Τα πολυτελέστερα wedding spots του κόσμου

Πόσο πολυτελής μπορεί να γίνει η γαμήλια τελετή σας; Υπό την προϋπόθεση ότι μπορείτε να διαθέσετε μερικές χιλιάδες ευρώ, όσο δε φαντάζεστε. Ανακαλύψαμε τους μικρούς ιδιωτικούς παραδείσους, στη μέση σμαραγδένιων ωκεανών ή καταπράσινων δασών, που διατίθενται προς ενοικίαση για το γάμο των ονείρων σας.
Τα πολυτελέστερα wedding spots του κόσμου
Σίγουρα έχετε ακούσει πολλούς φίλους –και κυρίως, πολλές φίλες– να δηλώνουν πως την ημέρα του γάμου τους τη φαντάζονται μοναδική. Πώς ακριβώς, όμως, ορίζεται αυτό το «μοναδική»; Για κάποιους μπορεί να σημαίνει υπέρλαμπρη τελετή, για άλλους ρομαντικές στιγμές σε ένα ερημικό ξωκλήσι σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, παρουσία ελάχιστων φίλων. Για κάποιους άλλους «μοναδικός» είναι ο γάμος που γίνεται σε prive resort –ιδανικότερα σε ιδιωτικό νησί με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά στη μέση κάποιου ωκεανού, κατά προτίμηση του Ειρηνικού, που είναι και μεγαλύτερος και πιο εξωτικός– και το κόστος του οποίου ανέρχεται σε αριθμούς ακολουθούμενους από πολλά μηδενικά.

Συγκεντρώσαμε τα δημοφιλέστερα wedding spots των “rich and famous”, για να ονειρευτείτε, να μαζέψετε ιδέες τις οποίες θα προσαρμόσετε σε πιο «γήινα» δεδομένα, να τα κλείσετε αν σας περισσεύουν μερικές χιλιάδες ευρώ ή να αρχίσετε αποταμίευση –η οποία, ούτως ή άλλως, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Necker Island, British Virgin Islands
Ιδιοκτησία του μεγιστάνα της Virgin Group, Sir Richard Branson, το νησί μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 28 καλεσμένους, στο οκτώ δωματίων Great House και τα παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ακτογραμμή του. Η τιμή του ανέρχεται στα 32.000 ευρώ τη βραδιά, με minimum διανυκτερεύσεων τις 5 βραδιές. Στην τιμή περιλαμβάνονται το τραπέζι του γάμου, μασάζ για το ζευγάρι, ημερήσια και βραδινή ψυχαγωγία για τους καλεσμένους, όλα τα γεύματα και τα ποτά και τις θαλάσσιες μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια Virgin Gorda or Beef Island (Tortola).

One & Only Reethi Rah Resort, Μαλδίβες
Περίπου 816.000 ευρώ θα σας στοιχίσει για τρεις ημέρες αυτός ο μικρός παράδεισος των 441 στρεμμάτων στο North Male' των Μαλδίβων. Περισσότεροι από 200 καλεσμένοι μπορούν να μείνουν σε μια από τις 130 παραλίες του, σε μικρές ξύλινες βίλες κτισμένες μέσα ή πλάι στη θάλασσα. Το Sunset Wedding Package περιλαμβάνει τούρτα γάμου κατά παραγγελία, δείπνο με κεριά και personalized μενού σε ιδιωτική βίλα ή στην παραλία και μουσική από τον resident DJ.

Turtle Island, Φίτζι
Δύο χιλιάδες στρέμματα στη μέση του Ειρηνικού, αποκλειστικά για εσάς και 28 καλεσμένους σας. Περίπου 187.000 ευρώ θα χρειαστεί να ξοδέψετε για να νοικιάσετε το νησάκι για μία εβδομάδα, συν 1.700 ευρώ για το Grand Beach Wedding ή 1.000 περίπου ευρώ για το Private Beach Wedding. Και τα δύο πακέτα περιλαμβάνουν νυφικό χτένισμα και μακιγιάζ, γεύματα και δεξίωση στην παραλία την ημέρα του γάμου.

