Πού να πάω διακοπές το καλοκαίρι: Τα πρώτα σχέδια

Αγνοούμε επιδεικτικά τη βροχή έξω από το παράθυρο, τσεκάρουμε τιμές στα νησιά και κάνουμε τα πρώτα μας σχέδια και όνειρα για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2015.
Πού να πάω διακοπές το καλοκαίρι: Τα πρώτα σχέδια
της Ηρώς Κουνάδη 

«Μα δεν είναι ούτε Απρίλιος, πώς είναι δυνατόν να κάνεις σχέδια για το καλοκαίρι;». Ένα μέρος του εγκεφάλου μας ακούει την φωνή της λογικής, που λέει ότι ο Ιούλιος είναι ακόμα πολύ μακριά. Ένα άλλο, όμως, κοιτάζει τη βροχή έξω από το παράθυρο και δημιουργεί εικόνες με αμμουδιές που βρέχονται από τιρκουάζ νερά, για να μας υπενθυμίσει ότι ο μεγαλύτερος και πιο παγωμένος χειμώνας των τελευταίων χρόνων, δεν μπορεί, όπου να ‘ναι θα τελειώσει.

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε τα πρώτα σχέδια –ή και όνειρα, αν προτιμάτε– για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, ρίξαμε και μια ματιά στις τιμές «έτσι, για να πάρουμε μια ιδέα», και είπαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας, για να ξεκολλήσετε το μελαγχολικό σας βλέμμα από το παράθυρο.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα δίκλινο δωμάτιο στα μέσα Ιουλίου του 2015.

Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, λέμε να πάμε διακοπές…

…Στην Αμοργό

Για να κάνουμε βουτιές στο απέραντο γαλάζιο από τα βράχια της Αγίας Άννας, να βολτάρουμε απόγευμα στην ομορφότερη ίσως Χώρα των Κυκλάδων και να πιάσουμε… αιώρα στο Que στην Αιγιάλη για ποτά και βραδινές βουτιές στο φεγγαρόφωτο. Επίσης, για να δοκιμάσουμε καρχαρία στην ταβέρνα του Νίκου στο πανέμορφο κυκλαδίτικο χωριό που λέγεται Λαγκάδα, και extra large σπιτικό μουσακά στη Μαρουσώ, στην Αρκεσίνη, να κάνουμε τους Ροβινσώνες στα γαλαζοπράσινα νερά της Νικαράγουας (Νικουριάς, επίσημα) και να αποκοιμηθούμε καταμεσήμερο κάτω από το μεγάλο αλμυρίκι στην παραλία της Λεβρωσού.
Διαβάστε περισσότερα - Αμοργός: Μεταξύ ουρανού και θάλασσας

Κι από τιμές τι γίνεται;
Από 35€ ξεκινούν τα όμορφα δίκλινα δωμάτια της Πανσιόν Σοφία στα Κατάπολα. Στην Αιγιάλη βρήκαμε κουκλίστικα δίκλινα με θέα στη θάλασσα στα 45€ στο Ξενοδοχείο Πέλαγος, ενώ στη Χώρα η Πανσιόν Ηλίας διαθέτει προσεγμένα, ρομαντικά δίκλινα στα 54€.

…Στη Σέριφο

Για να μην ξέρουμε πού να πρωτοβουτήξουμε και να χαζεύουμε πάνω από τον χάρτη κάθε πρωί που θα πίνουμε καφέ στα ολόλευκα σοκάκια της Χώρας, αναρωτώμενοι πώς χωράνε 72 διαφορετικές παραλίες σε ένα τόσο δα νησάκι. Επίσης, για να βολτάρουμε απόγευμα με τον ήλιο να δύει στα εγκαταλελειμμένα μεταλλεία στο Μεγάλο Λιβάδι, και για να οδηγήσουμε την εκπληκτική διαδρομή που ξεκινά από τη Χώρα, περνά από τον Πύργο –τον παλαιότερο, αλλά εγκαταλελειμμένο πια οικισμό της Σερίφου– και καταλήγει στη Γαλανή, ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο χωριό.

Διαβάστε περισσότερα - Σέριφος: Κυκλάδες… όπως παλιά

Κι από τιμές τι γίνεται;
Στα 50€ περίπου κυμαίνονται τα περισσότερα δίκλινα δωμάτια αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Booking. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Medousa Rooms
και το Serifos Palace στα Λιβαδάκια, και το ξενοδοχείο Νόστος στο Λιβάδι.

