Island hopping: Καν’ το όπως οι τουρίστες

Αναρωτιέστε πώς βγάζουν οι τουρίστες άκρη με τα δρομολόγια και πηγαίνουν από νησί σε νησί; Υπάρχει ένα μυστικό: λέγεται island hopping πακέτο, περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά και διαμονή σε 3-4 νησιά, είναι οικονομικότατο και μπορείτε να το αγοράσετε κι εσείς.
Island hopping: Καν’ το όπως οι τουρίστες
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι κρουαζιέρες, δεν είναι εκδρομές με γκρουπ, δεν είναι προσφορές εκπτωτικών site. Τι είναι τότε; Είναι τα πακέτα που μάθαμε από τους τουρίστες φίλους μας, οι οποίοι τα αποκαλούν “island hopping”. Προσφέρουν βασικά δύο πράγματα: διαμονή σε ξενοδοχεία από δύο έως πέντε αστέρων –ανάλογα με την επιλογή σας, ανεβαίνει και η τιμή του πακέτου– πρωινό και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Και, οποία έκπληξις, προσφέρονται κατά κόρον από ελληνικά και ξένα ταξιδιωτικά γραφεία, απευθυνόμενα κατά κύριο λόγο στην εκτός συνόρων αγορά. Γι’ αυτό (μάλλον) δεν τα έχετε ακουστά.

Συμφέρει;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συμφέρει. Όχι μόνο διότι το σύνολο βγαίνει οικονομικότερο σε σχέση με το να κλείνατε μόνοι σας ακτοπλοϊκά και διαμονές, αλλά και γιατί γλιτώνετε από πολύ ψάξιμο, πολλές ουρές σε τράπεζες για προκαταβολές, και γενικότερα πολλή ταλαιπωρία.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά έως πολύ προκαθορισμένο, κι έτσι οι αυθόρμητες αποφάσεις του τύπου «θα μείνω δυο μέρες παραπάνω στη Σαντορίνη, γιατί δε χορταίνω τη θέα της Καλντέρας» αποκλείονται. Αν δεν είστε fans της οργάνωσης, τα πακέτα island hopping δεν είναι η ιδανικότερη επιλογή σας.

Εκτός από τα στάνταρ ακτοπλοϊκά και διαμονή, ορισμένα γραφεία προτείνουν μερικά έξτρα στο κάθε πακέτο, όπως ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ημερήσιες εκδρομές σε απομακρυσμένες παραλίες κλπ, τα οποία είναι προαιρετικά, και βέβαια χρεώνονται επιπλέον. Κατά τα άλλα, από τη στιγμή που αποβιβάζεστε στο εκάστοτε νησί, ο χρόνος σας είναι εντελώς δικός σας, να τον κάνετε ό,τι θέλετε –δεν υπάρχουν προγράμματα, ωράρια και μαζικές κρατήσεις σε φολκλόρ εστιατόρια.

Μερικά από τα καλύτερα πακέτα

- Πάρος- Νάξος- Σαντορίνη σε 7 μέρες: Δύο διανυκτερεύσεις σε κάθε νησί, σε ξενοδοχεία 3, 4 ή 5 αστέρων. Οι τιμές ξεκινούν από 1.105€ για δύο άτομα που μοιράζονται ένα δίκλινο δωμάτιο 3 αστέρων και ταξιδεύουν με κανονικό ferry, και από 1.305€ για δύο άτομα που μοιράζονται ένα δίκλινο δωμάτιο 3 αστέρων και ταξιδεύουν με high speed.

Το ίδιο πακέτο διατίθεται επίσης για τέσσερις ημέρες: σε αυτήν την περίπτωση οι τιμές ξεκινούν από 750€ για δύο άτομα που μοιράζονται ένα δίκλινο δωμάτιο 3 αστέρων και ταξιδεύουν με κανονικό ferry.

Δείτε αναλυτικά το πακέτο εδώ και κάντε κράτηση online, ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με το γραφείο The TravelWorld House, στη Σαντορίνη, στο 22860 30924.