Château Vaux le Vicomte, Γαλλία
Δημιουργία του αρχιτέκτονα των Βερσαλλιών, Andre Le Notre, το κάστρο με τις δύο πτέρυγες διαθέτει ένα Grand Salon που φιλοξενεί 400 άτομα αν πρόκειται για δεξίωση με τραπέζια, ή 800 άτομα για cocktail. Το κόστος ενοικίασης για μία βραδιά ανέρχεται στα 39.205 ευρώ, χωρίς το catering. Το μειονέκτημά του είναι πως δεν παρέχει δυνατότητα διανυκτέρευσης –το Παρίσι, όμως, απέχει μόλις 55 χιλιόμετρα.

The Rome Cavalieri Hilton, Ρώμη
Το γαμήλιο πακέτο του πεντάστερου ξενοδοχείου κοστίζει 680.000 ευρώ και περιλαμβάνει στέφανα σχεδιασμένα από τον σχεδιαστή κοσμημάτων Fabio Salini, κλινοσκεπάσματα Pratesi με μονογράμματα, μπουρνούζια και παντόφλες, και γαμήλια τούρτα δημιουργία του μοναδικού βραβευμένου με 3 αστέρια Michelin σεφ στη Ρώμη, Heinz Beck. Πενήντα executive δωμάτια θα φιλοξενήσουν τους καλεσμένους σας, ενώ εσείς θα περάσετε τέσσερα ονειρεμένα βράδια στο 250 τετραγωνικών penthouse του ξενοδοχείου.

Musha Cay, Μπαχάμες
Τέσσερα νησιά στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής περιμένουν να φιλοξενήσουν εσάς και τους 24 καλεσμένους σας που θα προσγειωθείτε με ελικόπτερο στο 607 στρεμμάτων κεντρικό νησί. Το κόστος του γαμήλιου πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή, γεύματα, live jazz δίπλα στη φωτιά στην παραλία, water ski και ιστιοπλοΐα, είναι περίπου 30.000 ευρώ την ημέρα. Έξτρα χρεώνονται τα πυροτεχνήματα, τα μασάζ και το scuba diving.

Guana Island, British Virgin Islands
Ένα ειδυλλιακό τοπίο που απλώνεται σε έκταση 3.500 στρεμμάτων μπορεί να φιλοξενήσει έως και 32 καλεσμένους σε 15 δωμάτια –αρκεί να σας περισσεύουν 126.000 ευρώ την εβδομάδα. Σε σύγκριση με αυτά, η γαμήλια τελετή των 1.300 ευρώ μοιάζει φθηνή, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσετε το γεγονός ότι περιλαμβάνει όλη την οργάνωση, τη γαμήλια τούρτα και τα λουλούδια. Στην τιμή της εβδομαδιαίας ενοικίασης περιλαμβάνονται τρία στάνταρ γεύματα την ημέρα.

Κάστρο Ashford, Ιρλανδία
Ένα φρούριο του 13ου αιώνα, κτισμένο σε μία καταπράσινη έκταση 1.500 στρεμμάτων, 45 μόλις λεπτά από το Galway. Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν σεμνή δεξίωση σε κλειστό κύκλο 40 ατόμων στο Connaught Room ή λαμπρή τελετή 160 ατόμων στο George V Dining Room. Προϋπόθεση και για τις δύο είναι να κλείσετε και τα 83 δωμάτια του κάστρου για τη βραδιά του γάμου, τα οποία τιμώνται μεταξύ 232 και 1.130 ευρώ το ένα την κάθε βραδιά. Το catering δεν περιλαμβάνεται στην τιμή.

Sandy Lane, Barbados
Η γαμήλια τελετή στο πολυτελές resort τιμάται στα 1.700 ευρώ, αλλά τα έξοδα δεν τελειώνουν εδώ. Το δείπνο για 50 άτομα θα σας κοστίσει περίπου 4.250 ευρώ, χωρίς τα ποτά. Η ζωντανή μουσική από τοπική ορχήστρα ανέρχεται στα 3.400 ευρώ. Έξι λεπτά πυροτεχνήματα θα σας «φτωχύνουν» κατά άλλα 13.600 ευρώ. Τέλος, τα δωμάτια των καλεσμένων σας κυμαίνονται από 650 μέχρι 10.000 ευρώ το ένα τη βραδιά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v