Βιεννέζικο ραντεβού για κρασί και design

Το κρασί και το design έχουν δώσει ραντεβού στη Βιέννη. Το φετινό φθινόπωρο θα είναι αξέχαστο στην αυστριακή πρωτεύουσα. Δείτε πού συμβαίνει τι και... ετοιμάστε βαλίτσες.
Βιεννέζικο ραντεβού για κρασί και design
Η φετινή συνάντηση στην αυστριακή πρωτεύουσα είναι "συνάντηση κορυφής". Το κρασί και το design -δυο παραδοσιακές θεματικές ενότητες που έχουν σφραγίσει με τον τρόπο τους την αισθητική της ιστορικής πόλης ανταμώνουν σε μια μοντέρνα, γεμάτη ζωή σκηνή.

Μετά από 2000 χρόνια και πλέον, η οινοπαραγωγή στην Βιέννη βρίσκεται στο φόρτε της περισσότερο από ποτέ. Το παραδοσιακό Heurige κερδίζει όλο και νεαρότερους θαυμαστές, που ξέρουν να απολαμβάνουν εξαιρετικά κρασιά σε χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου όμως η όλο και καλύτερη ποιότητα των κρασιών, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Σήμερα, τα βιεννέζικα κρασιά είναι περισσότερο από ποτέ απαράμιλλης ποιότητας. Νέοι σε ηλικία οινοπαραγωγοί με πολύ μεράκι, αναδεικνύουν τα Riesling, Weissburgunder ή το "ανάμεικτο χαρμάνι" ανάμεσα στα καλύτερα της χώρας. Η παρουσίαση του δημοφιλούς "Junger Wiener" στα τέλη Οκτωβρίου, επιβεβαιώνει τo ηχηρό "παρόν" του βιεννέζικου κρασιού στην πόλη.

Το κρασί συναντά το Design

Όχι μόνο οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί αφήνονται να εμπνευστούν από ένα ποτήρι κρασί, αλλά ο μοντέρνος σχεδιασμός επηρέασε έντονα τα τελευταία χρόνια τη βιεννέζικη οινοποιία. Αυτό φαίνεται σε πολλές λεπτομέρειες αρχίζοντας από τα κατάλληλα σχεδιασμένα ποτήρια μέχρι τις φιάλες και τις ετικέττες, αλλά και τη νέας μορφής αρχιτεκτονική των οινοποιείων, που συνδυάζει την ωραία φόρμα με το αξιοθέατο για τον επισκέπτη.

Μικρά καταστήματα, εργαστήρια, γκαλερί, μεγάλα μουσεία, κτίρια άξια θαυμασμού… ένας περίπατος στη Βιέννη είναι όλα αυτά. Τα δημιουργικά πνεύματα αισθάνονταν πάντα άνετα στην πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Η ανάμειξη πολλών λαών και πολιτισμών, η χαλαρή ατμόσφαιρα και η ανοιχτόκαρδη φύση των ανθρώπων στη Βιέννη, είναι το κατάλληλο έδαφος για Τέχνη και δημιουργία. Από τα υποδήματα μέχρι τις πορσελάνες και τα έπιπλα ως τις γραφικές τέχνες, τα κοσμήματα και την αρχιτεκτονική. Η Βιέννη έχει πολλά να επιδείξει στον τομέα του Design.

Το φετινό φθινόπωρο είναι γεμάτο από βιεννέζικο καλό γούστο. Η εβδομάδα Vienna Design Week παρουσιάζει από τις 2 έως τις 12 Οκτωβρίου τις ποικίλες δημιουργίες στους τομείς των προϊόντων, των επίπλων και του βιομηχανικού design, ενώ η έκθεση "Blickfang" Messe "τρέχει" από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου 2008 και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να θαυμάσουν αλλά και να αγοράσουν μόδα, κοσμήματα και έργα.

Ενημερωθείτε και κλείστε θέσεις για ένα σύντομο (ή... λιγότερο σύντομο) ταξίδι στην καρδιά της ευρωπαϊκής παράδοσης μέσω της Austrian Airlines. Ερχεται και 28η Οκτωβρίου...


Ανακαλύψτε εδώ τα πάντα για το θέμα Βιεννέζικο Κρασί & Top Design και λάβετε μέρος στον διαγωνισμό: ο Τουρισμός της Βιέννης και η Austrian Airlines προσφέρουν ένα σαββατοκύριακο στη Βιέννη, περιλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων με την Austrian Airlines. www.wien.info/gr/wine
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v