- Μύκονος - Νάξος - Αμοργός - Πάρος - Σαντορίνη - Μήλος σε 15 μέρες: Grande πακέτο με δύο διανυκτερεύσεις σε κάθε νησί, πολλές προαιρετικές εκδρομές (σε Δήλο, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Αντίπαρο, μεταξύ άλλων) και όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, περιλαμβανομένων των Πειραιά-Μυκόνου στην αρχή και Μήλο-Πειραιά στο τέλος του ταξιδιού. Οι τιμές ξεκινούν από 1.200€ το άτομο. Δείτε λεπτομέρειες εδώ και κάντε την κράτησή σας online, ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το γραφείο Visit Cyclades, στην Πάρο, στα τηλέφωνα 22840 24608 και 22840 42825.

- Ρόδος- Κρήτη- Σαντορίνη- Μύκονος σε 13 μέρες: Τρεις διανυκτερεύσεις σε κάθε νησί, τρία ferry boat (μαζί με εκείνο της επιστροφής από την Μύκονο στην Αθήνα) και δύο πτήσεις, μία Αθήνα-Ρόδος και μία Ρόδος-Κρήτη, οι οποίες χρεώνονται έξτρα. Οι τιμές για τον Αύγουστο ξεκινούν από 1.075€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, συν περί τα 200€ για τις δύο πτήσεις. Τον Σεπτέμβριο οι τιμές πέφτουν σημαντικά, στα 930€ το άτομο σε δίκλινο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, και 880€ από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου.

Δείτε αναλυτικά το πακέτο εδώ και κάντε τις κρατήσεις σας online.

- Ελληνικά νησιά “a la carte” σε 7 έως 14 μέρες: Διαλέγετε όσα νησιά θέλετε (από την εξής λίστα: Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Σαντορίνη, Κρήτη-Ηράκλειο) και πόσες μέρες θέλετε να μείνετε στο καθένα –με minimum δύο διανυκτερεύσεις– και κλείνετε ένα πακέτο που ξεκινά από 680€ το άτομο, και ανεβαίνει ανάλογα με τον αριθμό νησιών και ημερών που επιλέγετε. Δείτε λεπτομέρειες εδώ ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το γραφείο Κιβωτός του Αιγαίου, στη Σαντορίνη, στο 22860 21470.

- Σκιάθος- Σκόπελος- Αλόννησος σε 8 μέρες: Τρεις διανυκτερεύσεις στη Σκιάθο, δύο στη Σκόπελο και δύο στην Αλόννησο και high speed πλοία από το ένα νησί στο άλλο, σε τιμές που ξεκινούν από 497€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, για την high season, από 21 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου. Δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά έως την Σκιάθο, και η επιστροφή από την Σκιάθο στην Αθήνα. Δείτε λεπτομέρειες εδώ ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το γραφείο Aegean Thesaurus, στη Σίφνο, στο τηλέφωνο 22840 33151.

- Σαντορίνη- Πάρος (ή Νάξος ή Ίος)- Μύκονος σε 15 μέρες: Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε κάθε νησί, ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τον Πειραιά στην αρχή και το τέλος του ταξιδιού, και μεταφορές μεταξύ λιμανιών και ξενοδοχείων, σε τιμές που ξεκινούν από 743ε το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Δείτε αναλυτικά το πακέτο εδώ και επικοινωνήστε με το γραφείο Circle στο 210 6012044 για να κάνετε την κράτησή σας.

- Σύρος- Μύκονος σε 7 μέρες: Ιδανικό για όσους θέλουν λίγο πιο ξεκούραστες διακοπές –όσο και να πεις, τέσσερα νησιά σε μία εβδομάδα δεν είναι ακριβώς χαλαρό πρόγραμμα– το πακέτο περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις σε κάθε νησί και ακτοπλοϊκά εισιτήρια ως εξής: Πειραιάς- Σύρος- Μύκονος- Πειραιάς. Οι τιμές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ξεκινούν από 680€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 3 αστέρων, με πρωινό. Δείτε λεπτομέρειες εδώ και επικοινωνήστε με το γραφείο Dana Tours, στον Πύργο της Ηλείας, στο 26210 33835 για να κάνετε τις κρατήσεις σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v