Σούπερ ξενώνες για να νιώσεις… άρχοντας για μία μέρα

Ονειρευόσουν πάντα το δικό σου αρχοντικό; Αναρωτήθηκες ποτέ πώς θα ήταν να περάσεις ένα βράδυ σε έναν μεσαιωνικό πύργο; Ιδού η ευκαιρία.
Σούπερ ξενώνες για να νιώσεις… άρχοντας για μία μέρα
(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (12-13/5). Αν έχετε τη δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, πιθανότατα θα τις βρείτε χαμηλότερες.

Αρχοντικό
Αναβρυτή, Μυστράς, τηλ.: 698 712 8554
Τιμή: 65€ το δίκλινο με μπαλκόνι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 



Ένα κουκλίστικο αρχοντικό του 1932, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων, προσφέρει γουστόζικα, ζεστά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τα υπέροχα τοπία γύρω τους. Το Αρχοντικό απέχει 14 χιλιόμετρα από τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, και είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την Ιστορία της, όπως και τα μονοπάτια και τα χωριουδάκια του Ταΰγετου. Το σπιτικό, παραδοσιακό πρωινό που σερβίρεται σε ένα σαλονάκι με πανοραμική θέα, συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking.

Αρχοντικό 1787 
Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 2653 081216
Τιμή: 35€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ένα ηπειρώτικο αρχοντικό του 19ου αιώνα ανακαινίστηκε για να στεγάσει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια γύρω από την αυλή με τις πετρόχτιστες αψίδες και τα λουλουδιασμένα παρτέρια. Όλα τους απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στα καταπράσινα τοπία γύρω από τον ξενώνα και τις πλαγιές του όρους Τύμφη –Γκαμήλα, επί τω συνηθέστερω. Το δε Τσεπέλοβο είναι ένα από τα ωραιότερα –και πιο ανεξερεύνητα– χωριά του Ζαγορίου.

Ιστορικός Πύργος Αραπάκη 
Πύργος Διρού, Μάνη, τηλ.: 27330 52922
Τιμή: 81€ το δίκλινο στούντιο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Αν ονειρευτήκατε ποτέ να μείνετε στον δικό σας μανιάτικο πύργο, ορίστε η ευκαιρία σας. Ο 200 χρόνων πύργος της οικογένειας Αραπάκη προσφέρει, εκτός από φιλοξενία στα ατμοσφαιρικά του δωμάτια, ξεναγήσεις στον δεκαέξι μέτρων τετραώροφο πύργο, τον μύλο, το λιοτριβιό, τις καμάρες και τα σπίτια μιας από τις ιστορικότερες οικογένειες της Μάνης. Περισσότερα για την ιστορία του πύργου εδώ. Σημειώστε, επίσης, ότι ο Πύργος αποτελεί την τέλεια βάση για να εξερευνήσετε όλα τα “SOS” της Μάνης: Τα σπήλαια και την παραλία του Διρού, την Αρεόπολη, το Λιμένι και το Οίτυλο, όλα τους σε απόσταση αναπνοής από την πόρτα του.

Ξενώνας Γεροφώτης
Λάκκα, Αίγιο, τηλ.: 6974366394
Τιμή: από 48€ το δίκλινο
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα αναπαλαιώθηκε για να μετατραπεί σε παραδοσιακό ξενώνα, που ισορροπεί μεταξύ… ουρανού και θάλασσας. Κτισμένος σε υψόμετρο 600 μέτρων, ανάμεσα σε ελαιώνες, προσφέρει πανέμορφα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν το τοπίο γύρω τους. Η δε Λάκκα Αιγίου είναι ένα ανεξερεύνητο χωριό, που προσφέρεται για περιηγήσεις στα δρομάκια του, αλλά και βόλτες στη γύρω περιοχή: από τα Καλάβρυτα και την εν πολλοίς άγνωστη Ορεινή Αχαΐα μέχρι το κάστρο της Ναυπάκτου, τίποτα δεν είναι μακριά από εδώ.

Αρχοντικό Ναουμίδη
Πορταριά, Πήλιο, τηλ.: 24280 99470
Τιμή: από 54€ το δίκλινο με πρωινό (ή 63€, αν θέλετε και τζάκι)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ένα από τα πιο ξεχωριστά αρχοντικά του 19ου αιώνα που θα δείτε στο Πήλιο, το Αρχοντικό Ναουμίδη εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του, που παντρεύει το λεγόμενο «αιγυπτιακό στυλ» με τα ιδιαίτερα πηλιορείτικα χαρακτηριστικά. Τα ατμοσφαιρικά διακοσμημένα δωμάτιά του «γεμίζουν» έπιπλα αντίκες, κεντητά υφάσματα, ξύλινα ταβάνια και πέτρινοι τοίχοι. Το σπιτικό πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες πίτες και τοπικές μαρμελάδες, και σερβίρεται στη σκιά της καστανιάς, στον κήπο του αρχοντικού.

Αρχοντικό της Πέπως 
Ναύπακτος, τηλ.: 26340 38185
Τιμή: από 60€ το δίκλινο
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Στην κουκλίστικη παλιά πόλη της Ναυπάκτου, σε ένα νεοκλασικό του 1850, το Αρχοντικό της Πέπως συνδυάζει τη νοσταλγική αρχιτεκτονική με τις λιτές, καθαρές γραμμές που έχουμε μάθει να αγαπάμε σήμερα. Εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, ζωγραφιστά ταβάνια και αυθεντικά έργα τέχνης θυμίζουν τη γοητεία μιας άλλης εποχής. Τα ρομαντικά διακοσμημένα του δωμάτια απέχουν λίγα μόνο βήματα από το ενετικό λιμάνι και το κάστρο της Ναυπάκτου, ενώ αποτελούν και ωραιότατη βάση για να εξερευνήσετε την φύση και τα χωριουδάκια της Ορεινής Ναυπακτίας, που βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v