Τα 10 καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα

Είτε θέλετε ολονύχτια πάρτι και πολυκοσμία, είτε παροχές για τα πιτσιρίκια και... την ησυχία σας, εντοπίσαμε τα δέκα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα.
Τα 10 καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα
της Ηρώς Κουνάδη

Γιατί οργανωμένο κάμπινγκ; Η απάντηση δεν είναι μόνο η προφανής «γιατί το ελεύθερο είναι παράνομο», πράγμα που κάνει ορισμένους εξ ημών να το σκέφτονται διπλά. Είναι επίσης και το ότι μπορεί να θέλετε μεν την επαφή με την φύση, αλλά να θέλετε εξίσου και μια πρίζα για να φορτίζετε το κινητό σας. Μπορεί να έχετε μαζί σας πιτσιρίκια, που βαριούνται εύκολα, μπορεί να είστε και οι ίδιοι τύποι που βαριούνται εύκολα, και να μην σας αρκεί να κοιτάτε τον έναστρο ουρανό τρία βράδια συνεχόμενα. Μπορεί, τέλος, να μην θέλετε να απαρνηθείτε ορισμένες βασικές παροχές υγιεινής, αλλά το budget να μην επαρκεί για αρκετές ημέρες διακοπών σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Για όλους αυτούς τους λόγους –ίσως και μερικούς ακόμα που δεν έχουμε σκεφτεί– τα οργανωμένα κάμπινγκ κερδίζουν σε δημοφιλία όλο και περισσότερο. Πολλά, δε, εξ αυτών ομορφαίνουν με το πέρασμα του χρόνου, προσθέτουν παροχές που θα ζήλευαν ακόμα και ξενοδοχεία, και/ή ρίχνουν τις τιμές τους για να ανταποκριθούν στο πνεύμα της εποχής. Συγκεντρώσαμε δέκα από αυτά, για να πάρετε μια (δελεαστική) ιδέα.


Simos Camping, Ελαφόνησος: Πιθανότατα το έχετε ακουστά, ακόμα και αν δεν είχατε μέχρι τώρα καμία επαφή με τον μαγικό κόσμο του κάμπινγκ. Ένα από τα δημοφιλέστερα οργανωμένα κάμπινγκ σχεδόν βρέχει τα πόδια του σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, κι αυτό είναι αρκετό για να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που συρρέουν κατά εκατοντάδες κάθε Αύγουστο. Στα συν, το ότι είναι πεντακάθαρο και άρτια οργανωμένο, ενώ στα μείον του πέραν της αυγουστιάτικης πολυκοσμίας είναι και οι μάλλον τσιμπημένες τιμές σε μπαρ και εστιατόριο. Οι τιμές για Ιούλιο και Αύγουστο είναι 8€ το άτομο κι άλλα 8€ για τη μικρή σκηνή. Αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ.


Ναυτίλος Κάμπινγκ, Σύβοτα: Στο εξωτικό τοπίο των παραλίων της Ηπείρου (γνωστών και ως «Καραϊβική της Ελλάδας») και χτισμένο αμφιθεατρικά σε επίπεδα, το χαμηλότερο εκ των οποίων σχεδόν ακουμπά το γαλαζοπράσινο κύμα του Ιονίου. Στις παροχές του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πισίνα, παιδική χαρά, γήπεδο beach volley, δωρεάν Wi-Fi και beach bar. Ικανοποιητικό και από άποψη καθαριότητας, με μοναδικό μείον το μενού του εστιατορίου, που δε μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι τιμές για τον Αύγουστο είναι 8€ το άτομο συν 4,5€ για τη σκηνή.


Camping Finikes, Φοινικούντα Μεσσηνίας: Άλλη μία φαντασμαγορική παραλία (όπως άλλωστε είναι σχεδόν όλες στη δυτική ακτή του Πελοποννήσου) άλλο ένα εξαιρετικά οργανωμένο κάμπινγκ ακριβώς δίπλα της. Στις παροχές του περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi, βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά βιβλία, παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, εστιατόριο και café bar. Όλοι οι χώροι λάμπουν από καθαριότητα, ενώ οι τιμές είναι από τις καλύτερες της αγοράς: 6€ το άτομο, 3,50€ για το κάθε παιδί και 4,50€ για τη μικρή σκηνή. Μόνο φροντίστε τις κρατήσεις σας έγκαιρα, καθώς οι σκιές –που θα μπορούσαν να είναι περισσότερες– εξαντλούνται γρήγορα.


