Πασχαλινά ταξίδια: Προλαβαίνετε ακόμα!

Επιμένετε να μην κλείνετε τις διακοπές σας δύο μήνες πριν και να χαμογελάτε ειρωνικά στις δυσοίωνες προβλέψεις τύπου "δε θα βρείτε τίποτα"; Κι εμείς. Γι' αυτό ψάξαμε και βρήκαμε δέκα οργανωμένα ταξίδια με διαθεσιμότητα για το τετραήμερο του Πάσχα. Κλείστε θέση και... μην ακούτε κανένα.
Πασχαλινά ταξίδια: Προλαβαίνετε ακόμα!
της Ηρώς Κουνάδη

Πιστοί στο δικαίωμα των απρογραμμάτιστων διακοπών –τόσο που σκεφτόμαστε να ιδρύσουμε και το σχετικό σύλλογο– αναζητήσαμε, και φέτος, ευκαιρίες για ταξίδια κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δύο –άντε τρεις– μέρες πριν αναχωρήσει και το τελευταίο αεροπλάνο με τους εκδρομείς του Πάσχα, για να σας βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το πολύτιμο τετραήμερο, χωρίς το άγχος του προγραμματισμού και του υπολογισμού εξόδων –απλά γεμίζοντας μια βαλίτσα και τρέχοντας προς το αεροδρόμιο.

Τα αποτελέσματα ήταν κάθε άλλο παρά απογοητευτικά. Παρά το γεγονός ότι αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία είχαν συμπληρώσει θέσεις σε όλες τις οργανωμένες εκδρομές τους, κάποια άλλα μας πρότειναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πακέτα που βρίσκονται ακόμα στη διάθεσή σας. Κι επειδή δε μένει πλέον χρόνος για χάσιμο, ιδού δέκα ταξίδια για να… τρέξετε να προλάβετε.

* Και ξεκινάμε με τα… απρόβλεπτα. Πάσχα με shopping therapy στο Λονδίνο προτείνει το Mayfair Travel, για 4 ή 5 ημέρες, με διαμονή σε ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων, πτήσεις British Airways, εκδρομή και ξενάγηση στο Κάστρο του Windsor και προαιρετικά στο Stratford και το Κάστρο Γουόρικ. Οι τιμές κατ’ άτομο ξεκινούν από 545 ευρώ για διαμονή στο 3 αστέρων superior Kensington Close. Αναχωρήσεις στις 24, 25 ή 26 Απριλίου.

* Προτιμάτε ταχύρυθμα μαθήματα ιστορίας, αρχιτεκτονικές βόλτες, sight seeing και clubbing μέχρι τελικής πτώσης στην πλέον ψαγμένη ευρωπαϊκή σκηνή αυτή τη στιγμή; Κανένα πρόβλημα. Το 24 Hours σας πάει Βερολίνο, αλλά και Πότσνταμ και Δρέσδη, για 4 ημέρες, με διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία 4 αστέρων και πτήσεις Olympic Airways. Η τιμή για διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο είναι 725 ευρώ, ενώ αναχωρήσεις πραγματοποιούνται στις 24 και 25 Απριλίου.

* Αν, πάλι, ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι Πάσχα χωρίς θάλασσα δε γίνεται, η δεύτερη πρόταση του 24 Hours είναι για εσάς. Πέντε ημέρες στη Βαρκελώνη, για να χορτάσετε τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Gaudi, αλλά και τη νεανική ατμόσφαιρα της πόλης, που δεν εξαντλείται στα πολυάριθμα μπαρ της, αλλά μοιάζει να διαχέεται παντού. Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Costa Brava και, βέβαια, τις απαραίτητες ξεναγήσεις με τοπικό ξεναγό. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 645 ευρώ, για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο. Αναχώρηση στις 24 Απριλίου.

* Την καταλανική πρωτεύουσα προτείνει και το Signature Travel: 4 ημέρες στη Βαρκελώνη, με διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Κόστα Μπράβα, προαιρετικές εκδρομές στην Ανδόρα και το Μοντσερράτ, επίσκεψη στα Universal Studios, και, βέβαια, ξεναγήσεις στην πόλη, στην τιμή των 495 ευρώ κατ’ άτομο. Αναχώρηση στις 25 Απριλίου.

