Tαξιδιωτικά πακέτα για σκι στην Ευρώπη

Οικονομικότατα πακέτα για χιονοδρομικές αποδράσεις στα Βαλκάνια και προτάσεις χειμερινών ταξιδιών στην Κεντρική Ευρώπη για τους λάτρεις του σκι.
Tαξιδιωτικά πακέτα για σκι στην Ευρώπη
Πήγατε στον Παρνασσό και τα Καλάβρυτα. Δοκιμάσατε τα παγοπέδιλά σας στις Αγριόλευκες, το Σέλι, τη Βασιλίτσα ή φτάσατε ως το Καϊμακτσαλάν, για να δείτε πώς κάνει σλάλομ η Βόρεια Ελλάδα. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε το βήμα παραπάνω και να γνωρίσετε τον κόσμο του ευρωπαϊκού σκι; Παρακάτω συγκεντρώνουμε ταξιδιωτικά πακέτα ελληνικών πρακτορείων στα βουλγαρικά όρη, που αποτελούν την πλέον οικονομική αλλά και ανερχόμενη επιλογή στην «γειτονιά» μας, καθώς και τιμές για τις Άλπεις και την κεντρική Ευρώπη, αν θέλετε να πάρετε γεύση από τους πλέον κλασικούς χειμερινούς προορισμούς με μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Γηραιάς Ηπείρου.

All inclusive πακέτα στη Βουλγαρία
Το Μπάνσκο αποτελεί το δημοφιλέστερο, οικονομικότερο και πιο κοντινό χειμερινό θέρετρο για τους φίλους του σκι. Απέχει περί τις 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη οδικώς. Πρόκειται για ένα άριστα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο με πίστες συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων με 27 lifts/drags για αρχάριους και προχωρημένους και μια γραφική παλιά πόλη που αγαπά ιδιαίτερα την κρεατοφαγία και τις υπηρεσίες spa. Το Klima Holidays προσφέρει πακέτα 2-4 διανυκτερεύσεων με αναχώρηση τρεις φορές την εβδομάδα από Αθήνα σε τιμές από 85€. Η τιμή περιλαμβάνει μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε ξενοδοχεία τριών ως πέντε αστέρων, πρωινό, συνοδούς, μεταφορά στο τέρμιναλ του τελεφερίκ και ελεύθερη χρήση των παροχών σπα. Ο Palmos Travel οργανώνει αποκριάτικες εξορμήσεις στο Μπάνσκο από 115€ (18-23 Φεβρουαρίου), με δώρο εκδρομές σε Σόφια, Ρίλα και Σαντάνσκι. Ενώ για όσους βαριούνται τις οδικές διαδρομές, το Ginis Travel οργανώνει πενθήμερες αποδράσεις κάθε Παρασκευή με πτήσεις από Αθήνα και διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο από 195€. Μάθετε περισσότερα για το Μπάνσκο εδώ. Το ημερήσιο πάσο στοιχίζει 58 λέβα (δηλαδή περίπου 29€), ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη συμφέροντα πακέτα ή εκπτώσεις για νέους (δείτε τον τιμοκατάλογο εδώ και να θυμάστε εν γένει πως είναι εξαιρετικά συμφέρουσες οι τιμές για διαμονή και φαγητό στο χωριό αλλά όχι στο ίδιο το χιονοδρομικό). 



Άλλη μια συμφέρουσα επιλογή στα βουλγαρικά οροπέδια είναι το Μπόροβετς. Πρόκειται για μεγάλο ορεινό θέρετρο στις πλαγιές του Ρίλα, πνιγμένο στα πεύκα και τα έλατα, με κορυφή που αγγίζει τα 2.925 μέτρα. Με το Klima Holidays θα ταξιδέψετε ως εκεί από 195€, τιμή που περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο, μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, ημιδιατροφή, μεταφορά ως το τελεφερίκ και ελεύθερη χρήση των παροχών σπα. Αν πάλι προτιμάτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς, το πακέτο του Tempi Travel στοιχίζει 365€ και περιλαμβάνει αεροπορική μεταφορά Αθήνα-Σόφια και τρεις διανυκτερεύσεις. Το ημερήσιο pass για το χιονοδρομικό κέντρο στοιχίζει 55€ ως τον Μάρτιο, ενώ υπάρχουν και πάσα μισής ημέρας – δείτε τον τιμοκατάλογο εδώ

Ταξίδια στο εξωτερικό
Καλώς ή κακώς, τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία δεν προσφέρουν πολλά έτοιμα πακέτα με μεταφορά για τα μεγαλύτερα χειμερινά θέρετρα της κεντρικής Ευρώπης. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε ορισμένες από τις οικονομικότερες επιλογές σας στις Άλπεις – που ωστόσο εξακολουθούν να είναι ακριβότερες σε σχέση με τα Βαλκάνια.

Ιταλικές Άλπεις

Στο Euroski Club θα βρείτε προσφορά διαμονής στην περιοχή Folgaria της βόρειας Ιταλίας, ιδανική βάση για σκι στο Τρεντίνο των Ιταλικών Άλπεων, με κόστος κατ’ άτομο για 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό και ενοικίαση αυτοκινήτου, 230€ για την εβδομάδα της Καθαρής Δευτέρας (19-23/2). Το ημερήσιο ski pass στοιχίζει 35€.
Πώς θα πάτε: Με τις πτήσεις της Ryanair για Μιλάνο, που ξεκινούν από τα 40€ μετ’ επιστροφής και φόρων για τον επόμενο μήνα. Από εκεί μέχρι το Folgaria θα φτάσετε σε λιγότερο από δυόμιση ώρες.

Seefeld, Αυστρία

State of the art lifts, αλπικό σκι και πίστες σε υψόμετρα που ξεκινούν από τα 1.000 και ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα θα απολαύσετε στις αυστριακές Άλπεις στην Ολυμπιακή Περιοχή του Seefeld. Για τον συγκεκριμένο προορισμό, το Euroski Club προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο, με αεροπορικά εισιτήρια για Μόναχο, μεταφορά στο θέρετρο, 4 διανυκτερεύσεις (και άλλη μία δώρο) στα 560€ κατ’ άτομο – δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων. Το ταξίδι αφορά το τετραήμερο της Αποκριάς (19-23/2). Δείτε την προσφορά κάτω από το όνομα του ξενοδοχείου Haus Stefanie. Το ημερήσιο pass για το χιονοδρομικό κέντρο στοιχίζει 41€.

Flaine, Γαλλία

Το χειμερινό θέρετρο Flaine βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου χιονοδρομικού συμπλέγματος της περιοχής της Γαλλίας που ονομάζεται Grand Massif, κοντά στα γαλλοελβετικά σύνορα. Πρόκειται για ένα resort όπου απαγορεύονται τα αυτοκίνητα, διαθέτει πίστες σε υψόμετρο 2.500 μέτρων, open runs και παράλληλα πλούσια ιστορία και θρύλους με… γίγαντες που θα σας διηγηθούν οι ντόπιοι. Το ημερήσιο πάσο στοιχίζει 39€, ενώ το Euroski Club προσφέρει πακέτα διαμονής όπως αυτό στο Residence les Terrasses De Veret στο Flaine την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου από 110€ ανά διανυκτέρευση. 
Πώς θα πάτε: Το αεροδρόμιο της Γενεύης απέχει από το θέρετρο λιγότερο από μιάμιση ώρα οδικώς και η Swiss για τον επόμενο μήνα προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Γενεύη μετ’ επιστροφής από 85€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v