Club Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια: Μια από τις ωραιότερες –και πιο «οικογενειακές»– παραλίες της Βόρειας Εύβοιας του δανείζει το όνομά της, και ένα φουντωτό πευκοδάσος την απλόχερη σκιά του. Είναι από τις καλύτερες προτάσεις για όσους κάνουν κάμπινγκ με τα πιτσιρίκια, καθότι έχει προβλέψει πλήθος δραστηριοτήτων για αυτά: από αθλητισμό μέχρι δημιουργικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια, και από θεματικά πάρτι μέχρι βραδιές karaoke. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, πισίνες, γήπεδα, τέσσερα διαφορετικά μπαρ και τέσσερα εστιατόρια, ακόμα και υγειονομικές εγκαταστάσεις για βρέφη. Για όσους βαριούνται να στήνουν σκηνή, υπάρχουν έτοιμες για να νοικιάσετε, όπως άλλωστε και δωμάτια και bungalows. Οι τιμές από 19 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου ξεκινούν από 10€ το άτομο –δεν υπάρχει έξτρα χρέωση για την δική σας σκηνή. Όλο το καλοκαίρι «τρέχουν» πολλές διαφορετικές προσφορές, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο site. 


Camping Antiparos, Αντίπαρος: Είναι ό,τι πλησιέστερο στο ελεύθερο κάμπινγκ έχει να επιδείξει η ελληνική σκηνή του οργανωμένου, πράγμα που σημαίνει ότι ενδείκνυται κυρίως για μικρότερες ηλικίες, για τους λάτρεις του socializing και για εσάς που θέλετε περισσότερα πάρτι και λιγότερη ησυχία στις διακοπές σας. Όλα αυτά, βέβαια, χωρίς να κάνει περικοπές σε παροχές και καθαριότητα –κάθε άλλο. Οι παροχές του είναι επαρκέστατες, και περιλαμβάνουν mini market, self service εστιατόριο και άφθονη σκιά από δέντρα, συν ειδικά διαμορφωμένους χώρους από μπαμπού για όσους επιθυμούν λίγη περισσότερη απομόνωση. Μια πανέμορφη παραλία συμπληρώνει το σκηνικό, ενώ τα βράδια διοργανώνονται πολύ συχνά αυτοσχέδια live. Οι τιμές από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Αύγουστο είναι 8€ ανά ενήλικα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσετε σκηνή προς 2€ αν βαριέστε να κουβαλήσετε τη δική σας.


Τρίτων II, Δρέπανο: Θα το βρείτε περίπου 12 χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, δίπλα στη μεγάλη αμμουδιά της Πλάκας, τα ρηχά νερά της οποίας την καθιστούν κατάλληλη για πιτσιρίκια. Στα μεγάλα ατού του, η άφθονη σκιά σε όλες τις θέσεις, το ωραιότατο φαγητό στο εστιατόριο (πράγμα σπάνιο για οργανωμένο κάμπινγκ) και οι παροχές για τα παιδιά, που περιλαμβάνουν παιδότοπους και γήπεδα ποδοσφαίρου. Το «τροπικό χωριό» του με τα ξύλινα σπιτάκια είναι ο παράδεισος όσων βαριούνται να στήνουν σκηνή –η διανυκτέρευση σε αυτά κοστίζει 40€. Οι τιμές για το κάμπινγκ είναι 7€ το άτομο, 4€ για κάθε παιδί συν 7€ για τη σκηνή.


