Αεροπορικά εισιτήρια: Φθηνο…πωρινή Ευρώπη από 100€

Λονδίνο; Βαρκελώνη; Κωνσταντινούπολη; Όπου και αν ονειρεύεστε να σας βρει το φετινό φθινόπωρο, αποκλείεται να το πληρώσετε ακριβά. Κλείνουμε από τώρα πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια για δώδεκα αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Αεροπορικά εισιτήρια: Φθηνο…πωρινή Ευρώπη από 100€
της Ηρώς Κουνάδη 

Ο ευκολότερος τρόπος να σταματήσετε να θρηνείτε για την άδεια που τελείωσε είναι να κανονίσετε την επόμενη. Αν δεν έμεινε υπόλοιπο αδείας ούτε για δείγμα, το φθινόπωρο μας κάνει δώρο ένα ωραιότατο τριήμερο. Αν δεν έμεινε budget, οι αεροπορικές κάνουν τώρα τόσο καλές εκπτώσεις που αρκεί να βγείτε 3-4 φορές λιγότερες τα προσεχή Σαββατοκύριακα για να πληρώσετε με τα χρήματα που θα ξοδεύατε ένα ταξιδάκι στη Ρώμη. Κι αν δεν σας πείσαμε ακόμα, ιδού οι τιμές των φθινοπωρινών πτήσεων ανά την Ευρώπη, που δε λένε ποτέ ψέματα.

(*) Disclaimer: Όλες οι τιμές είναι με επιστροφή, και περιλαμβάνουν φόρους, επίναυλους, χρεώσεις πιστωτικών και αποσκευών και κάθε άλλη πιθανή χρέωση. Οι τιμές έχουν υπολογιστεί στις 17 Αυγούστου, για πτήσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Οκτωβρίου. Δε δημοσιεύουμε ποτέ προσφορές που δεν έχουμε ελέγξει ότι ισχύουν, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιείται η έρευνα.

* «Εδώ το καλοκαίρι κρατά περισσότερο» έλεγε μια παλιά διαφημιστική καμπάνια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, και τώρα μπορούμε να διαπιστώσουμε το αληθές του ισχυρισμού, κλείνοντας… βουτιές για το τέλος Οκτωβρίου. Η Aegean αναλαμβάνει να σας πετάξει στη Λάρνακα, με αναχώρηση για παράδειγμα στις 28/10 και επιστροφή στις 30/10 ή τις 31/10, στην τιμή των 162€ μετ’ επιστροφής και φόρων.

* Φθινοπωρινές βόλτες στο Βόσπορο, gourmet γεύσεις σε δροσερούς κήπους γύρω από τον πεζόδρομο της Istiklal και sightseeing χωρίς τα πλήθη τουριστών που σας χαλούν την θέα; Η Πόλη το φθινόπωρο είναι ακόμα πιο μαγευτική, και οι τιμές των πτήσεων δελεαστικότατες: 173€ πήγαινε-έλα με την Olympic Air, 161€ με την Aegean, για την εβδομάδα του Οκτωβρίου που περιλαμβάνει και το τριήμερο της 28ης.

* Ιστορία, τέχνη, espresso, μόδα, gelato… Και φθινοπωρινό φως σε μια πόλη που θα μπορούσε άνετα να κλέψει τον τίτλο του (φυσικού) φωτός από το Παρίσι. Η φθινοπωρινή Ρώμη βρίσκεται μόλις δύο ώρες και 116€ μακριά, αν κλείσετε τώρα τα εισιτήριά σας με την Aegean, 107€ αν πετάξετε με easyJet ή 139€ με την Alitalia.

* Μιλώντας για την Alitalia, εξαιρετικές προσφορές έχει ετοιμάσει η αεροπορική της γείτονος για πτήσεις όχι μόνο στα… χωράφια της, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη: Αθήνα-Νάπολη από 157€, Αθήνα-Παρίσι από 148€, Αθήνα-Νίκαια από 171€ και Αθήνα-Βαρκελώνη από 175€.