…Στα Χανιά

Για να χαθούμε στα καλντερίμια της υπέροχα πολύχρωμης παλιάς πόλης, να δούμε τον ήλιο να δύει πίσω από τον φάρο στο ενετικό λιμάνι και να περπατήσουμε την φαντασμαγορική διαδρομή μέχρι τη Χαλέπα. Επίσης, για να βουτήξουμε στα συγκλονιστικά νερά του Μπάλου, να μαλώσουμε για το αν τα Φαλάσαρνα είναι καλύτερη παραλία από το Ελαφονήσι, και να κοιμηθούμε ένα βράδυ κάτω από τους κέδρους και πάνω στους αμμόλοφους στο Κεδρόδασος. Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, γιατί όσες φορές και αν φας χανιώτικο μπουρέκι στο Καλντερίμι, σοφρίτο με δεντρολίβανο στις Πόρτες, απάκι στο Ταμάμ και θαλασσινά στο Θαλασσινό Αγέρι, δεν είναι ποτέ αρκετές.

Διαβάστε περισσότερα - Χανιά: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου 
και
10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στα Χανιά

Κι από τιμές τι γίνεται; Μια χαρά. Βρήκαμε, ας πούμε, μεζονέτα λίγα μόνο βήματα από το ενετικό λιμάνι στα 47€, κουκλίστικα δωμάτια σε ένα κτίριο του 14ου αιώνα στην καρδιά της παλιάς πόλης στα 38€ το δίκλινο και δίκλινο δωμάτιο στον Narkisso, στο ενετικό λιμάνι, στα 40€.

…Στην Κεφαλονιά

Εντάξει, κυρίως και πρωτίστως για τις βουτιές στα τιρκουάζ νερά του Μύρτου και των Πετανών. Αλλά και για την υπέροχη Αντίσαμο, και για το Ξι με την κατακόκκινη άμμο του, και για τα κρυστάλλινα νερά της Αβύθου –που ακούγεται σαν μια πολύ χαριτωμένη εκδοχή της Αβύσσου. Επίσης, και για λόγους που δεν σχετίζονται με καρτποσταλικές παραλίες: για τις βραδινές βόλτες στο Αργοστόλι, για τον μικρότερο, πλην καταπράσινο, εθνικό δρυμό της Ελλάδας στις πλαγιές του Αίνου, τις βαρκάδες στα αλλόκοσμα σπήλαιά της, για την διαδρομή από το Φισκάρδο στην Άσσο και για όλα τα κουκλίστικα χωριά που ανακαλύπτει κανείς στο ενδιάμεσο όλων αυτών των περιπλανήσεων. Και, προφανώς, για το ονειρεμένο φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα - Κεφαλονιά: Διαδρομές σε φόντο τιρκουάζ

Κι από τιμές τι γίνεται;
Ωραιότατες: Στα 31€ το δίκλινο στους πρόποδες του Αίνου, στα 27€ στο υπέροχο Fiscardo Studios στο Φισκάρδο, 28€ το δίκλινο στο Panorama στο Ληξούρι, 30€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα στη Ρεγγίνα στα πανέμορφα Λουρδάτα.

…Στη Ζάκυνθο

Για να περάσουμε άλλο ένα καλοκαίρι γκρινιάζοντας για την τουριστοποίηση του Ναυαγίου και την «κόλαση» του Λαγανά, χωρίς να μπορέσουμε τελικά να αντισταθούμε σε μερικά μεθυσμένα βράδια στα μπαράκια του, από τα οποία θα καταλήξουμε… σερί στο βαρκάκι που ξεκινά από τον Άγιο Νικόλα στις Βολίμες με προορισμό το πιο απόλυτο τιρκουάζ του Ιονίου. Και για ένα εκατομμύριο ακόμα λόγους: Το ηλιοβασίλεμα στο Κερί, τις απογευματινές βόλτες στην πόλη, τα ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα στις χελωνοφωλιές της χρυσαφένιας αμμουδιάς του Γέρακα, τις βουτιές από ψηλά στα πράσινα, εντελώς πράσινα νερά του Λιμνιώνα, τις ατελείωτες ξάπλες επάνω στη λευκή άμμο στο Μαραθονήσι, τα beach party στο Πόρτο Ζόρο, τα γραφικά χωριά και τις αναπάντεχες ανακαλύψεις της ενδοχώρας. Να συνεχίσουμε, ή ζαλιστήκατε;

Διαβάστε περισσότερα - Ζάκυνθος: Παζλ σε φόντο τιρκουάζ

Κι από τιμές τι γίνεται;
Εξαιρετικές, όπως πάντα: Από 24€ ξεκινούν τα δίκλινα σε στούντιο όπως αυτά ή αυτά στο Κερί. Στην πόλη της Ζακύνθου βρήκαμε το υπέροχο Varres, στο λόφο της Μπόχαλης, στα 50€ για το δίκλινο και την Πανσιόν Έλενα στα 32€ για το στούντιο δύο ατόμων με θέα στη θάλασσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v