Η Θεσσαλονίκη στους top προορισμούς του πλανήτη

Οι New York Times συμπεριέλαβαν την Θεσσαλονίκη στα 52 μέρη του κόσμου που πρέπει να επισκεφθεί κανείς το 2016.
Η Θεσσαλονίκη στους top προορισμούς του πλανήτη
Στα 52 μέρη του κόσμου που αξίζει κανείς να επισκεφθεί το 2016 συμπεριέλαβαν οι New York Times την Θεσσαλονίκη.

«Είναι ένας μεγάλος κόσμος, γι’ αυτό κι εμείς σας το κάνουμε ευκολότερο… Από αρχαίους ναούς μέχρι κρυστάλλινες ακτές, αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για να επισκεφθείτε αυτή τη χρονιά», ξεκινά το μεγάλο αφιέρωμα των NYT.

Η Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στην 47η θέση της λίστας, επιλέχθηκε όπως λένε οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της γνωστής εφημερίδας, γιατί… «η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαΐ».

«Οι νεαροί επιχειρηματίες της πόλης αντιμετώπισαν την αυξανόμενη ανεργία της χώρας με έναν ασυνήθιστο τρόπο: Άνοιξαν εστιατόρια που πρόσθεσαν μοντέρνα twists στις παραδοσιακές ελληνικές, σλαβικές και οθωμανικές γεύσεις», σημειώνει η συντάκτρια Ann Mah στο αφιέρωμα. Μεταξύ άλλων, αναφέρει το συνεταιρικό μεζεδοπωλείο Σέμπρικο, το χορτοφαγικό Roots και το café Estrella με το περίφημο μπουγατσάν.

«Με την στήριξη ενός ολοζώντανου φοιτητικού πληθυσμού και έναν οραματιστή δήμαρχο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έχει γίνει η πρωτεύουσα του φθηνού φαγητού», συμπληρώνει.

Στην κορυφή των 52 top προορισμών για το 2016 βρίσκεται η πόλη του Μεξικού. Στις υπόλοιπες θέσεις περιλαμβάνονται μέρη όπως η γαλλική πόλη Μπορντό, η Μάλτα, το Coral Bay του νησιού St John στις ΗΠΑ, η Μοζαμβίκη, το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Ντακότα, το Σκάνε της Σουηδίας, η περιοχή Viñales της Κούβας, το Τσεσμέ στην Μικρά Ασία, το Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, το Δουβλίνο στην Ιρλανδία, το Μπρνο στην Τσεχία κ.α.

Δείτε αναλυτικά το αφιέρωμα με όλους τους προορισμούς εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v