Hotel Helmos: Γεύσεις και γνώσεις στα Καλάβρυτα

Μοναδικές γεύσεις και γαστρονομικές γνώσεις μας περιμένουν τον Ιούνιο στο Hotel Helmos στα Καλάβρυτα, για ένα καλοκαίρι γεμάτο γλυκές αλχημείες και πονηρά μυστικά του κρασιού.
Hotel Helmos: Γεύσεις και γνώσεις στα Καλάβρυτα
To Hotel Helmos Kalavrita καλωσορίζει το καλοκαίρι και σας προσκαλεί στις γλυκές αλχημείες με τον chef patissier Στέλιο Παρλιάρο και στα μυστικά του κρασιού με τον οινολόγο Άγγελο Ρούβαλη.

Και φέτος το καλοκαίρι το Hotel Helmos Kalavrita σας προσκαλεί να μάθετε, να γευτείτε και να συζητήσετε για τα ελληνικά κρασιά και τα γλυκά σε ένα χαλαρό, φιλικό και δροσερό περιβάλλον. Τα σεμινάρια αποτελούν ιδανική ευκαιρία απόδρασης εκτός των τειχών για να μάθετε πράγματα που δεν έχετε φανταστεί, να δείτε την παραγωγή στην πράξη αλλά και να μείνετε στο ιστορικό ξενοδοχείο της εποχής του μεσοπολέμου, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως από τον γνωστό αρχιτέκτονα Παύλο Καλλιγά.

Στις 6,7 & 8 Ιουνίου 2008 ο Στέλιος Παρλιάρος εγκαταλείπει για λίγο τον λόφο του Λυκαβηττού και ανεβαίνει στα δροσερά Καλάβρυτα για να μας μάθει πώς να φτιάχνουμε τις γλυκές του αλχημείες. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τα γλυκά αλλά και τις εκδρομές και θέλουν να δουν το Στέλιο Παρλιάρο να δημιουργεί μούς λευκής σοκολάτας με passion fruit, κέικ πορτοκαλιού με φλούδες πορτοκαλιού, παρφέ σοκολάτα και ροδάκινα στον φούρνο με μούς ανθότυρου, να μάθουν οι ίδιοι πώς να φτιάχνουν τα γλυκά του και να τα γευτούν!

Στις 13,14 & 15 Ιουνίου 2008 ο Άγγελος Ρούβαλης, παραγωγός του κρασιού ΑΣΠΡΟΛΙΘΙ, συζητά για το προϊόν «Οίνος» στη μακραίωνη διαδρομή του και την σημερινή πραγματικότητα, παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία της γευστικής δοκιμής των κρασιών, μας ξεναγεί στην αμπελουργική ζώνη της ζώνη της διαδρομής Καλάβρυτα – Αίγιο και στο πρότυπο οινοποιείο του ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ και μαζί με τον συνεργάτη του οινολόγο Τάσο Δροσιάδη κάνει γευστική δοκιμή κρασιών της Αχαϊας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους τους αρέσει το κρασί, θέλουν να μάθουν να το απολαμβάνουν και να δούνε από κοντά την παραγωγή του.

Το Hotel Helmos Kalavrita βρίσκεται μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, είναι 4**** και ανακαινίστηκε πλήρως το 2005. Διαθέτει 22 δωμάτια και 6 σουίτες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Το κόστος του κάθε σεμιναρίου είναι 190,00 € το άτομο και περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο για δύο βράδια (Παρασκευή και Σάββατο) στο Hotel Helmos Kalavrita, συμμετοχή στο σεμινάριο και στις επισκέψεις, έντυπο υλικό με τις εισηγήσεις και τις συνταγές καθώς και ένα δώρο-έκπληξη για τον κάθε συμμετέχοντα.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: Μάριος Κουνέλης 26920 29222 Κα Τσάφου & Κα Ρουμελιώτη 26920 29222.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v