Τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στα νησιά

Παρεΐστικα ξενύχτια στην Αντίπαρο, ή ήσυχες οικογενειακές διακοπές στη Νάξο; Ό,τι και αν ψάχνετε, έχουμε ένα κάμπινγκ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.
Τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στα νησιά
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε σούπερ οικονομικές διακοπές και επιστροφή στη φύση, αλλά η παρανομία του ελεύθερου κάμπινγκ σας αγχώνει; Η λύση σας λέγεται οργανωμένο κάμπινγκ, και κυκλοφορεί σε διαφορετικές εκδοχές –παρεΐστικη, οικογενειακή, ξέφρενη, ήσυχη, φυσιολατρική– στις τέσσερις γωνιές του Αιγαίου. Βρήκαμε τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ των νησιών, για να ξέρετε πού θα πάτε ανάλογα με τις διακοπές που ονειρεύεστε.

Το Κοράλλι της Σερίφου


Ένα από τα πιο ξακουστά και κοσμαγάπητα κάμπινγκ των Κυκλάδων, βρίσκεται ακριβώς επάνω στην πανέμορφη παραλία Λιβαδάκια. Το τιμούν δεόντως παρέες του ηλικιακού γκρουπ 25-30, που αγαπούν τις μουσικόφιλες διαθέσεις και τα ολοήμερα πάρτι του, και δεν πτοούνται από την αυγουστιάτικη κοσμοσυρροή.
Τιμές Αυγούστου: 8€ ανά ενήλικα, 5€ για τη μικρή σκηνή.

Το Κάμπινγκ της Άνδρου


Βρίσκεται στο Γαύριο, σε απόσταση… βολής από το λιμάνι, είναι καταπράσινο κι έχει άφθονη σκιά για όλους. Διαθέτει δική του πισίνα, έχει ήσυχη ατμόσφαιρα και έτοιμες στημένες σκηνές αν βαριέστε να κουβαλήσετε τη δική σας.
Τιμές Αυγούστου: 6,50€ το άτομο, 3€ για τη σκηνή σας, ή 6€ για να νοικιάσετε στημένη

Ο Σίμος της Ελαφονήσου


Ένα από τα δημοφιλέστερα οργανωμένα κάμπινγκ σχεδόν βρέχει τα πόδια του σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, κι αυτό είναι αρκετό για να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που συρρέουν κατά εκατοντάδες κάθε Αύγουστο. Στα συν, το ότι είναι πεντακάθαρο και άρτια οργανωμένο, στα μείον –πέραν της αυγουστιάτικης πολυκοσμίας– είναι και οι μάλλον τσιμπημένες τιμές σε μπαρ και εστιατόριο.
Τιμές Αυγούστου: 8€ το άτομο, από 6€ η σκηνή (8€ για θέση με ρεύμα)

Το Κάμπινγκ στην Αντίπαρο


Είναι ό,τι πλησιέστερο στο ελεύθερο κάμπινγκ έχει να επιδείξει η ελληνική σκηνή του οργανωμένου, πράγμα που σημαίνει ότι ενδείκνυται κυρίως για μικρότερες ηλικίες, και για εσάς που θέλετε περισσότερα πάρτι και λιγότερη ησυχία στις διακοπές σας. Όλα αυτά, βέβαια, χωρίς να κάνει περικοπές σε παροχές και καθαριότητα –κάθε άλλο. Μια πανέμορφη παραλία συμπληρώνει το σκηνικό, ενώ τα βράδια διοργανώνονται συχνά αυτοσχέδια live.
Τιμές Αυγούστου: 8€ το άτομο (χρέωση για τη σκηνή σας δεν υπάρχει –αν δεν την έχετε μαζί σας, νοικιάζετε μία για 2€)

Το Κάμπινγκ της Αιγιάλης, στην Αμοργό

Επίσης κεφάτο και παρεΐστικο, το Κάμπινγκ της Αιγιάλης, δίπλα στην ομώνυμη αμμουδιά, έχει άφθονες σκιές, ένα café-εστιατόριο που διοργανώνει φημισμένες βραδιές barbecue ή ρεμπέτικων με πολλή ψημένη ρακή, και ένα μπαρ που μένει ανοιχτό ως αργά. Είναι κι αυτό φημισμένο για το νεανικό του vibe –οι οικογένειες προτιμούν το δεύτερο κάμπινγκ του νησιού, στα Κατάπολα.
Τιμές Αυγούστου: 5,50€ το άτομο και 4€ για τη σκηνή σας (ή 6€ για να νοικιάσετε σκηνή)

Το Maragas Beach της Νάξου 


Άρτια οργανωμένο, σχεδιασμένο κατά βάση για οικογένειες, με παιδική χαρά και χώρους για αθλήματα, βρίσκεται πάνω στην υπέροχη παραλία της Αγίας Άννας, ένα 20λεπτο μακριά από την Χώρα. Διαθέτει μεταξύ άλλων και σκηνές με κρεβάτια, για όσους δεν βολεύονται στο στρώμα στο έδαφος.
Τιμές Αυγούστου: 9€ το άτομο και 1€ για τη σκηνή. Η bedtent για δύο άτομα κοστίζει 28€.

Το Far Out της Ίου 


Θρυλικό, πολύβουο και σούπερ κεφάτο, είναι το αγαπημένο κυκλαδίτικο κάμπινγκ των 20άρηδων και όσων θέλουν να γνωρίσουν τουρίστες. Είναι ένα ολοήμερο και ολονύχτιο πάρτι, έχει όμως και άψογες πεντακάθαρες εγκαταστάσεις, άφθονη σκιά και την φανταστική παραλία του Μυλοπότα σε απόσταση βημάτων. Διαθέτει, εκτός από έτοιμες στημένες σκηνές, και bedtents (σκηνές με κρεβάτια) και bungalows.
Τιμές Αυγούστου: 8€ το άτομο (δεν υπάρχει χρέωση για τη σκηνή σας)

Το Κάμπινγκ της Αστυπάλαιας


Χαλαρό κι ανεπιτήδευτο, πνιγμένο στο πράσινο και τις καλαμιές για άφθονη σκιά ακόμα και τις πιο μεσημεριανές ώρες, το κάμπινγκ της Αστυπάλαιας είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο ήσυχα του Αιγαίου. Έχει ένα σούπερ μπαράκι που παίζει ρέγκε, ροκ και έντεχνες μουσικές και βρίσκεται επάνω σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού.
Τιμές Αυγούστου: 8€ το άτομο και 2€ η σκηνή

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v