Αύγουστος στην Ευρώπη: Πετάμε... φθηνά

Αν το δίλημμα Αιγαίο ή Ιόνιο δε σας συγκινεί πια, ή αν απλά αρνείστε να πληρώσετε τις αυγουστιάτικες τιμές των ελληνικών νησιών, σας έχουμε λύση. Low cost εισιτήρια για (περισσότερο ή λιγότερο) δροσερούς προορισμούς ανά την Ευρώπη.
Αύγουστος στην Ευρώπη: Πετάμε... φθηνά
Ας υποθέσουμε ότι σας έτυχε μια αυγουστιάτικη άδεια που δεν επιδιώκατε ιδιαίτερα. Ότι αργήσατε να κλείσετε ξενοδοχείο και τώρα τα μόνα δωμάτια που βρίσκετε σε νησί είναι εκείνα των 248 ευρώ τη βραδιά και θέα θάλασσα. Ή ότι –δύσκολα, αλλά συμβαίνει– βαρεθήκατε το τρίπτυχο παραλία – ταβερνάκι – μπαράκι των ελληνικών νησιών και θέλετε κάτι διαφορετικό. Κάτι καινούριο. Λίγο sightseeing. Μια παραλία που να μην τη λένε ούτε Αιγαίο ούτε Ιόνιο. Μια δροσερή πόλη. Άλλον αέρα.

Είτε διακατέχεστε από τάσεις φυγής, είτε βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια, είτε απλά αρνείστε να πληρώσετε τις αυγουστιάτικες τιμές σε Μύκονο και Σαντορίνη, η λύση είναι μία: low cost εισιτήρια για ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Και μπορεί η περίοδος που διανύουμε να μην είναι η ιδανικότερη, καθότι ο incoming τουρισμός, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις και τη γκρίνια που θα ακούσετε από την εγχώρια αγορά, έχει «χαλάσει» τις τιμές –ήτοι, το «πήγαινε» μπορεί να σας βγει μισή τιμή από την επιστροφή, στην οποία θα συνυπάρχετε με ενθουσιασμένους Άγγλους/ Γερμανούς/ Σκανδιναβούς που θα έρχονται να ζήσουν το ελληνικό καλοκαίρι, και οι οποίοι θα έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους τον περασμένο Φεβρουάριο, ανεβάζοντας τη ζήτηση και άρα και τις τιμές της συγκεκριμένης πτήσης– με λίγο σωστό προγραμματισμό και ψάξιμο, το οποίο αναλάβαμε να κάνουμε εμείς για εσάς, θα σας βγουν σαφώς φθηνότερα από ένα weekend στη Μύκονο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτόν τον Αύγουστο, λοιπόν, αφήνουμε τους άλλους να ψάχνουν ξαπλώστρα στην Ψαρού και πετάμε από Αθήνα για:

* Πράγα με 158 ευρώ, Βιέννη με 108 ευρώ, Άμστερνταμ με 228 ευρώ και Λισσαβόνα με 198 ευρώ με τη Sky Europe. Και το καλύτερο; Το Happy Hour για το οποίο έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν εγγυάται τα φθηνότερα εισιτήρια: καθημερινές από τις 12.00 μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι ώρα κεντρικής Ευρώπης, ήτοι από τη 1.00 μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

* Λονδίνο με 163 ευρώ και Βερολίνο με 177 ευρώ, με την easyJet. Αν μάλιστα απολαμβάνετε το προνόμιο των ευέλικτων ημερομηνιών, μπορείτε να επιλέξετε προορισμό και μήνα, και να δείτε τη χαμηλότερη τιμή σε αναχώρηση και επιστροφή ανά μήνα. Κάνοντας κλικ επάνω στην τιμή, το ημερολόγιο θα σας εμφανίσει τις ημερομηνίες για τις οποίες αυτή ισχύει.

*Μιλάνο με 210 ευρώ, Βαρκελώνη με 217 ευρώ, Μόναχο με 174 ευρώ, και Σόφια με 153 ευρώ με την Aegean, η οποία παρεμπιπτόντως προσθέτει από τις 9 Σεπτεμβρίου την Κωνσταντινούπολη στο δίκτυο των προορισμών της, και… χαρίζει τις πρώτες 2.000 θέσεις, προς 69 ευρώ. Προλάβετε!
 
* Κολωνία με 148 ευρώ, με την GermanWings. Από εκεί, ένα μεγάλο δίκτυο ευρωπαϊκών προορισμών ανοίγεται μπροστά σας: είτε κλείνοντας μια δεύτερη πτήση, για παράδειγμα Κολωνία – Μασσαλία, προς 109 ευρώ, είτε ένα από τα γρήγορα, οικονομικά και άκρως αξιόπιστα γερμανικά τραίνα, που αναλαμβάνουν να σας πάνε… παντού, εντός και εκτός συνόρων.

* Βαρκελώνη με 220 ευρώ, με την ισπανική Vueling, στο site της οποίας μπορείτε πλέον να υπολογίσετε πόσο θα σας έρθουν οι ανταποκρίσεις –για παράδειγμα, το Αθήνα- Βαρκελώνη- Μπιλμπάο– με ένα κλικ. Επιλέγετε τον προορισμό σας ανάμεσα σε Μπιλμπάο, Σεβίλλη, Μαδρίτη και Γρανάδα, τυπώνετε τον πίνακα με τους πλέον συμφέροντες συνδυασμούς και εν συνεχεία κάνετε ξεχωριστά τις κρατήσεις σας, Αθήνα- Βαρκελώνη και Βαρκελώνη- Μπιλμπάο. Πρακτικότατο. 

* Ρώμη με 209 ευρώ, Μιλάνο με 207 ευρώ, Μαδρίτη με 252 ευρώ, Παρίσι με 249 ευρώ και Μόναχο με 236 ευρώ με την Alitalia, η οποία εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με τις προσφορές της, ακόμη και τον Αύγουστο.

* Γλασκόβη και Μαδρίτη με 270 ευρώ, με την KLM, η οποία μπορεί να έχει την υπόληψη μιας από τις ακριβότερες αεροπορικές της Ευρώπης, παρέχει όμως και την καλύτερη εξυπηρέτηση. Αν πετύχετε κάποια από τις προσφορές της, μην το σκεφτείτε δεύτερη φορά.

* Ρίγα –ή αλλιώς, the next best thing στα ευρωπαϊκά city breaks– με 248 ευρώ, με την Air Baltic.

Ηρώ Κουνάδη

(*) Όλες οι τιμές αφορούν σε ταξίδια μετ’ επιστροφής τον Αύγουστο, και περιλαμβάνουν φόρους και επίναυλους. Όσο νωρίτερα πραγματοποιήσετε την κράτηση, τόσο λιγότερο θα έχουν αυξηθεί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v