5 βίλες στη Μεσόγειο για να… μείνετε

Πρωινό ξύπνημα με φόντο τα αμπέλια της Τοσκάνης, ιππασία στην ύπαιθρο της Costa Brava, απογευματινός καφές στο St. Tropez... Αυτά και άλλα σε πέντε υπέροχες, μεσογειακές βίλες που δημιουργήθηκαν για να αποτελέσουν το εξοχικό σας φέτος το καλοκαίρι.
5 βίλες στη Μεσόγειο για να… μείνετε
της Έλενας Μπούλια

Φανταστείτε το εξής σενάριο: Καλοκαίρι στην Τοσκάνη. Τέσσερα ζευγάρια, όλοι φίλοι, σε μία τεράστια βίλα στη μέση μίας απεριόριστης πεδιάδας πλημμυρισμένης με αμπέλια και ελιές. Μόλις έχουν ξυπνήσει. Απολαμβάνουν το ολόφρεσκο πρωινό τους στον καταπράσινο κήπο της βίλας, κάτω από τεράστια δέντρα που δημιουργούν ιδανική δροσιά. Το μόνο που χαλάει την ησυχία του μέρους είναι το κελάηδισμα των πουλιών και τα πλατσουρίσματα κάποιων από την παρέα που προτίμησαν αντί του πρωινού τις πρώτες βουτιές της ημέρας στην πεντακάθαρη πισίνα. Χαλάρωση, ξεκούραση, γέλια και πειράγματα. Το βράδυ τους περιμένει το γραφικό, κοντινό χωριό για βόλτες και τοπική γευσιγνωσία. Και το καλύτερο; Έχουν δύο ολόκληρες εβδομάδες ακόμα μπροστά τους.

Φανταστείτε τώρα στο παραπάνω σενάριο ένα από τα άτομα της παρέας να είστε εσείς με τον/την σύντροφό σας, ή την οικογένειά σας. Και αν δεν σας αρέσει η Τοσκάνη ως σκηνικό, φανταστείτε το στην Κυανή Ακτή, ή στην Costa Brava της Ισπανίας, στο Dubrovnik της Κροατίας ή στους δικούς μας μαγευτικούς Παξούς. Μπορείτε εύκολα να φανταστείτε όλα τα παραπάνω. Αυτό που δεν φαντάζεστε είναι το πόσο χαμηλό μπορεί να είναι το κόστος της διαμονής σε μία πολυτελή, τεράστια βίλα, σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου. Το φανταστήκαμε εμείς για εσάς και σας προτείνουμε πέντε ονειρεμένες βίλες στην Μεσόγειο για να «μείνετε» αυτό το καλοκαίρι.

Ελλάδα, Παξοί, Villa Helena
 Τους Παξούς τους γνωρίζετε για το μοναδικό τους τοπίο με τις έντονες αντιθέσεις και την παρθένα φύση. Και παρά το μικρό τους μέγεθος οι Παξοί προσφέρονται για διάφορες δραστηριότητες, πέρα από το κολύμπι, καθώς από το νησί μπορείτε, μεταξύ άλλων, να περάσετε με καραβάκι στους Αντίπαξους, με τις μοναδικές παραλίες, ενώ και στο ίδιο το νησί μπορείτε να επισκεφθείτε την δυτική του ακτή με την πρωτότυπη διαμόρφωση των βράχων της περιοχής και τις Μπλε Σπηλιές.

Η βίλα που ξεχωρίσαμε στους Παξούς είναι η Villa Helena, στην περιοχή Λάκκα, και διακρίνεται τόσο για την προσεγμένη της διαρρύθμιση, την άνεση και την εκπληκτική τοποθεσία της με υπέροχη πανοραμική θέα στην θάλασσα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα, καθώς διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένη με ό,τι παροχές μπορεί να χρειαστεί κανείς για πολυήμερες διακοπές εκεί.
Την συγκεκριμένη βίλα την βρήκαμε στο αγγλικό site CVTravel.co.uk. Οι τιμές της κυμαίνονται από 595 έως 997 ευρώ το άτομο ανά εβδομάδα, ενώ στην τιμή αυτήν πέραν της διαμονής περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, το δελφίνι που θα μεταφέρει τους επισκέπτες στο νησί και η μεταφορά με ταξί στην βίλα. Οι Έλληνες επισκέπτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το CVTravel μέσω e-mail στο [email protected] ή τηλεφωνικώς στο 020 7401 1026, για να κάνουν τυχόν αλλαγές στην μεταφορά τους εκεί.