Camping Sikia, Κάτω Γατζέα, Πήλιο: Στην ήσυχη πλευρά του παραλιακού Πηλίου, κάτω από κουκλίστικα χωριά όπως η Βυζίτσα, και στην καρδιά ενός ελαιώνα 30 στρεμμάτων. Συνδυάζει (ακολουθεί επαίσχυντο πηλιορείτικο κλισέ, δείξτε κατανόηση) βουνό με θάλασσα, σύγχρονες εγκαταστάσεις με ποικιλία δραστηριοτήτων, χαλαρές στιγμές αλλά και πλήρες πρόγραμμα για να μην πλήξει κανένα μέλος της οικογένειας. Εδώ, μεταξύ άλλων, θα βρείτε γήπεδα και εγκαταστάσεις για αθλοπαιδιές, θαλάσσια σπορ, μπαρ και εστιατόριο. Αν δε φέρετε δική σας σκηνή, υπάρχουν και δωμάτια και διαμερίσματα για να νοικιάσετε. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 7€ το άτομο, 4€ για τα παιδιά, συν 5€ για τη μικρή σκηνή.


Coralli Camping, Λιβαδάκια, Σέριφος: Ανήκει στην κατηγορία των «νεανικών», όχι ιδιαίτερα ιδανικών για οικογένειες κάμπινγκ. Βρίσκεται ακριβώς επάνω σε μια από τις πολλές πανέμορφες παραλίες της Σερίφου. Στα δυνατά χαρτιά του περιλαμβάνονται οι πεντακάθαρες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, η δωρεάν πρόσβαση στο internet, οι μουσικόφιλες διαθέσεις –upbeat μουσική παίζει σχεδόν όλη μέρα– και το νεανικό vibe που μεταφράζεται σε ολοήμερα parties, αλλά και αρκετή αυγουστιάτικη κοσμοσυρροή. Οι τιμές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι 7€ το άτομο συν 4€ για τη σκηνή.


Αρμενιστής, Σιθωνία, Χαλκιδική: Τόσο διάσημος όσο χρειάζεται ώστε να μαζεύει πλήθη κόσμου, ο Αρμενιστής συγκαταλέγεται επάξια στη λίστα με τα αγαπημένα μέρη διακοπών κάθε 20άρη που σέβεται τα καλοκαίρια του. Είναι ένα από τα λίγα οργανωμένα κάμπινγκ που τα έχουν όλα: και συγκλονιστική παραλία, και θερινό κινηματογράφο, και φεστιβάλ να τρέχουν όλο το καλοκαίρι, και καλό φαγητό στο εστιατόριο, και γήπεδα, και water sports, και όσα άλλα περιμένετε… και μερικά ακόμη. Στις τελευταίες καινοτομίες του συγκαταλέγονται οι youth hostel σκηνές, κόκκινα σπιτάκια με οκτώ κουκέτες και χώρο για μπάρμπεκιου στην αυλή τους. Οι τιμές για το κάμπινγκ από αρχές Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου ανέρχονται στα 7,20€ το άτομο, συν 7,30€ για τη μικρή θέση της σκηνής. Όλο το καλοκαίρι ισχύουν διάφορες προσφορές, όπως στις τρεις διανυκτερεύσεις η μία δώρο. 


Thalatta Kalamitsi Village Club, Σιθωνία, Χαλκιδική: Για τους λάτρεις της Χαλκιδικής που μεγάλωσαν, και ενδιαφέρονται περισσότερο για τις παροχές για τα πιτσιρίκια και λιγότερο για τα ολονύχτια πάρτι. Βρίσκεται κι αυτό επάνω σε μια υπέροχη παραλία (υπάρχουν άραγε άσχημες παραλίες στη Χαλκιδική;) και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις όπως παιδική χαρά, πισίνα, playhouse με επιτραπέζια παιχνίδια, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, και το Θαλαττόπαιδα Kids Fun Club με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες καθημερινά. Στο self service εστιατόριο μαγειρεύονται νοστιμιές, με υλικά από τον δικό τους λαχανόκηπο, αλλά οι γευστικές επιλογές δεν σταματούν εδώ: πιτσαρία με ξυλόφουρνο, ουζερί και ψητοπωλείο αναλαμβάνουν να δυσκολέψουν την επιλογή σας. Water και extreme sports, συναυλίες και πάρτι υπόσχονται να μην αφήσουν ούτε εσάς να βαρεθείτε. Οι τιμές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι 7€ ανά ενήλικα, 4€ για κάθε παιδί έως 12 ετών και 6,5€ για την μικρή σκηνή. Ευπρόσδεκτα είναι και τα σκυλάκια σας, τα οποία πληρώνουν 2,70€ για κάθε αυγουστιάτικη διανυκτέρευση. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v