Πόσο θα πληρώσω για Χριστούγεννα στην Αράχωβα;

Θέλετε να κάνετε Χριστούγεννα «εκεί που συμβαίνει η φάση»; Τσεκάραμε τιμές (και κοντινές εναλλακτικές) στην Αράχωβα, το Καϊμακτσαλάν και το Καρπενήσι.
Πόσο θα πληρώσω για Χριστούγεννα στην Αράχωβα;
Φθηνά δεν θα είναι. Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε. Εναλλακτικές, ωστόσο, υπάρχουν, αν επιμένετε να κάνετε Χριστούγεννα στους πιο [εισάγετε εδώ επίθετο λιγότερο ανατριχιαστικό από “hot” και “in” αλλά ίδιας σημασίας] προορισμούς της Ελλάδας.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τετραήμερο των Χριστουγέννων (Σάββατο 23, Κυριακή 24, Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Δεκεμβρίου)

Στην Αράχωβα

Από 110€ το δίκλινο με πρωινό ξεκινούν τα ρουστίκ δωμάτια του Yades Guesthouse, στο Λιβάδι, με τα περίφημα σαλέ του, μια ανάσα από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Και αυτή είναι η οικονομικότερη επιλογή που βρήκαμε διαθέσιμη στην Αράχωβα για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Εξαιρετική επιλογή είναι και το Almond House, μέσα στην Αράχωβα, που απλώνεται σε 48 τετραγωνικά, νοικιάζεται ολόκληρο και φιλοξενεί δύο άτομα, με 195€ τη βραδιά. Διαθέτει τζάκι και πανοραμική θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του.



Αν το budget σας είναι περιορισμένο, υπάρχει πάντα η επιλογή να μείνετε στους Δελφούς, που απέχουν περί τα 12 χιλιόμετρα από την Αράχωβα: Τα δωμάτια του Ξενοδοχείου Αθηνά εδώ ξεκινούν από τα 34€ το δίκλινο με πρωινό, και του Ξενοδοχείου Βαρώνος από 65€ το δίκλινο με πρωινό.

Υπάρχει, τέλος, και η επιλογή του ταξιδιωτικού πακέτου από το Manessis Travel, το οποίο περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις στο 4άστερο Amalia Hotel Delphi, με εορταστικούς μπουφέδες, ποτά, εορταστικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και ημερήσιες εκδρομές στον Παρνασσό, στην τιμή των 255€ το άτομο σε δίκλινο (συνολικά, και για τα τρία βράδια). Υπάρχει η επιλογή να πάτε με το δικό σας αυτοκίνητο, ή με πούλμαν. Δείτε λεπτομέρειες εδώ

Στο Καρπενήσι

Από 75€ το δίκλινο με πρωινό ξεκινούν τα δωμάτια του Ξενώνα Άρτεμις δυο βήματα από την κεντρική πλατεία του Καρπενησίου. Στην ίδια τιμή (επίσης με πρωινό) κυμαίνονται και τα μικρά πλην περιποιημένα δωμάτια του Ξενώνα Mountain House, στον Προφήτη Ηλία, ενάμισι χιλιόμετρο από το κέντρο του Καρπενησίου.



Αν προτιμάτε κάτι (ακόμα) πιο κοντά στην εξοχή, ο Ξενώνας Οιχαλία στα υπέροχα Φιδάκια Ευρυτανίας προσφέρει δίκλινα δωμάτια με θέα στα ειδυλλιακά τοπία γύρω τους, σε τιμές που ξεκινούν από 85€ με πρωινό.

Η επιλογή του ταξιδιωτικού πακέτου υπάρχει και εδώ: Το Imagination Travel έχει να προτείνει τρεις διανυκτερεύσεις στο 5άστερο Spa Montana, με πρωινό και δείπνο καθημερινά, ρεβεγιόν την Παραμονή των Χριστουγέννων, και χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας και των εγκαταστάσεων του spa, στα 335€ το άτομο για τρία βράδια. Λεπτομέρειες εδώ.

Στο Καϊμακτσαλάν

Τα καταπληκτικά διαμερίσματα του Ζείδωρο, στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, 15 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο, κοστίζουν 135€ το δίκλινο, απλώνονται σε 40 τ.μ., και περιλαμβάνουν τζάκι, καθιστικό, μικρή κουζίνα και μπαλκόνι με θέα στις πλαγιές του Καϊμακτσαλάν.



Πιο low budget είναι τα λιτά μεν περιποιημένα δε δωμάτια του Aitheron Hotel Air Park στην Παναγίτσα, 20 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 59€ το δίκλινο και στα δυνατά χαρτιά τους συγκαταλέγεται η θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα και τις πλαγιές του Καϊμακτσαλάν.

Αν είστε μεγάλη παρέα, καλή ιδέα είναι να νοικιάσετε ένα αρχοντικό τριών υπνοδωματίων, στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, που φιλοξενεί έως και οκτώ άτομα, με 280€ (ήτοι 35€ το άτομο τη μέρα). Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, και περιλαμβάνει καθιστικό με τζάκι και μπαλκόνι με πανοραμική θέα στα συγκλονιστικά τοπία γύρω του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v