Οκτώ εντυπωσιακά και παράξενα θεματικά πάρκα

Καλή η Disneyland και το Πάρκο του Αστερίξ, όμως οκτώ θεματικά πάρκα ποντάρουν στην πρωτοτυπία και τον εντυπωσιασμό και καταφέρνουν να μας κινήσουν την περιέργεια.
Οκτώ εντυπωσιακά και παράξενα θεματικά πάρκα
Σε έναν «κόσμο» όπου η Disneyland και οι Disneyworld κυριαρχούν με τα πάρκα σε στρατηγικής σημασίας σημεία στην Αμερική και την Ευρώπη, για να καταφέρει κάποιος να τις κοντράρει θα πρέπει να προσπαθήσει αρκετά. Δεκάδες πάρκα ανά τον κόσμο έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια, αντλώντας έμπνευση από μια ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων – καρτούν, θρησκεία, ναρκωτικά, αθλητισμός και ποντάροντας στην πρωτοτυπία, αλλά και στον ατόφιο εντυπωσιασμό, φιλοδοξούν να κλέψουν λίγη από την αίγλη της.

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά.

Dickens World, Αγγλία

Τον φανταστικό κόσμο του διάσημου συγγραφέα σε ρεαλιστική απεικόνιση έχουν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες του θεματικού αυτού πάρκου αξίας 124 εκατομμυρίων δολαρίων στην κομητεία του Κεντ της Αγγλίας. Μια αυθεντική δημιουργία, με λιθόστρωτα δρομάκια, λάμπες αερίου, πορτοφολάδες και χαρακτήρες από τα βιβλία του Ντίκενς. Εν ολίγοις, ένα πάρκο με… Μεγάλες Προσδοκίες.

Love Land, Νότια Κορέα

Αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους, το πάρκο Love Land βρίσκεται στο νησί Jeju και φιλοξενεί στους εντυπωσιακούς του κήπους προκλητικά γλυπτά ανθρώπων που κάνουν σεξ, γυναικών με ανοιχτά πόδια, αντρών με κατεβασμένα παντελόνια και άλλα τέτοια… πικάντικα. Τα γλυπτά αποτελούν δημιουργίες των φοιτητών καλών τεχνών του πανεπιστημίου Hongik της Νότιας Κορέας. Στον χώρο του πάρκου υπάρχει – τι άλλο; - κέντρο σεξουαλικής αγωγής, καθώς και ένα κατάστημα «πικάντικων» σουβενίρ.

Hacienda Napoles, Κολομβία

Ακόμα ένα εξωτικό πάρκο ζώων; Χμ, όχι ακριβώς. Το αεροπλάνο που κοσμεί την αψίδα στην είσοδο του Hacienda Napoles είναι εκείνο που μετέφερε το φορτίο του πρώτου διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών, του Πάμπλο Εσκομπάρ, στις ΗΠΑ, ενώ το ίδιο το πάρκο βρίσκεται μέσα στο ράντσο του πρώην μεγαλέμπορου ναρκωτικών. Γιγαντιαία γλυπτά δεινοσαύρων που θυμίζουν Jurassic Park, ιστορικά αυτοκίνητα, ιπποπόταμοι και φυσικά το σπίτι του αφεντικού των καρτέλ είναι μερικές μόνο από τις τουριστικές ατραξιόν του.

BonBon Land, Δανία

«Μαμά, θα πάμε στο τρενάκι με το σκυλί που αερίζεται;». Συνηθισμένη ερώτηση πιτσιρικιού στο εκκεντρικό αυτό πάρκο, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοπεγχάγης, όπου φιλοξενούνται «παράξενα» παιχνίδια τα οποία εστιάζουν ως επί το πλείστον σε βιολογικές λειτουργίες ζώων (αφοδεύσεις, εμετούς, αέρια και άλλα τέτοια ωραία). Αν και τώρα ανήκει στην ισπανική εταιρεία ψυχαγωγίας Parques Reunidos, η BonBon Land είναι το πνευματικό τέκνο του Δανού ζαχαροπλάστη Michael Spangsberg, ο οποίος άνοιξε το πάρκο το 1992 για να προωθήσει την επιχείρησή του Bonbon.

The Ocean Dome, Ιαπωνία

Το εντυπωσιακό και γιγαντιαίο αυτό θεματικό πάρκο αποτελεί θεαματικό μέρος του συγκροτήματος «Phoenix Seagaia Resort» και είναι ουσιαστικά μια τεράστια… κλειστή παραλία με άμμο και θαλασσινό νερό, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας όλες τις εποχές του χρόνου σαν να είναι καλοκαίρι. Μετρά 300 μέτρα σε μήκος και 100 μέτρα σε πλάτος, διαθέτει ένα ψεύτικο ηφαίστειο, δεκάδες φοίνικες και τη μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οροφή του κόσμου, η οποία παρέχει ένα μόνιμα γαλάζιο ουρανό… βρέξει χιονίσει. Το πάρκο μπορεί να φιλοξενήσει περί τα δέκα χιλιάδες άτομα.

Ferrari World, Άμπου Ντάμπι

Υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε ποτέ πίσω από το τιμόνι ενός μονοθέσιου της Formula 1; Αν όχι, τότε το θεματικό πάρκο της Ferrari στο Άμπου Ντάμπι υπόσχεται να σας δώσει λίγη από την αίγλη της μοναδικής αυτής εμπειρίας. Σε μια συνολική επιφάνεια 200 στρεμμάτων στο νησί Yas, το Ferrari World – το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο παγκοσμίως - διαθέτει έξι πάρκα ψυχαγωγίας σε σχήμα σημαίας, πίστα ταχύτητας, θέατρα και πολλά ακόμα… καλούδια, τα οποία συναρπάζουν μικρά και μεγάλα παιδιά.

Holy Land Experience, Φλόριντα, ΗΠΑ

Όσοι… πιστοί προσέλθετε. Πάρκο κατάνυξης στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η Holy Land μοιάζει περισσότερο με υπαίθριο μουσείο, παρά με κλασσικό πάρκο ψυχαγωγίας. Αποτελεί πιστή αναπαράσταση της υπαίθριας αγοράς της Ιερουσαλήμ, όπως ήταν η ιερή πόλη πριν από 2.000 χρόνια, ενώ δεν λείπουν και τα events, όπως η αναπαράσταση των παθών και της σταύρωσης του Χριστού. Στόχος των ιδιοκτητών είναι το μικρό πάρκο να χρησιμεύσει ως μέρος για τηλεοπτικές εκπομπές ή συναυλίες.

Suoi Tien Park, Βιετνάμ

Κατάνυξης συνέχεια, αυτή τη φορά για τους Βουδιστές (και όχι μόνο) επισκέπτες, οι οποίοι αναμφίβολα σε αυτό το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό πάρκο θα βρουν – κάτι σαν – τον προσωπικό τους Παράδεισο. Χτισμένο σε ιερό χώρο, το Suoi Tien Park στο Βιετνάμ προσομοιώνει τον βουδιστικό παράδεισο περιλαμβάνοντας δεκάδες γιγαντιαία αγάλματα, ένα ξεχωριστό πάρκο με παραπάνω από χίλιους κροκόδειλους – σύμβολο νίκης για τους Βουδιστές – και ένα water park για «πλάτσα πλούτσα» υπό το άγρυπνο βλέμμα του βούδα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v