Telegraph: Είναι η Σκόπελος το τέλειο ελληνικό νησί;

Ύμνο στη Σκόπελο δημοσιεύει η Telegraph, αναφέροντας πως το νησί των Σποράδων έχει ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει ένας επισκέπτης της Ελλάδας.
Telegraph: Είναι η Σκόπελος το τέλειο ελληνικό νησί;
«Γραφικά χωριουδάκια πάνω στους λόφους, ερημικές παραλίες, ιδιαίτερες ταβέρνες όπου συχνάζουν ορδές από γάτες – η Σκόπελος έχει ό,τι μπορεί να ζητήσει κάποιος που επισκέπτεται την Ελλάδα». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph με τον εύγλωττο τίτλο «Είναι η Σκόπελος το τέλειο ελληνικό νησί;».

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Oliver Smith, πέρασε επτά ημέρες στο καταπράσινο νησί των Βορείων Σποράδων και μεταφέρει τα καλύτερα στους αναγνώστες της Telegraph: Αναφέρεται στην αυθεντικότητα και την ηρεμία που παρέμεινε στο νησί παρά το πέρασμα των χολυγουντιανών στούντιο για το Mamma Mia μία δεκαετία νωρίτερα.

«Για πολλούς από τους παραθεριστές του, το νησί αποτελεί την επιτομή της γοητείας των ελληνικών διακοπών – ανέγγιχτη νησιώτικη ζωή, ανεπιτήδευτες γεύσεις, ήσυχες παραλίες, πράσινες διαδρομές στα βουνά και πλήρης απόδραση από το άγχος της σύγχρονης ζωής», σημειώνει.

«Είναι το τέλειο ελληνικό νησί;», συνεχίζει. «Υπάρχουν καλύτερες παραλίες και πιο χαρακτηριστικά χωριουδάκια αλλού, αλλά η Σκόπελος συγκεντρώνει τα περισσότερα «check» στα κουτάκια των παροχών».

Στην συνέχεια του δημοσιεύματος, ο βρετανός συντάκτης περιγράφει την εμπειρία του ταξιδιού προς το νησί, την όμορφη πετρόχτιστη βίλα στην οποία έμεινε, τα «διαμαντάκια» του νησιού, την πόλη της Σκοπέλου και τη Γλώσσα, τα αξιοθέατα, τις παραλίες και την γαστριμαργική του εμπειρία στις ταβέρνες του νησιού.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v