* Στην πατρίδα του Gaudi υπόσχεται να σας πετάξει και η ισπανική low cost Vueling, οι τιμές της οποίας δεν ξεπερνούν τα 109€ για την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Οι ανταποκρίσεις της σε όλη την υπόλοιπη Ισπανία είναι επίσης δελεαστικότατες: Μπιλμπάο με 185€, Μαγιόρκα επίσης με 185€, Σεβίλλη με 215€, Ίμπιζα με 205€. Όλες οι τιμές αφορούν σε πτήσεις από Αθήνα, με ανταπόκριση στην Βαρκελώνη, και είναι πάντα τελικές, μετ' επιστροφής και φόρων.

* Η «βασίλισσα του Δούναβη», κατά το κλασσικότερο κεντροευρωπαϊκό κλισέ, η ατμοσφαιρική Βουδαπέστη, περιμένει να φιλοξενήσει τις ρομαντικότερες φθινοπωρινές αποδράσεις μας σε καταπράσινα πάρκα με λιμνούλες, παραμυθένια κάστρα, καλλιτεχνικά στέκια και πολύχρωμους δρόμους με εξαιρετικές προτάσεις για shopping. Η Malev υπόσχεται να μας μεταφέρει απευθείας στην ουγγρική πρωτεύουσα, την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου, και μάλιστα σε τιμές που ξεκινούν από 149€.

* «Αυτοκρατορικό» φθινόπωρο με sightseeing μέχρι τελικής πτώσης, αλλά και χαλαρές βόλτες σε πάρκα ντυμένα με τα χρώματα του φθινοπώρου και γευσιγνωσία… γλυκών και αλμυρών υπόσχεται η Aegean, που μας «πετά» απευθείας στη Βιέννη με 132€.

* Ακόμη βορειότερη, ακόμη ωραιότερη, κι ακόμη πιο… εξωτική, για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα, η πολύχρωμη Κοπεγχάγη δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 229€ μετ’ επιστροφής και φόρων, αν κάνετε από τώρα τις κρατήσεις σας με την Cimber Sterling για την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

* Και αν η Βουδαπέστη και η Κοπεγχάγη πλημμυρίζουν από τουρίστες και στερούνται της χαράς της ανακάλυψης, η Ρίγα, η κουκλίστικη πρωτεύουσα της Λετονίας, είναι ο up and coming προορισμός, για τον οποίο θα μιλά σε λίγα χρόνια όλος ο κόσμος. Η air Baltic, που ανακηρύχθηκε πέρυσι πανηγυρικά αεροπορική εταιρεία της χρονιάς, σας δίνει τη δυνατότητα να βρεθείτε πρώτοι εκεί, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, σε τιμές που ξεκινούν από 177€.

* Φθινοπωρινές βόλτες στον Σηκουάνα, πρωινό με φρεσκοψημένα κρουασάν, βροχερά απογεύματα στη Μονμάρτη και sightseeing μέχρι τελικής πτώσης. Αυτά πρέπει να σκέφτηκαν και οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν την Αθήνα με το Παρίσι, και έριξαν τις τιμές: στα 202€ η Air France, στα 186€ η Aegean και στα 130€ η easyJet.

* Εκτός από το Παρίσι, η easyJet μας ταξιδεύει οικονομικότατα επίσης στο Λονδίνο (από 138€), στο Μιλάνο (από 100€), στο Βερολίνο (από 170€) και στο Μάντσεστερ (από 161€).

* Τα λιθόστρωτα σοκάκια του Bairro Alto, τα αφρισμένα κύματα του Ατλαντικού στο Belem, τα ανατολίτικα χρώματα της Alfama... Η απευθείας πτήση που ξεκίνησε η TAP από την Αθήνα στη Λισσαβώνα πριν από μερικούς μήνες είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους που έχουμε να πεταχτούμε για μια φθινοπωρινή βόλτα στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Η καλύτερη τιμή που βρήκαμε για τα τέλη Οκτωβρίου είναι 203€ μετ’ επιστροφής και φόρων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v