Υπέροχοι ξενώνες στις όχθες της Κερκίνης

Πανέμορφα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν την πλημμυρισμένη νούφαρα λίμνη, σε τιμές που ξεκινούν από 40€ το δίκλινο.
Υπέροχοι ξενώνες στις όχθες της Κερκίνης
της Ηρώς Κουνάδη

Η Κερκίνη είναι υπέροχη όλες τις εποχές. Η άνοιξη, όμως, της ταιριάζει περισσότερο απ’ όλες, και ο Μάιος πλημμυρίζει την λίμνη με νούφαρα, κάνοντας την ομορφιά της ακόμα πιο εξωπραγματική. Και αν, παρ’ όλα αυτά, ακόμα το σκέφτεστε, έχουμε και έξι υπέροχους ξενώνες με εξαιρετικές τιμές, για να οργανώσετε το επόμενο Σαββατοκύριακό σας με θέα στη λίμνη.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (13-14/5).

Ξενώνας Κερκινίτις
Λιθότοπος, τηλ.: 2325 041035
Τιμή: 40€ το deluxe δίκλινο με πρωινό και θέα στη λίμνη
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Προσφέρει φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια, με κουνουπιέρες πάνω από τα κρεβάτια και μπαλκονάκια που αγναντεύουν την λίμνη (η οποία απέχει λιγότερο από εκατό μέτρα) και τα καταπράσινα τοπία γύρω τους. Βρίσκεται, δε, σε ένα από τα πιο «ζωντανά» χωριά της λίμνης, τον Λιθότοπο, που προσφέρεται τόσο για δραστηριότητες, όπως ιππασία και πεζοπορία, όσο και για λουκούλλεια γεύματα γνωριμίας με την τοπική κουζίνα στα ταβερνάκια του.

Morfi Hotel
Κερκίνη (το χωριό), τηλ.: 2327 041036
Τιμή: 65€ το τεράστιο δίκλινο των 45 τετραγωνικών μέτρων με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Πεντακόσια μέτρα από την πλησιέστερη όχθη της λίμνης, τα μεγάλα δωμάτια (διαμερίσματα, μάλλον) του Morfi δεν έχουν μόνο το μέγεθος, αλλά και την χάρη: Χρωματιστά και γουστόζικα διακοσμημένα, με παροχές που περιλαμβάνουν καλά εξοπλισμένα κουζινάκια, μπαλκόνια με θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω από τη λίμνη και ένα τζάκι στο σαλονάκι του δωματίου σας τόσο όμορφο, που θα εύχεστε να… ψυχράνει λίγο ο Μάιος. Οι δε όχθες της πανέμορφης Κερκίνης απέχουν πεντακόσια μέτρα από την πόρτα του δωματίου σας.

Αρχοντικό Βιγλάτορας
Άνω Πορόια, τηλ.: 23270 51 231
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό, ή 75€ το στούντιο δύο ατόμων
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Όμορφα, ρουστίκ δωμάτια με μπαλκόνια που κοιτάζουν… στα μάτια τη λίμνη, και ευρύχωρα στούντιο με κουζινάκι για έξτρα οικονομία προσφέρει αυτό το πανέμορφο αναδιαμορφωμένο αρχοντικό στα Άνω Πορόια. Το σπιτικό, παραδοσιακό πρωινό συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking, ενώ ο ξενώνας διαθέτει και δωρεάν ποδήλατα για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Ξενοδοχείο 'Επαυλις
Κάτω Πορόια, τηλ.: 2327 028180
Τιμή: 65€ το διαμέρισμα (των 55 τ.μ.) συν 5€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ 



Στιλάτα διαμερίσματα, διακοσμημένα σε κλασικούς τόνους, απλώνονται σε δύο επίπεδα –επάνω το υπνοδωμάτιο, κάτω το καθιστικό με το τζάκι– και περιλαμβάνουν κουζινάκι, μπανιέρα με υδρομασάζ και μπαλκόνι ή αίθριο με θέα στο όρος Μπέλλες, την πισίνα (στην οποία θα επιχειρήσετε τις πρώτες σας βουτιές) και τον φροντισμένο κήπο του ξενοδοχείου. Τα κατοικίδιά σας μένουν εδώ μαζί σας χωρίς επιπλέον χρέωση.

Villa Belles
Ακριτοχώρι, τηλ.: 2323 071200
Τιμή: 44€ το δίκλινο (ή 48€ με πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια, διακοσμημένα με γήινα χρώματα, και εξοπλισμένα με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τα ονειρικά τοπία της Κερκίνης και της φύσης που οργιάζει γύρω της. Το Ακριτοχώρι απέχει ένα μόνο χιλιόμετρο από την πλησιέστερη όχθη της Κερκίνης, το δε Villa Belles φιλοξενεί ευχαρίστως και τα κατοικίδιά σας. Το μπαρ του ξενώνα απολαμβάνει την ιδανική θέα για το βραδινό σας ποτάκι, μετά από τις ολοήμερες περιηγήσεις στην περιοχή.

Ξενώνας Το Φράγμα
Λιθότοπος, τηλ.: 2325 041184
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκόνια που βλέπουν τη λίμνη και τις καταπράσινες πλαγιές του όρους Μπέλλες. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μικρά κουζινάκια και DVD player, για τα ήσυχα βράδια στο χωριό –που, όπως είπαμε και προηγουμένως, έχει αρκετά ταβερνάκια και café για να σας κρατήσει ξύπνιους αν δεν σας γοητεύει η ιδέα της ταινίας στο δωμάτιο στις εκδρομές σας. Το πρωινό είναι σπιτικό και πλούσιο, και τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v