Τα φτηνότερα ταξίδια στην Ευρώπη

Έχετε 150€; Έχουμε πέντε ονειρεμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, για ένα ανοιξιάτικο ταξιδάκι στη γηραιά μας ήπειρο.
Τα φτηνότερα ταξίδια στην Ευρώπη
της Ηρώς Κουνάδη

Η Ryanair ξεκίνησε τις προσφορές που αποκαλεί χαριτωμένα “February madness”. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτή. Έχουμε και τους σταθερά οικονομικούς προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης, και τις ωραιότατες τιμές της easyjet, και τον ανταγωνισμό που ρίχνει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για Ιταλία και Κύπρο, μεταξύ άλλων. Ιδού, λοιπόν, πέντε από τα φθηνότερα ταξίδια που μπορείτε να κάνετε στην Ευρώπη την άνοιξη του 2016.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για τα μέσα Απριλίου του 2016.

Στη Ρώμη



Θα ξεκινήσουμε από τα καλύτερα των καλών νέων που αφορούν τη Ρώμη: Το February madness της Ryanair την τιμά δεόντως, με τιμές που ξεκινούν από (άκουσον άκουσον) 20€ πήγαινε-έλα. Τον Απρίλιο, η τιμή ανεβαίνει κατά τι, στα 55€ με επιστροφή, αλλά παραμένει και πάλι καταπληκτική. Και αν ανησυχείτε για το κόστος διαμονής και τα γενικότερα έξοδα –επειδή έχετε ακούσει ότι η Ρώμη είναι ακριβός προορισμός– εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεστε για να σας «βγει» το ταξίδι κάτω από τα 200€ (με ξενοδοχεία στα 33€ το δίκλινο, μεταξύ άλλων).

Στο Βουκουρέστι



Τα έχουμε πει και ξαναπεί, το Βουκουρέστι αξίζει να το ανακαλύψετε όσο είναι ακόμα «φρέσκο» και κάτω από τα ραντάρ των ταξιδιωτικών περιοδικών που θα το ανακηρύξουν όπου να ‘ναι σε νέο hot ευρωπαϊκό προορισμό. Προς το παρόν, παραμένει μια από τις αγαπημένες μας ανεξερεύνητες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, σταθερά οικονομική τόσο σε αεροπορικά (40€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair, 98€ με την Aegean) όσο και σε διαμονή και φαγητό. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ και εδώ.

Στο Βελιγράδι



Σταθερά οικονομικό και ολοένα ανερχόμενο, με μποέμ γειτονιές, παραποτάμιες βόλτες και νυχτερινή ζωή που θα ζήλευε ακόμα και η «βασίλισσα» Αθήνα. Το Βελιγράδι δεν απέχει ποτέ παραπάνω από δυο ωρίτσες πτήση και 95€ μετ’ επιστροφής, για ένα ωραιότατο Σαββατοκύριακο με την Aegean. Τα δε δίκλινα δωμάτια κυμαίνονται στα 35€ (δείτε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις μας, μαζί με όλα τα πού να φάτε/ πού να βγείτε, εδώ)

Στη Μάλτα



Το έτερο νησί των ιπποτών της Μεσογείου (το άλλο είναι η Ρόδος) ήταν μέχρι πρότινος ένας μάλλον τσιμπημένος προορισμός. Όχι, όμως, πια. Η Ryanair αναλαμβάνει δράση και μας πετά στα κάστρα και τις παραλίες της Μάλτας από τις 31 Μαρτίου 2016, με τις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται στα 60€ με επιστροφή και φόρους.

Όσο για τη διαμονή σας; Από 40€ ξεκινούν τα δίκλινα δωμάτια σε ξενώνες και ξενοδοχεία όπως το Sunstone Guesthouse, το Dingli Apartment και το Majoliche.

Στη Βαρσοβία



Την πρωτεύουσα της Πολωνίας την ερωτευτήκαμε και σας την συστήσαμε πριν από λίγο καιρό. Στις υπέροχες γειτονιές της, την παλιά της πόλη και τα hip στέκια των πρώην σοβιετικών γειτονιών μας φέρνει η Ryanair με αντίτιμο μόνο 50€, για να πάμε και να γυρίσουμε.

Η διαμονή εκεί είναι επίσης οικονομικότατη (από τα 30€ ξεκινά το δίκλινο στο Ibis στην παλιά πόλη, για παράδειγμα) όπως και το φαγητό σας, που θα κυμαίνεται σταθερά κάτω από τα 10€. Λεπτομέρειες και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως και ιδέες για βόλτες, έχουμε εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v