Air show- Καβάλα: Αυτό το Σάββατο πετάμε ψηλά!

Μια πρωτότυπη αεροπορική επίδειξη οργανώνεται αυτό το σαββατοκύριακο στην Καβάλα και μας δίνει αφορμή για μια επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη. Δείτε... inside tips για βόλτες, παραλίες και φαγητό απευθείας από την "ανταποκρίτρια" του In2life!   
Air show- Καβάλα: Αυτό το Σάββατο πετάμε ψηλά!
της Κλαίρης Παπαπαναγή (Καβάλα)

Συχνά οι κάτοικοι της ελληνικής επαρχίας έχουν παράπονα για τα λίγα πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη τους. Δεν έχουν άδικο, αφού τα events που μπορούν να απολαύσουν δεν είναι πολλά και σχεδόν πάντα απουσιάζει η δυνατότητα της επιλογής. Ωστόσο, η πόλη της Καβάλας, αυτό το σαββατοκύριακο, εξαιρεί τον εαυτό της από αυτή τη στατιστική και υποδέχεται με χαμόγελο μια πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα αεροπορική εκδήλωση.

Iστορικά αεροπλάνα, υδροπλάνα, ελικόπτερα και η διεθνούς φήμης Ιταλική ομάδα αεροβατικών Pioneer Team θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.
 


Η αεροπορική επίδειξη θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, στις 21.00. Μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, θα υπάρχει απο τις 19.00 το απόγευμα η δυνατότητα να πάρετε μια πρώτη γεύση, καθώς θα πραγματοποιηθεί γενική πρόβα της επίδειξης. Η ανύψωση ενός γιγάντιου αερόστατου μετά το ηλιοβασίλεμα θα "σκιάσει" εκπληκτικά την πόλη της Καβάλας και θα κλείσει μοναδικά αυτή την πρωτότυπη αεροπορική επίδειξη για την Ελληνική Γενική Αεροπορία.

Συνδυάστε την επίσκεψή σας με βόλτες στην πόλη, επισκεφθείτε το φρούριο και την γραφική συνοικία της Παναγίας, πάρτε τον καφέ σας στο Μπρίκι με θέα απεριόριστη στο λιμάνι ή σταθείτε για ένα ούζο στο Τεμπελχανείο.

Απολαύστε το ποτό σας στο roof garden του μόλις ανακαινισμένου Galaxy Hotel, στο λιμάνι, ακριβώς μπροστά στο χώρο της επίδειξης.

Αν θέλετε κάτι gourme, λίγο παρακάτω στην συνοικία του Αγίου Νικολάου που πρόσφατα έχει πάρει ζωή είναι το εστιατόριο Μπαχάρι. Με μεσογειακή κουζίνα, το Μπαχάρι σερβίρει ιδιαίτερες συνταγές εμπνευσμένες από τον κοσμογυρισμένο chef του.Πίσω από το ξενοδοχείο Galaxy σταθείτε στην brasserie art & cuisine. Γευθείτε ωραίες μακαρονάδες, φρέσκιες σαλάτες και γλυκά φτιαγμένα από τον chef του καταστήματος. Οι ακρογιαλιές της Καβάλας είναι από τις ωραιότερες της πατρίδας μας.

Τα νερά είναι παντού καθαρά, καθώς λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός εδώ και πολλά χρόνια. Από το κέντρο της πόλης όλες οι πλαζ είναι πεντακάθαρες και παντού συναντάς BAR και ταβέρνες με θαυμάσιο φαγητό και εξαιρετικούς ψαρομεζέδες.

Είναι μια θαυμάσια απόδραση που είμαι σίγουρη θα σας μείνει αξέχαστη.

Κάντε το μπάνιο σας στον Μπάτη, στην Τόσκα, στο Παληό, στην Νέα Ηρακλείτσα, στους αμμόλοφους. Kαι για τους εναλλακτικούς λάτρεις της φύσης στις ίδιες ημερομηνίες πραγματοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Wood Water Wild στο πανέμορφο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας με πλήθος περιβαλλοντικών, εικαστικών αθλητικών και μουσικών εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος του μονοπατιού, στο λατομείο, στον νερόμυλο και στην πλατεία της Παλιάς Καβάλας.Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ  Καλά να περάσετε!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v