Ξενώνες-«όνειρο» για αξέχαστα σαββατοκύριακα

Κουκλίστικα δωμάτια για δύο στα ελληνικά βουνά με όλες τις ανέσεις για αξέχαστα σαββατοκύριακα, σε τιμές από 47 ως 85€.
Ξενώνες-«όνειρο» για αξέχαστα σαββατοκύριακα
Αρχοντικό Γκέκη 1876, Πάπιγκο
Τιμή: 85€ με τζάκι και πρωινό

Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, με πλούσιο διάκοσμο από ξυλουργούς και ζωγράφους της Ηπείρου, έχει μεταμορφωθεί σε έναν παραδοσιακό ξενώνα τεσσάρων αστέρων και μας προσφέρει σούπερ φιλοξενία στο Μεγάλο Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια. Τα δωμάτιά του διαθέτουν τζάκι και υπέροχη θέα προς την Πίνδο, ενώ κάποια από αυτά διαθέτουν τζακούζι και υδρομασάζ. Ο ξενώνας είναι χτισμένος σε μια έκταση δύο στρεμμάτων και διαθέτει café από το οποίο η θέα είναι απερίσπαστη, ενώ στα τραπέζια καταφτάνουν τοπικές σπεσιαλιτέ και σπιτικά γλυκά της γιαγιάς Αλεξάνδρας.
Διαβάστε περισσότερα – Το Πάπιγκο θα σου κλέψει την καρδιά 

Ξενείον, Πράμαντα 
Τιμή: 80€ με πρωινό

Χτισμένο σε μια όμορφη τοποθεσία στους πρόποδες της Στρογγούλας, λίγο έξω από τα Πράμαντα στα Τζουμέρκα, το Ξένειον διαθέτει παραδοσιακά διαμερίσματα τριών αστέρων, με ανεξάρτητη είσοδο, άνετα υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα και όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Το συγκρότημα διαθέτει μπαρ, μπάρμπεκιου και βεράντα, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται χωριά όπως οι Μελισσουργοί, το Συρράκο και οι Καλαρρύτες και «αξιοθέατα» της φύσης όπως η Ανεμότρυπα και η λίμνη Πουρνάρι.
Διαβάστε περισσότερα – Τζουμέρκα: Ήπειρος σε slow motion 

Δρυάδες, Άνω Χώρα, Ορεινή Ναυπακτία  
Τιμή: 70€ με πρωινό

Λίγο έξω από την πανέμορφη Άνω Χώρα της Ναυπακτίας, στην κορυφή της Αμπελακιώτισσας, στα 900 μέτρα υψόμετρο, ο ξενώνας Δρυάδες κρύβεται ανάμεσα στα έλατα και απολαμβάνει θέα προς το φαράγγι του Κάκαβου και τις γύρω βουνοκορφές. Τα σπιτάκια και οι σουίτες έχουν τα ονόματα των Δρυάδων της αρχαιοελληνικής μυθολογίας και χαρακτηρίζονται από την πέτρα και το ξύλο, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα ζωγραφισμένα στο χέρι έπιπλα και τα ζεστά χρώματα. Διαθέτουν δε πλακόστρωτα μπαλκόνια με μαγευτική θέα.
Διαβάστε περισσότερα – Τα μυστικά της Ορεινής Ναυπακτίας 

Μουσικό Πανδοχείο, Δίρφη 
Τιμή: 79€ με πρωινό και τζάκι

Μια παλιά βίλα στους πρόποδες της Δίρφης, στο χωριό Στενή της Εύβοιας, μεταμορφώθηκε σε έναν ξενώνα με παραδοσιακό στιλ, σύγχρονες ανέσεις και εντελώς… μουσική προσωπικότητα. Στην κήπο μάς υποδέχονται πλατάνια, φοίνικες και λουλούδια, το σαλόνι και οι κοινόχρηστοι χώροι διακοσμούνται με γλυπτά με θέμα τη μουσική, ενώ τα δωμάτια είναι μοντέρνα με δρύινα design έπιπλα και κάποια εξ αυτών με τζάκι. Τα σαββατόβραδα, στο Πανδοχείο οργανώνονται μουσικές βραδιές.
Διαβάστε περισσότερα – Σούπερ weekends στην Εύβοια 

Elova, Ορεινή Αρκαδία 
Τιμή: 80€ με πρωινό και τζάκι

Ένας νέος ξενώνας κατηγορίας 4 κλειδιών, χτισμένος από πέτρα, μας περιμένει στο χωριό Ζάτουνα, λίγο έξω από την Δημητσάνα της Ορεινής Αρκαδίας. Τα δωμάτια είναι όμορφα, φωτεινά, με τζάκι, ενώ ο ξενώνας προσφέρει εξαιρετική θέα προς το φαράγγι του Λούσιου και το οροπέδιο της Μεγαλόπολης. Στη ζεστή σάλα του ξενώνα σερβίρεται πρωινό με παραδοσιακά αφεψήματα, σπιτικά γλυκά, κέικ, μαρμελάδες, τοπικό μέλι κ.α.
Διαβάστε περισσότερα – Best of Ορεινή Αρκαδία

Αρχοντικό Αργυρώ, Μακρινίτσα, Πήλιο 
Τιμή: 70€ η σουίτα, 55€ το δίκλινο

Στις παρυφές της Μακρινίτσας, στη θέση Κουκουράβα, το Αρχοντικό Αργυρώ στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα και διαθέτει οκτώ κομψά, ατμοσφαιρικά δωμάτια με τζάκι και θέα που πιάνει από θάλασσα… ως Βόλο. Στην περιοχή υπάρχει αναρριχητικό πεδίο καθώς και διαδρομές για πεζοπορία και καταβάσεις για ποδήλατο βουνού. Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου.
Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Αρχοντικό, Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας 
Τιμή: 47€ το δίκλινο

Αγναντεύει το Μεγάλο Χωριό, ένα από τα «ανερχόμενα» χωριουδάκια της Ευρυτανίας στον ταξιδιωτικό χάρτη, και βρίσκεται λίγο έξω από αυτό, στον δρόμο Καρπενησίου-Προυσού. Τα δωμάτια έχουν φωτεινά χρώματα, μεγάλες μπαλκονόπορτες, ξύλινα πατώματα, άνετα κρεβάτια, ενώ ο ξενώνας παρέχει και επιτραπέζια παιχνίδια και δωρεάν wifi. Το πρωινό στοιχίζει 6€ επιπλέον.
Διαβάστε περισσότερα – 4 υπέροχοι τρόποι να ανακαλύψετε την Ευρυτανία 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v