Φεστιβάλ στην Ελλάδα: Η Τέχνη πάει… διακοπές

Από την Αμοργό μέχρι την Καλαμάτα και από εκεί στην Χαλκιδική, παίρνουμε… σβάρνα την Ελλάδα μέσα από επτά φεστιβάλ – θεσμούς.
Φεστιβάλ στην Ελλάδα: Η Τέχνη πάει… διακοπές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η Καλαμάτα γεμίζει χορό, ένα χωριουδάκι στην Χαλκιδική φιλοξενεί κλασσικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά και σε δρομάκια της Αμοργού τα ακροβατικά και το θέατρο γίνονται αφορμή για open air performances. Η καλοκαιρινή Ελλάδα υποδέχεται τα φεστιβάλ της κι εμείς ακολουθούμε της μουσικές και τις κινήσεις των σωμάτων σε επτά διοργανώσεις με έντονο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.

Στον Αστερισμό της Αμοργού
Πού: Αμοργός
Πότε: 15 Ιουνίου - 03 Ιουλίου

Ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ με χορό, ακροβατικά, μουσική και θέατρο ανοίγει για ακόμη μια χρονιά τα πανιά του στο μυστηριακό νησί και θα ταξιδέψει όσους βρεθούν εκεί με ποικίλα δρώμενα, διασχίζοντας απ’ άκρη σ’ άκρη την Αμοργό, αφού κάθε παράσταση γίνεται σε διαφορετικό σημείο του νησιού και πάντοτε σε ανοιχτό χώρο.

Περισσότερα εδώ. 

Αμοργός: Μεταξύ ουρανού και θάλασσας

Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό
Πού: Παρθενώνας, Χαλκιδική
Πότε: 08 - 10 Ιουλίου

Ο νέος κινηματογραφικός θεσμός του καλοκαιριού επανέρχεται ανανεωμένος για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πανέμορφο διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Χαλκιδική, γιατί σαν και αυτή… δεν έχει. Η γραφική, πέτρινη πλατεία του χωριού, μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο, θα μετατραπεί για τρεις ημέρες σε μία υπαίθρια αίθουσα προβολής και συστήνει στο κοινό μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της 7ης τέχνης. Στο φετινό κυρίως πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο εμβληματικές ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο «Κλέφτης Ποδηλάτων» του Βιτόριο ντε Σίκα και η «Σύντομη Συνάντηση» του Ντέιβιντ Λιν, όπως και η κλασική κωμωδία «Το Πάρτυ» του Μπλέικ Έντουαρντς.

Περισσότερα εδώ. 

Χαλκιδική: Δυο πόδια για το καλοκαίρι 

Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ: Πέρα από τα Σύνορα
Πού: Καστελλόριζο
Πότε: 28 Αυγούστου - 03 Σεπτεμβρίου

''Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!'' Με αυτό το μότο, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών ταξιδεύει στο ακριτικό νησί καθιερώνοντας, ως ετήσιο θεσμό, ένα διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Πέρα από τα Σύνορα». Το φεστιβάλ, όπως αναφέρει το Ίδρυμα, θα αποτελέσει τόπο συνάντησης σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών ιστορικού και κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ, με σκοπό την προβολή του έργου τους και τη γόνιμη ανταλλαγή ιδεών/προτάσεων.

Περισσότερα εδώ. 

Καστελόριζο: Ταξίδι στην άκρη της Ελλάδας 

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου
Πού: Σύρος
Πότε: 11 - 24 Ιουλίου

Δύο εβδομάδες γεμάτες με δωρεάν εργαστήρια, αυτοσχεδιασμούς, συναντήσεις με καλλιτέχνες και ένα σωρό ακόμα δρώμενα με κύριο άξονα την κίνηση θα γεμίσουν την Ερμούπολη της Σύρου στο φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Χορού του νησιού και το Χοροθέατρο Ακροποδητί. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστήρια Σύγχρονου Χορού, Χορογραφίας – Μεθοδολογίας Χορού, Κλασικού Μπαλέτου, Αυτοσχεδιασμού για μουσικούς και χορευτές, εργαστήρια Σωματικής Αφήγησης στο Θέατρο, Αφρικάνικου Χορού, Contact Improvisation, Παραδοσιακών Χορών, Τεχνικής Martha Graham, Feldenkrais, Yoga, και Σωματικής – Νοητικής Επίγνωσης.

Περισσότερα εδώ. 

Σύρος: Αιγαιοπελαγίτικη αρχόντισσα 

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
Πού: Άνδρος
Πότε: 16 Ιουλίου - 3 Σεπτεμβρίου

Έκανε την πρώτη του… δειλή εμφάνιση πέρυσι, και συνεχίζει φέτος για ακόμα μια χρονιά να παραδίδει μαθήματα Τέχνης στο πανέμορφο Θέατρο 900 θέσεων στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας. Ο νέος πολιτιστικός θεσμός του νησιού περιλαμβάνει φέτος συναυλίες γνωστών ερμηνευτών ( Φαραντούρη, Πρωτοψάλτη, Μητσιάς, Φραγκούλης κ.α. ), αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Περισσότερα εδώ

Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο 

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Πού: Καλαμάτα
Πότε: 15 - 26 Ιουλίου

Η ελληνική δημιουργία πρωταγωνιστεί στο φετινό Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, το οποίο έφτασε αισίως στη 22η διοργάνωσή του και παραμένει ο κορυφαίος χορευτικός θεσμός της χώρας. Φέτος θα απολαύσουμε οκτώ διεθνείς και ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, δύο σεμινάρια, ένα εργαστήρι και δέκα παράλληλες διοργανώσεις, σε εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Χορού, στο Πνευματικό Κέντρο, στο Ζουμπούλειο Μέγαρο, στο Δημοτικό Στάδιο, στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Περισσότερα εδώ

Καλαμάτα: Χορεύοντας στο φως

Φεστιβάλ Δάσους
Πού: Κέδρινος Λόφος, Σέιχ Σου
Πότε: έως 15 Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας με την υπογραφή του ΚΘΒΕ έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, με πλήθος από εκδηλώσεις στο Θέατρο Δάσους, στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα, Μάριο Φραγκούλη κ.α.).

Περισσότερα εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v