Ονειρεμένα ταξίδια και πώς θα τα κάνεις

Πόσο κάνει ένα ταξίδι στο Περού; Στη Νέα Ζηλανδία; Στην Κούβα; Στο Μαυρίκιο; Βγάζουμε κομπιουτεράκια, ξεψαχνίζουμε πακέτα και ονειρευόμαστε.
Ονειρεμένα ταξίδια και πώς θα τα κάνεις
της Ηρώς Κουνάδη

Ονειρεύεστε ταξίδια μακρινά… όχι ως την Τζαμάικα, αλλά εκεί γύρω; Κι ακόμα παραπέρα; Κι εμείς. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε πόσα πρέπει να μαζέψουμε –ή σε ποιο τζακ ποτ του Τζόκερ πρέπει να ελπίζουμε– για να τα κάνουμε. Γιατί η ελπίδα, μαζί με τα όνειρα για ταξίδια, πεθαίνει τελευταία.

Στον Μαυρίκιο


Μια σταλιά νησάκι στην αγκαλιά του Ινδικού Ωκεανού, που φημίζεται για τα σμαραγδένια νερά του και τις παραλίες με την ολόλευκη άμμο. Ο Μαυρίκιος είναι όλα όσα κάνετε εικόνα όταν σκέφτεστε «εξωτικό προορισμό», κι είναι επίσης αυτός για τον οποίο ο Marc Twain είπε πως «νομίζεις ότι ο Μαυρίκιος δημιουργήθηκε πρώτος, κι ο Παράδεισος δεύτερος. Και ότι ο Παράδεισος αντέγραψε τον Μαυρίκιο».

Πάμε πακέτο; Έναν σούπερ συνδυασμό, Μαυρίκιο και Σεϋχέλλες, προτείνει το Imagination Travel. Για οκτώ διανυκτερεύσεις σε 4άστερα ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια, ημιδιατροφή στον Μαυρίκιο και πρωινό στις Σεϋχέλλες, η τιμή ξεκινά από 1.080€ το άτομο, συν 390€ για φόρους αεροδρομίων, σύνολο 1.470€. Λεπτομέρειες εδώ.

Όχι, πάμε ανεξάρτητα: Από 716€ μετ’ επιστροφής και φόρων ξεκινούν τα αεροπορικά εισιτήρια με την Air Seychelles και δύο στάσεις (μία στο Άμπου Ντάμπι και μία στις Σεϋχέλλες). Δωμάτια στα 20€-25€ το δίκλινο θα βρείτε εύκολα με μια αναζήτηση στο Booking (ενδεικτικά σαν αυτό ή αυτό).

Στην Κούβα


Δεν είναι χώρα, είναι μύθος: Από τις μουσικές μέχρι το ρούμι της, από τα μπαράκια που έπινε τα Μοχίτο του ο Χέμινγουεϊ μέχρι την αποικιακή αρχιτεκτονική των Ισπανών, και από τις παραλίες που βρέχονται από τα νερά της Καραϊβικής, μέχρι τα αυτοκίνητα-αντίκες που κάνουν την Αβάνα να μοιάζει σταματημένη στον χρόνο, ένας από τους τελευταίους σχεδόν υπαρκτούς κομμουνισμούς στον πλανήτη είναι ό,τι κοντινότερο σε ταξίδι σε άλλη διάσταση θα κάνετε ποτέ στη ζωή σας.


Πάμε πακέτο; Το Paradies Travel μας πηγαίνει τον Μάιο για δέκα διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Αβάνα και το Βαραδέρο, με πλήρη διατροφή, και αεροπορικά φυσικά, στην τιμή των 1.990€ το άτομο –φόρων περιλαμβανομένων. Λεπτομέρειες εδώ

Όχι, πάμε ανεξάρτητα: Από 818€ ξεκινούν τα αεροπορικά με επιστροφή και φόρους με την Austrian, και μία στάση στη Βιέννη. Περί τα 25€ το δίκλινο θα υπολογίσετε ανά διανυκτέρευση, αν μείνετε στα δωμάτια που νοικιάζονται στα σπίτια (λέγονται casas particulares, και κλείνονται κατά βάση επιτόπου, αλλά μια πρώτη γεύση μπορείτε να την πάρετε από εδώ).

