Photo Gallery: Ηλιοβασίλεμα στα ελληνικά νησιά

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, μέσα από 10 φωτογραφίες που αιχμαλωτίζουν τη στιγμή που δύει ο ήλιος στα ομορφότερα ελληνικά νησιά.
Photo Gallery: Ηλιοβασίλεμα στα ελληνικά νησιά
Είναι παράξενο πόσα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει ένα απλό φυσικό φαινόμενο όπως η δύση του ήλιου. Απλώς, κάθε μέρα έρχεται η ώρα που η κίνηση της Γης τον κάνει να χάνεται από το οπτικό μας πεδίο, κάπου πίσω από τον ορίζοντα. Κι όμως, αυτή είναι η πιο ρομαντική ώρα της ημέρας για τα ζευγάρια, η πιο ευτυχισμένη στιγμή για τους φωτογράφους που βρίσκουν την χαρά τους με τις χρυσαφένιες ανταύγειες του φωτός, η πιο δημιουργική ώρα για τους καλλιτέχνες που μαγνητίζονται από την ομορφιά αναζητώντας την έμπνευση.

Αν σε όλα αυτά, προσθέσουμε και το κατάλληλο σκηνικό, τότε το ηλιοβασίλεμα μεταμορφώνεται σε εμπειρία. Όπως είναι εμπειρία για παράδειγμα η στιγμή που ο ήλιος βουτά στην Καλντέρα και ολόκληρη η Οία χειροκροτεί. Ή η μαγεία του να παρακολουθείς τα τιρκουάζ νερά στο Ελαφονήσι να γίνονται πορφυρά. Ή η αίσθηση ενός ρομαντικού δείπνου σε ένα μπαλκόνι στο Ιόνιο, που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στις τελευταίες αχτίδες του ήλιου.

Στο PhotoGallery κάτω από τον τίτλο του δημοσιεύματος συγκεντρώσαμε 10 τέτοιες μαγικές στιγμές, που ο ήλιος βουτά στη θάλασσα, και μας δίνει άλλον έναν (καθημερινό) λόγο να αγαπήσουμε τα νησιά της Ελλάδας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v