7 υπέροχοι ξενώνες για τα Σ/Κ της άνοιξης

Παραδοσιακά αρχοντικά, οικονομικά πλην περιποιημένα δωμάτια και κουκλίστικα σπιτάκια, ό,τι πρέπει για τα ανοιξιάτικα weekends μας.
7 υπέροχοι ξενώνες για τα Σ/Κ της άνοιξης
(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (18-19/5). Τις καθημερινές, θα τις βρείτε σημαντικά χαμηλότερες.

Αρχοντικό Αργυρώ
Μακρινίτσα, Πήλιο, τηλ.: 24280 99353
Τιμή: από 30€ το δίκλινο (40€ η σουίτα)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στην υπέροχη Μακρινίτσα, που τυγχάνει και ένα από τα πιο εύκολα προσβάσιμα χωριά του Πηλίου, το κουκλίστικο αυτό αρχοντικό προσφέρει γουστόζικα διακοσμημένα δωμάτια, με ζωηρά χρώματα στους τοίχους και κεντητά κουρτινάκια στα παράθυρα. Η θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω τους είναι φανταστική, και το πρωινό σπιτικό και ιδιαίτερο. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Kissamitakis Guest House
Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ.: 695 546 0636
Τιμή: 99€ για τη μεζονέτα δύο ατόμων
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Φαντασμαγορική θέα στην θάλασσα, από ένα υπέροχο κτίριο του 19ου αιώνα, που θα γίνει το δικό σας… σπίτι μέσα στο κάστρο, για ένα Σαββατοκύριακο. Η μεζονέτα απλώνεται σε 44 τετραγωνικά, και περιλαμβάνει σαλόνι, τραπεζαρία και καλά εξοπλισμένη κουζίνα, αν δεν θέλετε να την αποχωρίζεστε ούτε για φαγητό, ενώ από το μεγάλο μπαλκόνι θα αγναντεύετε το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου.

Κερασιές 
Βωβούσα, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 26560 23003
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Τρία πέτρινα κτίρια αγκαλιάζουν μια πλακόστρωτη εσωτερική αυλή, σχηματίζοντας έναν ηπειρώτικο «μαχαλά» σε αυτό το παραμυθένιο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, στις όχθες του Αώου. Η πέτρα και το ξύλο των εξωτερικών χώρων δίνουν τη θέση τους στο pop design του εσωτερικού: funky χρώματα, minimal αισθητική, ξύλινα πατώματα και ταβάνια, arty λεπτομέρειες επικρατούν στα δωμάτια.

Kalokenti Studios
Αίγινα, τηλ.: 22970 22315
Τιμή: 45€ το δίκλινο (ή 50€ με θέα θάλασσα)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Η Αίγινα, τα έχουμε ξαναπεί, είναι ό,τι πρέπει για την άνοιξη: Είναι δίπλα, έχει φθηνά εισιτήρια (στα 9€ το one way), έχει τέλειες γωνιές για ουζάκια πλάι στο κύμα, αλλά όχι τόσο τέλειες παραλίες ώστε να μπεις στον πειρασμό να βουτήξεις και να βγεις ανθρώπινο παγάκι. Το Kalokenti Studios βρίσκεται στην πόλη της Αίγινας, για να πηγαίνετε παντού με τα πόδια, και προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα και φωτεινά δωμάτια με μπαλκονάκια –κάποια εκ των οποίων απολαμβάνουν τέλεια θέα στη θάλασσα.

Αλαγονία Ξύλινα Καταλύματα 
Αλαγονία, Ταΰγετος, τηλ.: 27210 76038
Τιμή: 55€ το σαλέ δύο ατόμων με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ιδανική βάση για να περπατήσετε τα μονοπάτια του Ταΰγετου, που αυτή την εποχή βρίσκονται στα καλύτερά τους, τα κουκλίστικα, παραδοσιακά διακοσμημένα σπιτάκια της Αλαγονίας αγναντεύουν από τα μπαλκόνια τους το συγκλονιστικό φυσικό τοπίο γύρω τους. Φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο, ατμοσφαιρικά φωτισμένα και με ρομαντική διακόσμηση, είναι το τέλειο… σπίτι στο βουνό για τα ανοιξιάτικα weekends σας.

Παραδοσιακός Ξενώνας Κατσαρός
Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 2441 093195
Τιμή: από 40€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Η Λίμνη Πλαστήρα θέτει κι αυτή σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στο top-7 των τελειότερων ανοιξιάτικων προορισμών εν Ελλάδι. Τα δε μπαλκονάκια αυτού του παραδοσιακού ξενώνα αγναντεύουν από ψηλά τα ακίνητα νερά της, και διακοσμούνται ζεστά με παραδοσιακά στοιχεία και έμφαση στην πέτρα και το ξύλο. Το πρωινό είναι αριστουργηματικό, με σπιτικές πίτες και τοπικά προϊόντα, και οι ιδιοκτήτες σωστοί θησαυροί πληροφοριών για τις πεζοπορίες και τις λοιπές περιηγήσεις σας στην περιοχή.

Ξενώνας Ηλιόβολο 
Μηλιές, Πήλιο, τηλ.: 24230 86777
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα μόνο χωριό του Πηλίου στο οποίο η άνοιξη να ταιριάζει γάντι, αυτό θα ήταν σίγουρα οι Μηλιές. Εδώ, τα όμορφα ευρύχωρα δωμάτια (των 25 τετραγωνικών μέτρων) του Ξενώνα Ηλιόβολο αγναντεύουν από ψηλά την θάλασσα, ενώ το πρωινό, που περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα και χειροποίητες λιχουδιές, συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking. Τα κατοικίδιά σας μένουν επίσης εδώ μαζί σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v