Στο Περού


Στο Μάτσου Πίτσου, στις συγκλονιστικές κορυφές των Άνδεων, στις όχθες της λίμνης με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο, της μυθικής Τιτικάκα, στα μονοπάτια με τα λάμα που είναι τόσο χαριτωμένα αστεία στις φωτογραφίες, στις ακτές του Ειρηνικού, στις μυστηριώδεις γραμμές Νάσκα, εκεί όπου κάποτε άκμαζε ο πολιτισμός των Ίνκας, εκεί όπου ονειρεύονται να πάνε όσοι μιλούν αδιάκοπα για τη Λατινική Αμερική.


Πάμε πακέτο; Το Versus Travel έχει να προτείνει 14 υπερ-γεμάτες μέρες στο Περού, με πτήση πάνω από τις γραμμές Νάσκα και επισκέψεις στο Κούσκο, το Μάτσου Πίτσου, την Τιτικάκα και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα, πολλές εσωτερικές πτήσεις για να «χωρέσουν» όσο το δυνατόν περισσότερα στο πρόγραμμα, και διανυκτερεύσεις μόνο σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, στην τιμή των 3.900€ το άτομο. Λεπτομέρειες εδώ.

Όχι, πάμε ανεξάρτητα: Από 1.218€ ξεκινούν τα αεροπορικά πήγαινε-έλα μαζί με τους φόρους, με την Iberia και μία στάση στη Μαδρίτη. Ωραιότατα δωμάτια με 30-40€ το δίκλινο θα βρείτε εύκολα στη Λίμα και στην υπόλοιπη χώρα (ενδεικτικά μερικά εδώ, εδώ και εδώ). Αν το budget σας είναι περιορισμένο, εξίσου εύκολα βρίσκετε και πιο λιτά δωμάτια, με κοινόχρηστο μπάνιο, στα 15-20€ το δίκλινο (ενδεικτικά ένα εδώ και ένα εδώ).

Στη Νέα Ζηλανδία


Ταξιδιωτικό όνειρο ζωής τουλάχιστον για τους μισούς ανθρώπους που ξέρουμε, από τότε που ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών μας έβαλε να βλέπουμε επί δώδεκα ώρες τα συγκλονιστικά τοπία της, η… άλλη άκρη του κόσμου έχει συγκλονιστικά τοπία και ολοζώντανες πόλεις, απίστευτη φύση και ακόμα πιο απίστευτες διαδρομές για road trip στην ενδοχώρα. Αν οι ώρες ταξιδιού (που αγγίζουν τις 24) δεν σας τρομάζουν, έχετε πολλές πιθανότητες να ανακαλύψετε εδώ τον δικό σας παράδεισο επί Γης.


Πάμε πακέτο; Το Versus Travel έχει ετοιμάσει ένα πακέτο 14 ημερών, σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, με επισκέψεις σε όλα τα σούπερ μέρη που θα ήταν δύσκολο να οργανωθείτε για να δείτε μόνοι σας σε μικρό χρονικό διάστημα, και επιπλέον ημιδιατροφή, στην τιμή των 4.250€ το άτομο, συν 930€ για τους φόρους αεροδρομίων, δηλαδή 5.180€ και δυνατότητα για μέχρι 18 άτοκες δόσεις. Λεπτομέρειες εδώ.


Όχι, πάμε ανεξάρτητα: Από 1.575€ ξεκινούν τα αεροπορικά, πήγαινε-έλα, μαζί με φόρους, με την Etihad και δύο στάσεις (μία στο Άμπου Ντάμπι και μία στην Αυστραλία). Από τα 55-60€ περίπου ξεκινούν τα δίκλινα με κοινόχρηστο μπάνιο στα περιποιημένα hostel της πρωτεύουσας, Ουέλινγκτον (ενδεικτικά εδώ ένα κι άλλο ένα).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v