Πελοπόννησος: 5 ξεχωριστοί ξενώνες σας γνέφουν!

Ταΰγετος, Γερολιμένας, Χαριά, Άνω Δολιανά, Ναύπλιο: Πέντε περιοχές της Πελοποννήσου περιμένουν να φιλοξενήσουν την ανοιξιάτικη διάθεσή σας σε ισάριθμους μοναδικούς και ξεχωριστούς ξενώνες που συνδυάζουν το χρώμα του παραδοσιακού με τις ανέσεις του σύγχρονου.

Ταΰγετος, Γερολιμένας, Χαριά, Άνω Δολιανά, Ναύπλιο: πέντε περιοχές της Πελοποννήσου που ενδείκνυνται για τις αποδράσεις σας. Η άνοιξη άλλωστε βρίσκεται εδώ. Οι μυρωδιές και τα χρώματα της ελληνικής φύσης παίρνουν μακριά τη μουντάδα του χειμώνα και συμβάλλουν στο να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να χαλαρώσουμε.

Εκμεταλλευτείτε την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και περιηγηθείτε στο βυζαντινό μοναστήρι της Γόλας, στα σπήλαια του Διρού, στον ιστορικό Μυστρά, στα ”Αρχαία Λατομεία” με τα λευκά μάρμαρα, από τα οποία έχουν κτιστεί οι πιο ονομαστοί αρχαίοι ναοί και τα πιο σημαντικά αρχαία μνημεία της Πελοποννήσου, στο σπίτι-αρχηγείο του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Νικηταρά, που αποτελεί διατηρητέο μνημείο.

Απολαύστε τις ειδυλλιακές διαδρομές στον καταπράσινο Πάρνωνα, την τροπική παραλία στο Πόρτο Κάγιο, τους αγέρωχους πύργους στη Βάθεια, το απέραντο γαλάζιο και το ναό του Ποσειδώνα στο τελευταίο άκρο της Πελοποννήσου στο ακρωτήριο Ταίναρο, τον επιβλητικό βράχο του Κάβο Γκρόσο, εκεί που το Ιόνιο σμίγει με το Αιγαίο πέλαγος, και βέβαια, το μοναδικό Παλαμήδι.

Για τη διαμονή σας, το in2life επέλεξε και σας παρουσιάζει πέντε μοναδικούς ξενώνες οι οποίοι έχουν καταφέρει να θέσουν σε πλήρη αρμονία την παράδοση με τις ανέσεις του σήμερα, μέσα σε τοπία μοναδικά. Με θέα το βουνό ή τη θάλασσα, ή και τα δύο...

”Γεωδή”

Στις παρυφές του Ταΰγετου, μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον στο χωριό Άρνα Λακωνίας και σε υψόμετρο 804 μέτρων βρίσκεται το αρχοντικό ”Γεωδή”.

Βυθιστείτε στη μαγεία που προσφέρει η θέα από τον κήπο του ”Γεωδή” και ταξιδέψτε στο βάθος του ορίζοντα στον Λακωνικό Κόλπο, μέσα από μια διαδρομή γεμάτη από πεύκα, καστανιές, κερασιές, μηλιές και πλατάνια.

Το εσωτερικό του αρχοντικού είναι πλημμυρισμένο από αίσθηση οικειότητας. Το σαλόνι με τις τζαμένιες πόρτες μας επιτρέπει να απολαύσουμε τη Μάνη.

Μην χάσετε το πρωινό, γύρω από το μοναστηριακό τραπέζι, όπου οι παραδοσιακές γεύσεις δίνουν άλλη πνοή στο ξεκίνημα της ημέρας: φρέσκοι χυμοί, φρούτα εποχής της περιοχής, χειροποίητες μαρμελάδες, γιαούρτι, μέλι, ροφήματα και βότανα, φρέσκα αβγά, καθώς και παραδοσιακές λαλαγγίδες με τυρί, αλλά και τοπικά γλυκά.

