Alemagou: Ευχάριστη έκπληξη στην Φτελιά

Ατμοσφαιρικό, χαλαρό, όμορφα στημένο σε μια μαγευτική μυκονιάτικη γωνιά, το Alemagou beach bar-resto μας εντυπωσίασε, ξεχωρίζοντας από τις κλασικές, ασφυκτικές επιλογές του νησιού, γι’ αυτό και σας ξεναγούμε στους γοητευτικούς του χώρους, στην άκρη της Φτελιάς. 
Alemagou: Ευχάριστη έκπληξη στην Φτελιά
Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις για εμάς είναι η στιγμή που καταρρίπτεται κάποιο κλισέ. Και στην περίπτωση της Μυκόνου, τα κλισέ δεν είναι λίγα, ούτε λένε ψέματα: Τα beach bars και τα εστιατόρια γεμίζουν με όλους εκείνους τους θαμώνες που επιδιώκουν να επιδείξουν τον νεοπλουτισμό τους, στριμωγμένοι στο ψευδο-glamour της ακριβής ξαπλώστρας, που μαζί με εκατοντάδες άλλες καταφέρνουν να κρύψουν και το τελευταίο εκατοστό αμμουδιάς. 
Στην περίπτωση του Alemagou beach bar – resto, ευτυχώς, η ατμόσφαιρα που συναντήσαμε ήταν αρκετά διαφορετική. Σε μια μαγευτική τοποθεσία στην άκρη της Φτελιάς, εκεί που η παραλία κυκλώνεται από βράχια, οι ιδιοκτήτες και η αρχιτεκτονική ομάδα που κρύβεται πίσω από την δημιουργία του Alemagou, έχουν στήσει μια όαση που δεν λέει ψέματα: Ανεπιτήδευτα χαλαρό, ατμοσφαιρικό και άνετο, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα beach venues της Μυκόνου, και ποντάρει στην hippy chic διάθεση του κόσμου, και στις ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και γευστικές επιλογές. 

«Το Alemagou άνοιξε τον Ιούλιο του 2010 προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή στα στέκια της Μυκόνου», μας λέει ο κ. Μιχάλης Ανδρούτσος, ένας εκ των ιδιοκτητών του Alemagou. «Βρίσκεται στην δεξιά άκρη της Φτελιάς εκεί που κάποτε λειτουργούσε η "Άκρη", και έχει σχεδιαστεί εξ' ολοκλήρου από την αρχή από το αρχιτεκτονικό γραφείο K-studio κατά τρόπο που δίνει την εντύπωση πως είναι ένα με το φυσικό περιβάλλον της Φτελιάς», επισημαίνει.

Εμπνευσμένο από την δημιουργική ομάδα του k-studio, το Alemagou κερδίζει τις εντυπώσεις με την απλότητα της αισθητικής του, αλλά και με τον έξυπνο, γοητευτικό τρόπο που χειρίζεται το φυσικό τοπίο: Το έντονο κυκλαδίτικο φως φιλτράρεται από το παχύ στρώμα της «φυσικής» οροφής, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι ταυτόχρονα σκιερός, αλλά και ατμοσφαιρικά φωτισμένος.

Η θόλος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου δένει απόλυτα με τις αναφορές στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που κυριαρχούν, ενώ τα διαδοχικά πλατώματα συντείνουν στην ομαλή μετάβαση μέχρι την αμμουδιά, επιτρέποντας απερίσπαστη θέα προς τη θάλασσα σε όλους τους θαμώνες – ιερή η στιγμή του όμορφου ηλιοβασιλέματος που προσφέρει. 

Όπως δηλώνει και η αρχιτεκτονική ομάδα που επιμελήθηκε τον χώρο, το Alemagou δημιουργήθηκε με ένα «ολιστικό σκεπτικό, αφού κάθε στοιχείο του λέει μια παρόμοια ιστορία και συμπληρώνει την δημιουργία μιας υποβλητικής αλλά χαλαρής ατμόσφαιρας, τέλεια εναρμονισμένης με την τοποθεσία». Το μενού, η πολυσυλλεκτική μουσική, η διακόσμηση και η διάθεση που εμπνέει το αποτέλεσμα, συνθέτουν την ολιστική εμπειρία που επιδιώκει να προσφέρει το Alemagou. 



Όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, η κουζίνα του Alemagou, με chef τον Δημήτρη Κοντόπουλο, στηρίζεται κατά βάση στα θαλασσινά χωρίς να αποκλείει επιλογές για κρεατοφάγους. Πιάτα που χαρακτηρίζουν το menu είναι η σαλάτα Alemagou (ευφάνταστη παραλλαγή της ελληνικής) με αρμυρίκια και ξυνότυρο Μυκόνου, τα αχνιστά μύδια, το carpaccio λαβράκι, το ριζότο με τις ψητές καραβιδοουρές, το φρέσκο ψάρι καθώς και η περίφημη αστακομακαρονάδα του chef.
  
Ακόμη αξίζει κανείς να απολαύσει cocktail με θέα το ηλιοβασίλεμα, ενώ ονομαστά είναι στο νησί και τα sunset parties που διοργανώνονται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου και τα μέσα του Αυγούστου. 
 
Τελικά, το Alemagou σε κάνει να αισθανθείς την διασκέδαση και την άνεση για την οποία προδιαθέτει το άκουσμα της λέξης «Μύκονος», χωρίς να υποπίπτει στα συνήθη ατοπήματα του νησιού. Το σέρβις εξαιρετικό, η μουσική στην κατάλληλη ένταση, ενώ οι τιμές κυμαίνονται σε «ανεκτά» επίπεδα για τα δεδομένα του νησιού. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των χώρων του, στο PhotoGallery του δημοσιεύματος. 

Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v