Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρείες

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι πλέον επικίνδυνες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο.
Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρείες
Τη λίστα με τις πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε έναν εκτενή κατάλογο με «βαθμολογίες» για κάθε εταιρία, σύμφωνα με το κατά πόσο τηρεί τα πρότυπα και τις προδιαγραφές ασφαλείας, το όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνει ότι η Ευρώπη διατηρεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην αεροπορική ασφάλεια χάρη στην εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών στους κανόνες πτήσεων.

Για τις επικίνδυνες, σύμφωνα με αυτή τη λίστα, αερογραμμές του κόσμου, η Ε.Ε. αναφέρει ότι «συνεχίζουν να λειτουργούν σε συνθήκες οι οποίες υπολείπονται των ουσιωδών και διεθνώς αναγνωρισμένων επιπέδων ασφαλείας». Μάλιστα, αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις ορισμένων από αυτές τις εταιρίες στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Στην λίστα περιλαμβάνονται αερογραμμές κρατών της Ασίας και της Αφρικής (Ιράκ, Αφγανιστάν, Ινδονησία, Καζακστάν, Λιβερία, Λιβύη, Μοζαμβίκη, Μπενίν, Κογκό, Αγκόλα κ.α.) αλλά και της Λατινικής Αμερικής (Σουρινάμ).

Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε δύο κατηγορίες: Στις εταιρίες που απαγορεύτηκαν στην Ε.Ε. – εκτός εκτάκτων εξαιρέσεων, και στις εταιρίες που υπόκεινται σε περιορισμούς πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ευρώπης. Δείτε την πλήρη λίστα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v