Για τη διαμονή σας επιλέξτε ανάμεσα στο... κεράσι, το λωτό, το κάστανο, το μήλο, το κυδώνι και το βατόμουρο. Πρόκειται για τις ονομασίες των τριών δίκλινων, των δύο τρίκλινων και του ενός ανεξάρτητου τετράκλινου δωματίου με σοφίτα που βρίσκεται στο σπίτι του κήπου. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος από τις ονομασίες, το κάθε δωμάτιο διαθέτει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Η διαμονή θα σας κοστίσει 100 - 170 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Τηλέφωνο: 27310-20703

”Castello di Haria”

Στα γνωστά σπήλαια του Διρού στο παραδοσιακό χωριό Χαριά της Μάνης το ”Castello di Haria” μας δίνει ένα μικρό δείγμα της παράδοσης και της μανιάτικης τεχνοτροπίας.

Κτισμένο πάνω από την πανέμορφη παραλία του Διρού συνδυάζει την άγρια ομορφιά της Μάνης και την ειδυλλιακή θέα στη θάλασσα.

Θολωτά δωμάτια διατηρημένα με πολύ σεβασμό, ξύλινες πόρτες και οροφές, πέτρινοι τοίχοι και καμάρες, αρχιτεκτονική που αποπνέει μια εξαιρετική αίσθηση αλλά και εξοπλισμός απόλυτα συμβατός με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα δωμάτια με ξύλινα πατάρια και σουίτες καλύπτουν τις απαιτήσεις και τα γούστα κάθε επισκέπτη, είτε πρόκειται για ένα ρομαντικό... getaway είτε πρόκειται για οικογενειακές διακοπές.

Υπέρδιπλα κρεβάτια με μεταξωτά υφάσματα σε γήινους τόνους που ”δένουν” με την πέτρα και τις ξύλινες επιφάνειες των αρχοντικών επίπλων. Τα παραδοσιακά παράθυρα με θέα τη θάλασσα και το βουνό και ο μεγάλος κήπος συμπληρώνουν την παραμυθένια εικόνα.

Τα σαλόνια με τα τζάκια, αλλά και οι βεράντες ή ο κήπος με το bar και το barbeque προδιαθέτουν για φιλικές βραδιές απόλαυσης και διασκέδασης.

Τηλέφωνο: 27330-52921, 52313, 6945-495070

”Κυβέλη”

Στο παραδοσιακό Ναύπλιο οι σουίτες ”Κυβέλη”... φωτογραφίζουν τη μουσικότητα και τους συμβολισμούς που απορρέει η ονομασία τους, η οποία καταπώς φαίνεται αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους ιδιοκτήτες.

Οι σουίτες βρίσκονται στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού, ακριβώς πάνω από την πόλη του Ναυπλίου σε δύο διατηρητέα κτίρια τα οποία μετρούν ιστορία 150 ετών.

Τα ”δυνατά” χρώματα, τα δρύινα πατώματα, τα ταβάνια από σουηδική ελάτη, η παραδοσιακή επίπλωση, τα παραδοσιακά μπαλκόνια σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα του κέντρου της παλιάς πόλης δημιουργούν μια διαφορετική διάσταση στον χρόνο.

Εννέα σουίτες, πλήρως εξοπλισμένες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, υπόσχονται να σας ικανοποιήσουν προσβλέποντας στην απολαυστική διαμονή σας, προσφέροντας χαλάρωση και ξεκούραση (στο τελευταίο συμβάλλει και το μπάνιο με το υδρομασάζ).

Χρωματικά αντιπροσωπεύουν ένα στοιχείο της φύσης η κάθε μια χωριστά (ύδωρ, αήρ, πυρ, γαία), βλέπουν στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στο κάστρο Παλαμήδι.

