίου (προσοχή στα σφηνάκια –πίνουμε μπύρες να ‘χουμε το κεφάλι μας ήσυχο).

Να χορέψεις σαν να έχουμε ακόμα 1983 στη La Luna στην Αντίπαρο.

Να φας ρεβυθάδα και άλλες σιφνέικες νοστιμιές σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο, στο ταβερνάκι που λέγεται Τσικάλι, στο Βαθύ της Σίφνου.

Να τινάξεις τον προϋπολογισμό σου στον αέρα (μια φορά μόνο) για μια αστακομακαρονάδα με θέα στα γιωτ στο Βουρκάρι της Τζιας.

Να κάνεις με αυτοκίνητο τον γύρο της ενδοχώρας της Τήνου, προσπαθώντας να αποφασίσεις ποιο είναι το ωραιότερο χωριό –δεν θα τα καταφέρεις, αλλά θα έχεις περάσει ωραία προσπαθώντας.

Να δεις το ηλιοβασίλεμα από το μοναστήρι της Χρυσοπηγής, στην κορυφή του Κάστρου της Σίκινου.

Να πάρεις το βαρκάκι από την Κίμωλο στην (ακατοίκητη) Πολύαιγο για να βουτήξεις σε γαλαζοπράσινα νερά, ελπίζοντας να συναντήσεις τις φώκιες Monachus Monachus στη διαδρομή.

Να βουτήξεις και από τις δύο μεριές της Κολώνας στην Κύθνο.

Να χρησιμοποιήσεις τον φυσικό άργιλο στην παραλία του Καλόγερου στην Πάρο για μια εντελώς δωρεάν, φυσική και αναζωογονητική εμπειρία spa. Απλώνεις στο δέρμα, στεγνώνεις στον ήλιο για 10 λεπτά, βουτάς και βγαίνεις δέκα χρόνια νεότερος.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v