Ιταλία, Τοσκάνη – Chianti, Villa Leonardo
Στην μαγευτική Τοσκάνη, στην περιοχή Chianti, βρίσκεται αυτή η υπέροχη ανεξάρτητη βίλα με ιδιωτική πισίνα, τοποθετημένη στο κέντρο μίας τεράστιας αγροτικής έκτασης, που περικυκλώνουν το πανέμορφο χωριουδάκι Vinci, στους λόφους της περιοχής. Αμπέλια και ελιές περιτριγυρίζουν την βίλα, ενώ ο πλούσιος κήπος της προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση και αναζωογόνηση. Μερικές μέρες εκεί θα σας κάνουν πραγματικά να ξεχάσετε τα πάντα, ενώ αν θέλετε επαφή με τον… πολιτισμό, η παλιά πόλη του Leonardo da Vinci βρίσκεται μόνο 3χλμ, μακριά.

Η Villa Leonardo μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 άτομα, καθώς διαθέτει 5 δίκλινα δωμάτια, 2 μπάνια και μεγάλους χώρους καθιστικών, σαλονιού και τραπεζαρίας. Η κουζίνα της είναι φυσικά πλήρως εξοπλισμένη για να νιώθετε σαν στο σπίτι σας όταν θα είστε εκεί. Το κόστος της διαμονής σας εκεί παρέχεται μόνο εφόσον αποφασίσετε να δηλώσετε ότι ενδιαφέρεστε να κλείσετε την βίλα αυτή για κάποιες μέρες μέσω e-mail στην εταιρία που την πρακτορεύει, μέσω της ιστοσελίδας Mediterranean Holiday Villas.com. Σύντομα, αφού τους στείλετε e-mail θα σας απαντήσουν ενημερώνοντας σας με κάθε απαραίτητη πληροφορία.

Ισπανία, Καταλονία, Costa Brava, Farmhouse Steve
H Costa Brava είναι η ακτή στη βορειοανατολική Καταλονία. Η περιοχή προσφέρει δυνατότητες ξεκούρασης αλλά και αθλητικών δραστηριοτήτων, εκδρομές σε οινοποιία, ορειβασία, βόλτες σε μοναστήρια και σε μουσεία, ιππασία και πολλά άλλα. Η περιοχή, άλλωστε, διακρίνεται για την υπέροχη ελληνο-ρωμαϊκή αρχιτεκτονική της που μοιάζει να έχει μείνει αναλλοίωτη ανά τους αιώνες, με τα μικρά μεσαιωνικά της χωριά που μοιάζουν να αφηγούνται την δική τους ιστορία. Άλλωστε, η περιοχή δεν απέχει πολύ από την παραλιακή πόλη Cadaqués όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Η βίλα που επιλέξαμε από εκεί είναι το Farmhouse Steve, ένα πραγματικό αγροτόσπιτο του 1212 που εκτείνεται σε 20.000 τ.μ. στην υπέροχη εξοχή της Gerona με πανοραμική θέα στις γύρω κοιλάδες και στα Πυρηναία. Η αρχιτεκτονική της βίλας με τα παραδοσιακά υλικά θα σας εκπλήξει, ενώ στο εσωτερικό της όλες οι σύγχρονες παροχές θα σας κάνουν να περάσετε τις πιο άνετες και ξεκούραστες διακοπές. Στην βίλα μπορούν να φιλοξενηθούν έως 12 άτομα, καθώς αυτή διαθέτει 6 κρεβατοκάμαρες με δικό τους μπάνιο η κάθε μία, κάποιες εκ των οποίων έχουν θέα στον κήπο και κάποιες άλλες στην ιδιωτική πισίνα του σπιτιού. Η βίλα διαθέτει τεράστιους χώρους καθιστικών και σαλόνια, τραπεζαρία και μία ευρύχωρη, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Την βρήκαμε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Mediterranean Villa Rentals και η τιμή της κυμαίνεται από 3.000 έως 5.800 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα την περίοδο. Για να «κλείσετε» την βίλα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το πρακτορείο που θα σας δώσει διαθέσιμες ημερομηνίες και ακριβή τιμή.