Τηλέφωνο: 27520-96230-1

”Κυρίμαι”

Εικόνες ελευθερίας και άγριας ομορφιάς επικρατούν γύρω από το συγκρότημα ”Κυρίμαι”, το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το νοτιότερο άκρο της χερσονησίδας του Ταινάρου με φόντο την περήφανη μανιάτικη γη και την κρυστάλλινη θάλασσα.

Καμάρες, εσωτερικές αυλές, σκαλοπάτια, στο αναπαλαιωμένο κτίριο από ξύλο και πέτρα που βρίσκεται στην άκρη του Γερολιμένα, σε πλήρη αρμονία με το τοπίο.

Αναζητήστε την ηρεμία και τη θαλπωρή υπό τους ήχους της θάλασσας στα δωμάτια του συγκροτήματος, όλα διαφορετικά μεταξύ τους: πύργοι με πολεμίστρες, πολυτελείς σουίτες, δίπατα δωμάτια με τζάκι, σοφίτες σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε το δικό σας ταξίδι στον χρόνο, με τις ανέσεις βέβαια του σήμερα.

Χαλαρώστε στα ατμοσφαιρικά καθιστικά του συγκροτήματος. Χαρείτε τον πανέμορφο κήπο, απολαύστε την πισίνα, εκμεταλλευτείτε τις υπηρεσίες του playroom, αλλά και του μπιλιάρδου. Αφεθείτε στη φροντίδα της ομάδας ”Σαφράν – Γιάννης Μπαξεβάνης” για τις γαστρονομικές απολαύσεις σας στο εστιατόριο του ”Κυρίμαι”. Για τη διαμονή σας υπολογίστε από 80 - 300 ευρώ (αναλόγως του τύπου του δωματίου και της περιόδου που θα πάτε).

Τηλέφωνο: 27330 - 54288

”Παραδοσιακός Ξενώνας 1821”

Άνω Δολιανά: Ενα χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο και δύο ώρες από την Αθήνα. Η θέα του μαγευτική. Φτάνει ως τις ψηλές κορυφές στο Μαίναλο, το Αρτεμίσιο, το Χελμό και τον Ερύμανθο.

Σε αυτό το ξεχωριστό σημείο και σε ένα κτίριο των αρχών του αιώνα, εκεί όπου παλαιότερα στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο των Άνω Δολιανών, σήμερα βρίσκεται ο ”Παραδοσιακός Ξενώνας 1821”.

Χτισμένος αμφιθεατρικά, ο ιστορικός παραδοσιακός οικισμός έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αισθητική. Τα σπίτια του, χτισμένα με ντόπιο λευκό μάρμαρο, είναι όμορφα και καλοσυντηρημένα.

Στα έξι δωμάτια και τις 4 άνετες μεζονέτες είναι διάχυτο το μεράκι των ιδιοκτητών, οι οποίοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν χώρους ξεχωριστούς και μοναδικούς εμπλουτισμένους με όλες τις ανέσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για μια υπέροχη διαμονή.

Η... πείνα σας θα υπερκαλυφθεί στο εστιατόριο δίπλα από τον ξενώνα. Σε ένα πανέμορφο κτίριο του 1853 θα απολαύσετε υπέροχες τοπικές λιχουδιές με ιδιαίτερη ζεστασιά και περιποίηση.

Στη συνέχεια, εάν εκτιμάτε πως το να απολαμβάνετε απλώς το τοπίο δεν είναι αρκετό και θέλετε να... ζήσετε περισσότερο μέσα στη φύση, μπορείτε να κάνετε ιππασία, να δοκιμάσετε τις αντοχές σας στο mountain bike, τις ικανότητές σας στην τοξοβολία ή απλώς τη διάθεσή σας στην πεζοπορία. Για τη διαμονή σας στον ”Παραδοσιακό Ξενώνα 1821” υπολογίστε από 85 έως 200 ευρώ.

Tηλέφωνο: 2710- 234080

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v