* Πάσχα στο νησί της Αφροδίτης; Εκεί που η ιστορία συναντά την ομορφιά και τα βαθυγάλαζα νερά της Μεσογείου καταλήγουν σε χρυσαφένιες ακτές όπου η θερμοκρασία –ω, ναι– είναι υψηλότερη αυτή τη στιγμή από εκείνη της Ελλάδας; Η πρόταση του Manessis Travel μας βάζει σε πειρασμό: 5 ημέρες στην Κύπρο, με διαμονή σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων, με ημιδιατροφή, αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα, και όλα αυτά στην τιμή των 565 ευρώ κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο στο πεντάστερο St. Raphael, 539 ευρώ στο 4 αστέρων Holiday Inn και 609 ευρώ για το 5 αστέρων Hilton Cyprus. Αναχώρηση στις 25 Απριλίου.

* Μπορεί το Πάσχα μας φέτος να μη συνέπεσε με εκείνο του Βατικανού, η Αιώνια Πόλη παραμένει, όμως, πάντα ενδιαφέρουσα. Με αυτό το σκεπτικό, το Sunways Travel προτείνει 4 ημέρες στην ιταλική πρωτεύουσα, με διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην τιμή των 595 ευρώ κατ’ άτομο και αναχώρηση στις 28 Απριλίου, για να φεύγετε όταν οι υπόλοιποι θα γυρίζουν, αντιμέτωποι με τη μελαγχολία της επανόδου.

* Αν προτιμάτε να κατευθυνθείτε… ανατολικότερα, το «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης», η Βουδαπέστη, υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει, με το ανοιξιάτικο look της, τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική, τη μακραίωνη ιστορία και, βέβαια, τα διάσημα spa της. Για να βρεθείτε εκεί, το Sunways έχει ετοιμάσει τετραήμερη εκδρομή, με αναχώρηση στις 25 Απριλίου, και διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, στην τιμή των 599 ευρώ κατ’ άτομο.

* Μια που μιλάμε για Παρίσι, γιατί να μην (ξανα)επισκεφθείτε το… ορίτζιναλ; Σκεφτείτε βόλτες στις όχθες του Σηκουάνα με την ανοιξιάτικη αύρα να σας χαϊδεύει τα μαλλιά, περιηγήσεις στην ολάνθιστη Μονμάρτρη, ζεστό καφέ και κρουασάν σε ατμοσφαιρικά μπιστρό, επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί… Κάτι μας λέει ότι οι 5 ημέρες της εκδρομής του Sunways δε θα σας φτάσουν, και πολύ σύντομα θα θέλετε να επιστρέψετε. Διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, αναχωρήσεις στις 25, 26, 28 ή 29 Απριλίου, τιμή στα 715 ευρώ κατ’ άτομο.

* Μήπως έχετε όρεξη φέτος το Πάσχα να ξεφύγετε εντελώς από τα συνηθισμένα, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα; Αν είστε από τους προνομιούχους, που μπορούν να «κλέψουν» τις 3 εργάσιμες της επόμενης εβδομάδας και να τις συνδυάσουν με το πασχαλινό τετραήμερο και την Πρωτομαγιά, σας έχουμε την καλύτερη πρόταση. Μεξικό, Τάξκο και Ακαπούλκο, για 10 ημέρες με το Versus Travel, με διαμονή σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων και όλες τις απαραίτητες ξεναγήσεις στη χώρα των θρύλων και των παραδόσεων, στην τιμή των 1245 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Αναχώρηση στις 25 Απριλίου. Προλαβαίνετε.

* Αν, πάλι, προτιμάτε να μείνετε εντός συνόρων, γιατί το Πάσχα απαιτεί παράδοση, το ταξιδιωτικό γραφείοIdeal Holidays ετοίμασε δύο άκρως δελεαστικά πακέτα εσωτερικού. Το πρώτο σας ταξιδεύει για 4 ημέρες στη Σαντορίνη –σας έλειψε, το ξέρουμε, μας έλειψε κι εμάς– και περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στα Φηρά, πασχαλινό γεύμα και ξενάγηση στην Οία στην τιμή των 196 ευρώ κατ’ άτομο, μαζί με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ το δεύτερο σας πάει για 4 ημέρες στη Μύκονο, με διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων και ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην τιμή των 205 ευρώ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v