Γαλλία, Côte d'Azur, στον κόλπο του St Tropez, La Bergerie
Τοποθετημένη ανάμεσα σε πλούσιους, ώριμους κήπους, το La Bergerie είναι ό,τι ακριβώς φανταζόμαστε όταν σκεφτόμαστε ένα παλιό σπίτι της Προβηγκίας. Βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το μικρό, χαριτωμένο χωριό La Garde Freinet όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και περί τα 19χλμ. από το St Tropez, με την πιο μεγάλη και πλούσια αγορά. Στην περιοχή, μάλιστα, διοργανώνονται πολύ συχνά φεστιβάλ και υπαίθριες εκδηλώσεις που θα κάνουν τις μέρες εκεί να περάσουν ακόμα πιο ευχάριστα.

Η βίλα La Bergerie μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα, καθώς διαθέτει 4 δωμάτια δύο ατόμων, τα τρία από αυτά με δικό τους μπάνιο, ένα μεγάλο καθιστικό, τραπεζαρία, δωμάτιο πρωινού και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Στις παροχές της βίλας περιλαμβάνεται και η οικιακή βοηθός, η οποία μένει σε ξεχωριστό σπιτάκι έξω από την βίλα, και η οποία φροντίζει για την καθαριότητα του σπιτιού δύο φορές την εβδομάδα για τρεις ώρες. Οι τιμές της La Bergerie κυμαίνονται από 2.810 ευρώ έως 3.600 ευρώ ανά εβδομάδα. Για να «κλείσετε» την βίλα και να μάθετε τις ακριβείς τιμές της για την περίοδο που θέλετε θα πρέπει να επικοινωνήστε με την εταιρία CVTravel μέσω του mail που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ή τηλεφωνικά στο 020 7401 1044.

Κροατία, Dubrovnik, Cavtat Holiday villas
Από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, το Dubrovnik αποτελεί πλέον θέρετρο καλοκαιρινών διακοπών, ενώ η περιοχή Cavtat, 5χλμ. από την πόλη του Dubrovnik, τοποθετημένη στην άκρη ενός λόφου με πανοραμική θέα στην Αδριατική ξεχωρίζει για το ειδυλλιακό της τοπίο. Το εξαιρετικό κλίμα της περιοχής, η πλούσια βλάστηση και οι υπέροχες παραλίες δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για ξεκούραστες διακοπές, ενώ το Dubrovnik βρίσκεται αρκετά κοντά για να κάνετε εκεί τα ψώνια σας και τις βραδινές σας εξόδους.

Η συγκεκριμένη βίλα αποτελείται από τρία ξεχωριστά διαμερίσματα των 6 ατόμων το κάθε ένα. Συνεπώς αν είστε παρέα των 18 ατόμων μπορείτε να την κλείσετε ολόκληρη, ενώ αν είστε λιγότεροι μπορείτε να κλείσετε ένα από τα τρία διαμερίσματα, το ginger, το saffron ή το thyme, που είναι σχεδόν πανομοιότυπα μεταξύ τους. Το κάθε διαμέρισμα διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες και τρία μπάνια, ενώ μία τεράστια πισίνα μπροστά στην βίλα προσφέρεται για ιδιωτικά μπάνια. Πρόκειται για ένα νεόκτιστο οικοδόμημα, με εξαιρετική διακόσμηση σε κάθε δωμάτιο και πλήρεις παροχές στους κοινόχρηστους χώρους. Οι τιμές του κάθε διαμερίσματος ξεκινούν από 1.400 ευρώ την εβδομάδα (από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου) και φτάνουν τα 1.190 ευρώ την εβδομάδα (από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου). Την διαθεσιμότητα των διαμερισμάτων θα την δείτε στο site του πρακτορείου Holiday-Rentals.co.uk με το οποίο θα επικοινωνήσετε για να ενημερωθείτε περαιτέρω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v